Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automat Stopu Simson S51
Autor Wiadomość
biodizel Niedostępny
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/
Dołączył: 22-04-2009
Liczba postów: 393
Reputacja: 4
Post: #1
Information Automat Stopu Simson S51
Witam, z pewnością jest tutaj ktoś kto ma problem z brakiem Światła Stopu.
Ja miałem podobny problem do wczorajSmile. W moim simku nie było w ogóle jakiegokolwiek automatu stopu. Więc z tatą po kilku godzinach przemyśleń od czego by go zastosować padł pomysł na automat stopu od jakiegoś ciągnikaSmile. Za automat zapłaciłem 15zl. Po którkich przemyśleniach jak go zamocować i podłączyć udało się mam światło stopuSmile. Oto fotka zamocowanego automatu (ta sprężynka na fotce od automatu jest za długa później zrobiłem inaczej żeby działało)
[Obrazek: 7e4ca99c7cce584amed.jpg]

Do prawidłowego zamontowania automatu stopu tak jak na fotce będą nam potrzebne
-automat stopu od ciągnika
- Jakaś aluminiowa blaszka
- mały wkręt do metalu
- i przewody aby podpiąć automat do masy światła i źródła prądu
Narzędzia
- Gwintownik (potrzebny on będzie do nagwintowania do wkręta, na fotce wkręcony wkręt jest koło wachacza)
- Wiertarka (do nawiercenia otworów w blaszce i w ramie pod wkręt)
- śrubokręty , taśma izolacyjna itp


Jeśli masz jakiekolwiek pytania co do wykonania pisz w temacie Smile
Z chęcią odp
Pozdrawiam
Paliwo

[Obrazek: noofftopyl6.gif]
[Obrazek: avatar1jj9.gif]

Paliwo powraca na stare śmieciTongue


http://www.bikepics.com/members/paliwo201/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.05.2009 10:13 przez Majki93.)
31.05.2009 08:28
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Fokus Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 201
Reputacja: 4
Post: #2
RE: Automat Stopu Simson S51
Dodam, że najlepiej skierować automat w taki sposób żeby naciskając hamulec był naciągany prosto, czyli pod jak najmniejszym kątem względem osi automatu. Unikniemy zacinania się i szybkiego zużycia.
31.05.2009 13:18
Szukaj Cytuj
biodizel Niedostępny
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/
Dołączył: 22-04-2009
Liczba postów: 393
Reputacja: 4
Post: #3
RE: Automat Stopu Simson S51
Takie pytanie do was Przyjaciele. Do której cewki należy podłączyć światło Stopu? bo ja miałem podłączone do aku.. aku rozłądowało się po 5 dniach.. a zrobiłem nim prawie 250km.. w te dni.. .
Pomocy...
Pozdrawiam
Paliwo

[Obrazek: noofftopyl6.gif]
[Obrazek: avatar1jj9.gif]

Paliwo powraca na stare śmieciTongue


http://www.bikepics.com/members/paliwo201/
03.06.2009 20:11
Szukaj Cytuj
kamilo4195 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: Opel Meriva 1,8
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 1,440
Reputacja: 19
Post: #4
RE: Automat Stopu Simson S51
Najlepiej podłącz pod światło któreś...Biggrin

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.


Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
03.06.2009 21:27
Szukaj Cytuj
biodizel Niedostępny
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/
Dołączył: 22-04-2009
Liczba postów: 393
Reputacja: 4
Post: #5
RE: Automat Stopu Simson S51
a masz na myśli kabel od świateł tak? ale czy wtedy światła nie będą gasnąć?

[Obrazek: noofftopyl6.gif]
[Obrazek: avatar1jj9.gif]

Paliwo powraca na stare śmieciTongue


http://www.bikepics.com/members/paliwo201/
03.06.2009 21:28
Szukaj Cytuj
Fokus Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 201
Reputacja: 4
Post: #6
RE: Automat Stopu Simson S51
Ja mam pod cewkę ładowania i jest OK. Przedtem było pod aku i szybko się rozładowywał, a teraz zapomniałem jak wygląda prostownik. Tongue
04.06.2009 12:15
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
biodizel Niedostępny
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/
Dołączył: 22-04-2009
Liczba postów: 393
Reputacja: 4
Post: #7
RE: Automat Stopu Simson S51
a dokładnie która to cewka?
sory za takie głupie pytanie ale nigdy jeszcze sam nie zdejmowałem magneta... więc nie wiemBlush

[Obrazek: noofftopyl6.gif]
[Obrazek: avatar1jj9.gif]

Paliwo powraca na stare śmieciTongue


http://www.bikepics.com/members/paliwo201/
04.06.2009 13:01
Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info