Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak Zycia :(
Autor Wiadomość
OoLeVyoO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 29-11-2012
Liczba postów: 29
Reputacja: 1
Post: #1
Brak Zycia :(
Witam Serdecznie dziś a w sumie przed chwilą poszedłem do garazu by przejechać się simsonem, odpaliłem z kopa pochodził i przejechałem się dosłownie 20-30m i nagle strzelił z wydechu powietrzem dwa razy i zaczął buczeć i powoli gasł gdy zgasł nie mogłem go odpalić i nie mogę , dodam że 2 dni temu wymieniłem świecę firmy BERU podobno polecana i bardzo dobra , czy to nie czasem zalana świeca? czy może te objawy o których pisze znalazły się kiedyś u was?
18.12.2012 12:00
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #2
RE: Brak Zycia :(
To raczej nie będzie zalana świeca , to raczej , a może i na pewno źle ustawiony zapłon !!! , jak regulacja zapłonu nie pomorze , to możesz wymienić mu kondensator ( jeżeli masz platynki ) , świecę to bym Ci polecał najbardziej Bosch , NGK i Isolator Smile

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
18.12.2012 13:59
WWW Szukaj Cytuj
OoLeVyoO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 29-11-2012
Liczba postów: 29
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Brak Zycia :(
tak jak odpalał z drugiego frezu tak teraz nie odpala wcale Sad( nie wiem co mu jest.. przy kopaniu syknie , świeca ma iskrę , zwiększałem i zmniejszałem przerwę ale nic nie daje , wymieniłem fajkę i także 0 rezultatu i stało się to z dnia na dzień z czego jeszcze wczoraj odpalił z kopa i pieknie chodził , pomóżcie bo ja tracę siły na to


aha dodam że nie posiada kondensatora ani platynek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.12.2012 18:19 przez OoLeVyoO.)
18.12.2012 18:13
Szukaj Cytuj
Szymcio Offline
Szymcio
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 14-01-2012
Liczba postów: 2,313
Reputacja: 146
Post: #4
RE: Brak Zycia :(
Więc to są typowe objawy źle ustawionego zapłonu... Wyreguluj zapłon. A jaka jest świeca? Czarna, zalana, czy taka jaka być powinna czyli o kolorze żółtym ( kawka z mlekiem )? Pozdrawiam!
18.12.2012 18:28
Szukaj Cytuj
OoLeVyoO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 29-11-2012
Liczba postów: 29
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Brak Zycia :(
Gdy wykręcam świecę jest trochę zalana gdy wytrę i tak nic nie daje .. Mówisz zapłon? to powiedz mi od czego zacząć? aha i jeszcze jedno czy to mogło tak z dnia na dzień przyjść? odpalał , chodził , jezdził a gdy strzelił mi z wydechu 2x to zaczął buczeć i powoli gasł a potem już nie chciał odpalić?
18.12.2012 18:35
Szukaj Cytuj
Szymcio Offline
Szymcio
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 14-01-2012
Liczba postów: 2,313
Reputacja: 146
Post: #6
RE: Brak Zycia :(
Może. Na pw wyślę instrukcję jak znajdę czas wieczorem, albo ktoś Ci tu podeśle. A na szybkiego to wyreguluj gaźnik. Za dużo paliwa dostaje albo podnieś iglicę... Pozdrawiam!
18.12.2012 18:44
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #7
RE: Brak Zycia :(
Zapłon , zapłon , zapłon !!!!!! no ileż można , znajdź sobie jakiegoś tutoriala jak wyregulować zapłon w simsonie , i reguluj a zobaczysz że Twój simson będzie dobrze chodził Smile

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
18.12.2012 20:48
WWW Szukaj Cytuj
Szymcio Offline
Szymcio
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 14-01-2012
Liczba postów: 2,313
Reputacja: 146
Post: #8
RE: Brak Zycia :(
Patryk uspokój się. Zamiast mówić żeby szukał to byś mu go znalazł a nie... Przesłałem Ci na PW link do poradnika, bo nie wiem czy można na forum publikować filmy, których treść reklamuje inne forum... Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam!
18.12.2012 21:20
Szukaj Cytuj
OoLeVyoO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 29-11-2012
Liczba postów: 29
Reputacja: 1
Post: #9
RE: Brak Zycia :(
Szymcio ja mam electronica a tam ani platynek ani kondensatora tylko czerwona kostka między cewkami jest
18.12.2012 22:49
Szukaj Cytuj
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #10
RE: Brak Zycia :(
Tak a w tej " czerwonej kostce " jest kondensator , ale nie da sie go wymienic , trzeba csla ta kostke wymieniac ,

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
18.12.2012 23:35
WWW Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  brak biegów i brak regulacji remi200933 5 1,476 05.05.2012 16:38
Ostatni post: remi200933

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info