Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak iskry
Autor Wiadomość
wituu Offline
Nowy
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 17-06-2011
Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #1
Brak iskry
Witam,

Mam problem z moim simkiem. Mam wersję S51 Electronic 6V z cylindrem 70ccm na zapłonie elektronicznym oczywiście. Niedawno wszystko było ok. W zimę zrobiłem instalację od nowa. Zmieniłem iskorwnik. Niedawno wróciłem od dziadka gdzie simson zimował. Trasa jakies 20 km. Jechało się idealnie, nic nie przerywało, simek jak marzenie. Wujo, który pomagał mi złozyc simka doradził mi bym wyregulował gaznik. Tak więc po dojezdzie do domu, na nastepny dzien zabrałem się za regulację gaźnika. Zrobiło się jeszcze lepiej. Po przejechaniu kilometra simek zaczal sie dusic i zgasl. Nie mogłem go w żaden sposób naprawić. Najpierw sprawdziłem iske - była idealna. Bawiłem się obrotami, mieszanką i nic. W końcu jakims cudem odpaliłem i dojechałem do domu. Dzisiaj chciałem go zrobić. Wyjąłem gaźnik, zmieniłem uszczelki, włożyłem gażnik. Sprawdziłem iskre - ponownie była wiec chcialem odpalic ale nie chcial :/ Probowalem, probowalem ale nic nie dalo. W koncu iskra znikla. Nie mam pojecia co robic. Macie jakies pomysly?
17.06.2011 20:59
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #2
RE: Brak iskry
Sprawdz kolego czy moze ci sie stator nie odkrecil. Lub cuś z modulem...

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
17.06.2011 21:35
Szukaj Cytuj
Szpan90 Offline
uzytkownik
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 8
Post: #3
RE: Brak iskry
albo kondensator

Sim:
Mój simek: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/56973
BikePics: http://bikepics.com/members/trusek99/82s51/
17.06.2011 22:37
WWW Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #4
RE: Brak iskry
(17.06.2011 22:37 )Szpan90 napisał(a):  albo kondensator

Kufa yebana mac! To jest electronic! Tam nie ma kondensatora;p

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
17.06.2011 23:09
Szukaj Cytuj
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #5
RE: Brak iskry
alez oczywiscie ze jest. W module. Nawet dwa. Przewody obejrzyj. Moze sie cos urwalo lub przetarlo

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
18.06.2011 08:09
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #6
RE: Brak iskry
(18.06.2011 08:09 )adasiek185 napisał(a):  alez oczywiscie ze jest. W module. Nawet dwa. Przewody obejrzyj. Moze sie cos urwalo lub przetarlo

Oj adasiek adasiek...Tongue Modul to modul, kondensator to kondensator- jemu chodzilo o ten w iskrownikuBiggrin

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
18.06.2011 09:19
Szukaj Cytuj
R E K L A M A


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak iskry Dawid212 7 188 09.09.2018 11:15
Ostatni post: Dawid212
  SR50 Brak iskry kasa3211 6 325 02.06.2018 09:18
Ostatni post: Simpek
  brak iskry pomimo prądu w fajce zieba12 5 251 23.05.2018 22:34
Ostatni post: IFA_1988
  Brak iskry platynki Blacha 0 293 04.08.2017 23:21
Ostatni post: Blacha
  Simson brak iskry Ejlender 8 697 14.07.2017 10:50
Ostatni post: Ejlender

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info