Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak jedynki
Autor Wiadomość
KiwiFSO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51-B1-4
Dołączył: 06-12-2018
Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Post: #1
Brak jedynki
Mam następujący problem: nie ma jedynki. Z początku aby ją wbić musiałem dodawać gazu, z każdym razem więcej, a obecnie, co bym nie robił, nie wskakuje. Automat wskazuje jedynkę, lecz nie jest wbita i mogę obracać sprzęgłem jakby był na luzie. Regulacja nic nie daje. Co może być przyczyną?
27.03.2019 17:50
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
adasiek1111 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson SR50 B3
Dołączył: 26-11-2015
Liczba postów: 99
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Brak jedynki
Czyżby śruta z jedynki wyleciały?
27.03.2019 19:18
Szukaj Cytuj
KiwiFSO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51-B1-4
Dołączył: 06-12-2018
Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Brak jedynki
To była jedna z przyczyn, na którą wpadłem. Mam nadzieję, że to coś innego.
27.03.2019 19:38
Szukaj Cytuj
Grzegrzyk Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 1982r
Dołączył: 26-12-2017
Liczba postów: 423
Reputacja: 13
Post: #4
RE: Brak jedynki
Może luzy na beczce albo wybieraku.

Pomogłem? Zostaw plusa!
28.03.2019 00:12
Szukaj Cytuj
Podziękowania: KiwiFSO
KiwiFSO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51-B1-4
Dołączył: 06-12-2018
Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Brak jedynki
Luzy są na tej blaszcze od beczki (ta z wycięciami na bieg)
28.03.2019 18:30
Szukaj Cytuj
Grzegrzyk Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 1982r
Dołączył: 26-12-2017
Liczba postów: 423
Reputacja: 13
Post: #6
RE: Brak jedynki
To też może powodować problemy. Możesz to lekko zespawać albo w inny sposób to unieruchomić. Jest szansa że będzie lepiej.

Pomogłem? Zostaw plusa!
28.03.2019 22:33
Szukaj Cytuj
Podziękowania: KiwiFSO
R E K L A M A
jaro5 Offline
Moderator
Moderator


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 24-04-2015
Liczba postów: 3,241
Reputacja: 93
Post: #7
RE: Brak jedynki
Zdejmij automat wciśnij wybierak i wtedy będziesz wiedział czy to coś w środku czy z automatem,powinna pojawić się jedynka jak tak zrobisz.

pomiar mocy hamownia 70/6m https://www.youtube.com/watch?v=T680V705TWU
drag race https://www.youtube.com/watch?v=M2HFExKamVw
Simson enduro temat; http://simsony.info/Thread-Simson-S51-en...eaktywacja
Motorynka temat; http://simsony.info/Thread-Projekt-z-sil...ek-by-jaro
29.03.2019 10:57
Szukaj Cytuj
Podziękowania: KiwiFSO
KiwiFSO Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51-B1-4
Dołączył: 06-12-2018
Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Brak jedynki
Zrobiłem wg porady, jedynka bez automatu wchodzi. Czy może to być przez luz tej blaszki na beczce lub przez starte „zęby” na automacie?
29.03.2019 19:06
Szukaj Cytuj
bomBer Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 CP
Dołączył: 14-02-2019
Liczba postów: 885
Reputacja: 8
Post: #9
RE: Brak jedynki
Wszystko co zużyte ma na to wpływ
29.03.2019 19:14
Szukaj Cytuj
HoeronixHD Offline
Moderator
Moderator


Pojazd: S51 S70 E38
Dołączył: 26-06-2016
Liczba postów: 1,217
Reputacja: 20
Post: #10
RE: Brak jedynki
Tak jak kolega wyżej, suma zużycia wszyskich elementów. Tą beczkę najlepiej by było złapać tigiem w paru miejscach

Mój endurak
29.03.2019 20:08
WWW Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak jedynki Mamuska2 1 418 08.05.2019 23:09
Ostatni post: Pawelek01
  Simson S51 - Gaśnie/Szarpie po wbiciu jedynki SynAnarchii 2 707 02.10.2018 19:41
Ostatni post: McMichael99
  Brak "Jedynki " Adrian000 3 1,155 30.07.2015 16:16
Ostatni post: Enduro.s70
  Brak "jedynki" Kosa1998 3 1,231 13.10.2013 16:08
Ostatni post: Kosa1998
  brak biegów i brak regulacji remi200933 5 1,478 05.05.2012 16:38
Ostatni post: remi200933

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info