Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak ładowania S51-E/1
Autor Wiadomość
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #1
Brak ładowania S51-E/1
Witam posiadam te instalacje 12V Electronic z ELBA i EWR :
http://www.skuteryostrow.home.pl/downloa...51-1c1.png
Niestety nie ładuje.
Sprawdzałem na odpalonym silniku i odłączonym kablu od EWR 59a wynosi 0.02 przy gazowaniu dochodzi do 0.05 a na kablu 59b na wolnych 0.02 a przy gazowaniu 0.03 max.
To chyba o wiele za mało mi się wydaje, stopu oczywiście tak samo nie ma bo idzie z cewki ładowania. Powie ktoś jakie napięcie powinno być przy 59a i 59b ?

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
24.09.2018 20:51
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 690
Reputacja: 28
Post: #2
RE: Brak ładowania S51-E/1
Jeśli mierzyłeś pomiędzy 59a a masą, to powinno być ok. 0V. Tak samo z 59b.
Odepnij 59a i 59b od EWR i podepnij pomiędzy nie żarówkę np. 21W. Jeśli zaświeci wyraźnie, to cewka i kable są dobre.
Potem podłącz 59a i 59b z powrotem do EWR, odłącz kabel z 59ab EWR i podłącz żarówkę 21W między 59ab a masę. Jeśli zaświeci wyraźnie, to prostownik w EWR też jest dobry.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2018 12:03 przez IFA_1988.)
25.09.2018 12:02
Szukaj Cytuj
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #3
RE: Brak ładowania S51-E/1
Odpiąć 59a i dac na plus zarowki a 59b na minus ? czy 59a jako plus a minus z masy i analogicznie tak samo z 59b ?

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
25.09.2018 12:36
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 690
Reputacja: 28
Post: #4
RE: Brak ładowania S51-E/1
59a na "plus" żarówki a 59b na "minus", albo na odwrót
25.09.2018 13:03
Szukaj Cytuj
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #5
RE: Brak ładowania S51-E/1
Okej super rozumiem, odezwę sie jak sprawdzę, jeszcze pytanko co do 59ab bo on jest podłączony do ELBY i EWR jednym kablem, więc odłączyć go tylko od EWR i wtedy sprawdzać z masą czy odłączyć go od ELBY i EWR i wtedy sprawdzać z masa ?

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
25.09.2018 13:10
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 690
Reputacja: 28
Post: #6
RE: Brak ładowania S51-E/1
Odłącz go tylko od 59ab EWR i podepnij żarówkę pomiędzy WYJŚCIEM 59ab z EWR a masą.
25.09.2018 13:47
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #7
RE: Brak ładowania S51-E/1
Pomiędzy wyjściem EWR czyli w miejsce gdzie był podłączony 59ab a masą ? a nie pod kabel a mase ?

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2018 13:51 przez Diablo.)
25.09.2018 13:49
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 690
Reputacja: 28
Post: #8
RE: Brak ładowania S51-E/1
Pod wyjście 59ab (wyjście "+" prostownika w EWR), nie do kabla który do niego szedł.
25.09.2018 14:02
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Diablo
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #9
RE: Brak ładowania S51-E/1
okej już wszystko rozumiem, odezwę sie po testach Biggrin

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
25.09.2018 14:06
Szukaj Cytuj
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #10
RE: Brak ładowania S51-E/1
Żarowka na kablach 59a i 59b nie swieci nic czyli cewka walnięta. Na styku 59ab i masie tez nie swieci ale to pewnie od cewki wszystko zalezne. Wiec w takim razie cewka do wymiany. Cewka wymieniowa ładowanie już jest. Temat do zamknięcia.

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.09.2018 20:31 przez Diablo.)
25.09.2018 15:45
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Cewka ładowania. Uskarit 6 500 11.06.2020 20:21
Ostatni post: Uskarit
  Brak ładowania/stopu 12 V platynki Diablo 3 551 23.08.2019 21:43
Ostatni post: bomBer
  Brak ładowania, światła stopu i problem z przednim światłem. norbiix12 4 653 07.08.2019 17:47
Ostatni post: IFA_1988
  Jak rozpoznac Czy cewka łądowania jest 12V lub 6V Blusik 19 2,065 11.05.2019 17:14
Ostatni post: Blusik
  Proste pytanie dotyczące ładowania akumulatora enes19 17 1,434 05.05.2019 11:42
Ostatni post: enes19

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info