Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak ładowania/stopu 12 V platynki
Autor Wiadomość
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #1
Brak ładowania/stopu 12 V platynki
To tak brak ładowania w Simsonku S51 12v Platynki wersja z ELBA.
Cewka oczywiście sprawna sprawdzana żarówka 21W na dwóch kablach prosto od cewki świeci bardzo dobrze.
Ale gdy podłączy sie mostek a nastepnie elbe to ładowania brak lub jest znikome z racji że na kablu od elby styk 59a idzie napięcie dosłownie 2.40V przy przegazowaniu. Stop działa ale napięcie tak małe że żarnik dosłownie minimalnie się żarzy nawet przy wyższych obrotach.
Napięcia na wyjściu + mostka to samo 2V.
Mostek do wymiany ? Czy to może być coś innego, chyba że znacie jeszcze jakieś sposoby sprawdzenia.
Wszystko podłączone poprawnie wg schematu.
Instalacja która jest podłączona to ta :
[Obrazek: 44bb8064527e4c5dgen.jpg]

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
23.08.2019 12:04
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
bomBer Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 CP
Dołączył: 14-02-2019
Liczba postów: 741
Reputacja: 7
Post: #2
RE: Brak ładowania/stopu 12 V platynki
Z tego co opisałeś to mostek jest winowajcą. Ale sprawdź jeszcze jego podłączenie, czy kable są ładne, czy nie są jakieś spalone, "podejrzane", czy jest masa dobra
23.08.2019 15:07
Szukaj Cytuj
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #3
RE: Brak ładowania/stopu 12 V platynki
Tak kable, masa, podłączenie wszystko okej, a jakie napięcie powinno być na wyjściu + w mostku, takie mniej więcej ?

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
23.08.2019 20:21
Szukaj Cytuj
bomBer Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 CP
Dołączył: 14-02-2019
Liczba postów: 741
Reputacja: 7
Post: #4
RE: Brak ładowania/stopu 12 V platynki
Nie wiem dokładnie, ale pewnie jakieś 13-14V
23.08.2019 21:43
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ŚWIATŁA TYL S51 PLATYNKI 6V karols51 1 206 26.08.2020 21:32
Ostatni post: IFA_1988
  Przygasanie stopu cagiva4 13 938 11.06.2020 23:01
Ostatni post: cagiva4
  Cewka ładowania. Uskarit 6 501 11.06.2020 20:21
Ostatni post: Uskarit
Photo Nie działające światło tył i światło stopu Norbert12 7 602 06.05.2020 17:09
Ostatni post: IFA_1988
  Brak ładowania, światła stopu i problem z przednim światłem. norbiix12 4 659 07.08.2019 17:47
Ostatni post: IFA_1988

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info