Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak stopu!
Autor Wiadomość
Arek67 Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 05-01-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: 0
Post: #1
Brak stopu!
Witam, jest problem w moim simie a mianowicie nie chodzi STOP po wciśnięciu hamulca tylnego! ...... , objawy są takie albo nie ma wcale stopu albo jest i na stałe świeci tylni hamulec gdy rozebrałem przeczyściłem ten cały czujnik zalutowałem niby jest wszystko ok po 5 min dalej jest to samo tzn przejechałem się motorem i już świecił cały czas STOP nic nie daje regulacja pozostaje mi chyba tylko wymiana tego całego czujnika?? może mi ktoś powiedzieć co muszę kupić i dać do tego link nie patrzyć na cenę ten czujnik jest w bębnie chyba pls podajcie linka co jest do wymiany.... Jest to mi ważne bo jeżdżę po ulicy....
03.04.2015 13:58
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #2
RE: Brak stopu!
czujnik w bebnie ci sie zacina, kup ten http://www.jackmotors.pl/automat-czujnik...-1402.html . Pierwszy kabel podłaczasz do ramy(na mase) a drugi na mase do zarówki
03.04.2015 14:20
Szukaj Cytuj
Arek67 Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 05-01-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Brak stopu!
Okej ale mam pytanie gdzie ten czujnik się wkręca ? bo to jest coś innego niż ja mam w simie a to czym się różni ? nie wystarczy to w kole wymienić panie napiszecie i wytłumaczcie bo ja w tych sprawach ciemny jestem jak nie widzę tego to z obrazka nie mogę skojarzyć ... http://www.jackmotors.pl/automat-czujnik...-2304.html ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.04.2015 14:51 przez Arek67.)
03.04.2015 14:32
Szukaj Cytuj
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #4
RE: Brak stopu!
https://www.bikepics.com/pictures/1730210/ dajesz go kolo lewej stopki kierowcy, rózni sie tylko wygladem, zasada działania jest ta sama, jak wymienisz to w kole to problem powróci , ten czujnik jest żywotniejszy, http://zapodaj.net/75ca9b377c1ab.png.html , jak wcisniesz hamulec to ten włacznik sie włacza i odwób sie zamyka , i wtedy swieci stop
03.04.2015 16:00
Szukaj Cytuj
Arek67 Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 05-01-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Brak stopu!
Rozumiem a tą blaszkę z kąd można wziąć co się mocuje ten automat i tę sprężynkę?
03.04.2015 16:16
Szukaj Cytuj
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #6
RE: Brak stopu!
sprezynke musisz poszukac gdziesz w domu, albo z czegos wyciagniac, a blaszke masz razem z automatem lub mozesz ja kupic osobno
03.04.2015 19:31
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Arek67 Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 05-01-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Brak stopu!
a ten pręcik od sprężynki gdzie mocujemy co idzie w dol ? blaszkę przykracamy normalnie w ten otwór bo tam jest na tym miejscu sprężyna która odbija hamulec jak patrzyłem u sb? Z góry dz za wyrozumiałość
03.04.2015 20:46
Szukaj Cytuj
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #8
RE: Brak stopu!
http://zapodaj.net/e6110baef141e.jpg.html jesli chodzi ci o to , to zahaczasz to do tej wajchy od hamulca żeby odbijało. PS używaj przecinków
04.04.2015 09:24
Szukaj Cytuj
HaXbOx Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: KDX125SR&S51B1-4
Dołączył: 21-11-2014
Liczba postów: 1,341
Reputacja: 17
Post: #9
RE: Brak stopu!
Też mam o to pytanie.Czy w każdym Simku jest ten ten "prostokątny otwór"? Bo ja tego u mnie nie widzę,a wolę ten automat,od tych badziewiów w kole.

04.04.2013-17.08.2016 '87 Simson S51 B1-4
13.01.2016-01.12.2016 '81 Simson S51 N
16.01.2017- '82 Simson S51 B1-4
19.09.2016 '93 KAWASAKI KDX 125
04.04.2015 09:46
Szukaj Cytuj
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #10
RE: Brak stopu!
nie , nie w kazdym jest , ja tez go nie mam , ale wziąłem blaszke wygiąłem i zamocowałem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d93...29bcf.html tak mam zamontowane (zdjecia nie moje)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2015 12:06 przez mateusz19160.)
04.04.2015 11:51
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Przygasanie stopu cagiva4 13 1,036 11.06.2020 23:01
Ostatni post: cagiva4
Photo Nie działające światło tył i światło stopu Norbert12 7 670 06.05.2020 17:09
Ostatni post: IFA_1988
  Brak ładowania/stopu 12 V platynki Diablo 3 596 23.08.2019 21:43
Ostatni post: bomBer
  Brak ładowania, światła stopu i problem z przednim światłem. norbiix12 4 714 07.08.2019 17:47
Ostatni post: IFA_1988
  Problem migacze/ postojowe/stopu strzalka90 5 1,327 22.06.2017 23:08
Ostatni post: strzalka90

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info