Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak stopu S51
Autor Wiadomość
Eskulapa44 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 30-08-2014
Liczba postów: 37
Reputacja: 0
Post: #1
Brak stopu S51
Witam.Mam problem ze stopem otóż podłączyłem wszystko tak jak powinno być a nie działa Sad .Co mam zrobić
12.05.2015 20:10
Szukaj
R E K L A M A
Piter Offline
Expert
Mechanik


Pojazd: Simson S51E
Dołączył: 28-04-2014
Liczba postów: 878
Reputacja: 24
Post: #2
RE: Brak stopu S51
Sprawdź czy prąd dochodzi do żarówki, czy nie jest ona spalona i czy jest masa. Wink Stop działa na takiej zasadzie, że jak wciskasz hamulec pojawia się masa i żarówka się zaświeca, prąd ciągle powinien tam być.

Simson Blau Enduro 50R
https://picasaweb.google.com/10345189096...uroByPiter

http://piotrszczepanek.wix.com/moto
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.05.2015 20:14 przez Piter.)
12.05.2015 20:13
WWW Szukaj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #3
RE: Brak stopu S51
Czujnik stopu w bębnie czy na zewnątrz?Zasilany z aku czy z cewki?Ładowanie jest?Bez względu jaki masz czujnik to zdejmij przewód który do niego idzie i dotknij do masy i powinna żarówka świecić.Jak dalej nie świeci to miernik w dłoń i zobacz czy dochodzi zasilanie do żarówki.Tylko musisz wiedzieć jaki przewód to zasilanie a jaki masa.Miernik dotykasz do przewodu zasilającego żarówkę i do masy.

Według jakiego schematu łączyłeś?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.05.2015 20:33 przez jaroslaw97.)
12.05.2015 20:27
Szukaj
Eskulapa44 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 30-08-2014
Liczba postów: 37
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Brak stopu S51
Jak podłącze do akumulatora to świeci. A jak jest spalona cewka ładowania i światła stopu to nie będzie świecić ?
12.05.2015 22:08
Szukaj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #5
RE: Brak stopu S51
Jak cewka spalona to nie będzie świecić,wiadomo.Miałeś podać na jakim schemacie bazujesz.Miałeś sprawdzić czy ładowanie jest itd. itd. itd.

Podaj schemat ale taki który jest faktycznie u Ciebie.Często są w Simsonie instalacje wykonane według dwóch i więcej schematów.Ja mam Simsona S51 eleketronika i część instalacji jest oryginał(podłączenie modułu,całego zapłonu) a druga część odpowiedzialna za oświetlenie jest wykonana jak w zwykłym Simsonie(platyny)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.05.2015 19:46 przez jaroslaw97.)
13.05.2015 19:38
Szukaj
Eskulapa44 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 30-08-2014
Liczba postów: 37
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Brak stopu S51
używam prostego schematu https://www.google.pl/search?q=schemat+s...1767%3B901
13.05.2015 22:02
Szukaj
R E K L A M A
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #7
RE: Brak stopu S51
Czy to na pewno ten?Masz dwa bezpieczniki ,prostownik ładowania itd. tak?Czyli elby nie ma.Przerywacz zwykły, a z cewki ładowania/stopu wychodzą dwa przewody tak?

Ciągle pytam o to samo a Ty nie odpowiadasz.Co z ładowaniem,jest czy nie ma?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2015 18:12 przez jaroslaw97.)
14.05.2015 18:10
Szukaj
Eskulapa44 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 30-08-2014
Liczba postów: 37
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Brak stopu S51
Tak jak mówisz tak jest .Szkoda że stop nie działa bez cewki. A ładowania jeszcze nie sprawdzałem
Taki mam czujnik stopu https://www.google.pl/search?q=czujnik+s...1013%3B553 i jeden kabel idzie do stacyjki a drugi do tylnej lampy
14.05.2015 20:05
Szukaj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #9
RE: Brak stopu S51
(14.05.2015 20:05 )Eskulapa44 napisał(a):  Tak jak mówisz tak jest .Szkoda że stop nie działa bez cewki. A ładowania jeszcze nie sprawdzałem
Taki mam czujnik stopu https://www.google.pl/search?q=czujnik+s...1013%3B553 i jeden kabel idzie do stacyjki a drugi do tylnej lampy
O jakie przewody Ci chodzi?

Od czego idzie co i dokąd?

Cewka stopu jak spalona to i ładowania nie ma.A jeśli jest ładowanie to coś na trasie jest nie tak.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2015 20:17 przez jaroslaw97.)
14.05.2015 20:15
Szukaj
Eskulapa44 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 30-08-2014
Liczba postów: 37
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Brak stopu S51
Chodzi mi o te przewody które idą z czujnika jeden idzie do stacyjki na drugi do lampy tylnej.
A jak sprawdzałem cewkę miernikiem to było przejście
14.05.2015 20:25
Szukaj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Przygasanie stopu cagiva4 13 1,037 11.06.2020 23:01
Ostatni post: cagiva4
Photo Nie działające światło tył i światło stopu Norbert12 7 671 06.05.2020 17:09
Ostatni post: IFA_1988
  Brak ładowania/stopu 12 V platynki Diablo 3 596 23.08.2019 21:43
Ostatni post: bomBer
  Brak ładowania, światła stopu i problem z przednim światłem. norbiix12 4 714 07.08.2019 17:47
Ostatni post: IFA_1988
  Problem migacze/ postojowe/stopu strzalka90 5 1,328 22.06.2017 23:08
Ostatni post: strzalka90

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info