Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Autor Wiadomość
S53 Offline
Nowy
*


Pojazd: Simson S53
Dołączył: 02-08-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #1
Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Witam. Problem tego typu: odpalam simka na ssaniu i jade , po jakichś 30 sek. zaczyna go dławić. Wyłączam ssanie i 30 sek. spokoju po czym znowu zaczyna gasnąć. Znowu ssanie i znowu jedzie 30 sek. Co może być przyczyną?
02.08.2019 08:13
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #2
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Może być kilka przyczyn, zapchana dysza główna, gaźnik do czyszczenia, gaźnik do regulacji bo dostaje za mało paliwa skoro na ssaniu jedzie a bez już nie. Pierwsze co to rozbierz i wyczyść gaźnik. I daj znać czy pomogło jak nie to regulacja. Przy okazji napisz jaki gaźnik jaka dysza główna i jaki cylinder

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
02.08.2019 10:00
Szukaj Cytuj
S53 Offline
Nowy
*


Pojazd: Simson S53
Dołączył: 02-08-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
W poniedziałek po południu sie za to zabiore i od razu dam znać jaki rezultat
03.08.2019 07:58
Szukaj Cytuj
S53 Offline
Nowy
*


Pojazd: Simson S53
Dołączył: 02-08-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Wyczyściłem gaźnik, zrobiłem kilka regulacji i nadal nic... Teraz już jak zapali na ssaniu to po kilku sek gaśnie nie da sie już nawet przejechać na nim. Iglica na środkowym przetoczeniu. A gaźnik to taki jest zamontowany

Cylinder 50 ccm

Na gaźniku nic nie pisze za wyjątkiem 18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2019 18:52 przez S53.)
05.08.2019 18:51
Szukaj Cytuj
bomBer Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 CP
Dołączył: 14-02-2019
Liczba postów: 740
Reputacja: 7
Post: #5
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Zapłon sprawdź
05.08.2019 21:25
Szukaj Cytuj
Diablo Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Suzuki GS500E
Dołączył: 13-08-2009
Liczba postów: 586
Reputacja: 15
Post: #6
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Czyli jakiś chiński gaźnik skoro nie ma żadnych oznaczeń prócz 18, zrób zdjęcie tego gaźnika bo jestem ciekawy jak to wygląda. kumpel miał podobny problem wymienił gaźnik na zwykly BVF z jackmotors i śmiga

Simson S51 Enduro 1990r. > MZ ETZ 251 1990r. > Suzuki GS500E 1996r.



Pomogłem daj + do reputacji Ciebie to nic nie kosztuje a mnie motywuje Biggrin
05.08.2019 21:41
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
S53 Offline
Nowy
*


Pojazd: Simson S53
Dołączył: 02-08-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
A jak sprawdzić ten zapłon?

A jak sprawdzić ten zapłon?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2019 15:49 przez S53.)
06.08.2019 15:49
Szukaj Cytuj
S53 Offline
Nowy
*


Pojazd: Simson S53
Dołączył: 02-08-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
A na dodatek na tym gaźniku jeździł spoko tylko coś mu odwaliło i zaczął strzelać z rury jak sie zagrzał. Później stał w garażu 2 lata i teraz sie za niego znowu zabrałem. Stawiam na zapłon tylko jak to ugryźć ??
07.08.2019 20:46
Szukaj Cytuj
damian71 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson SR50
Dołączył: 25-08-2019
Liczba postów: 20
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Ja miałem tak że palił tylko na ssaniu. Okazało się że gaźnik u mnie 16n1 nie miał zaślepionych dwóch otworów. Domyślam się że to jakieś otwory technologiczne. Porównałem z drugim identycznym gaźnikiem i zaślepiłem ołowianymi kulkami i śmiga. Najlepiej jakbyś miał drugi taki sam i dokładnie porównał
18.09.2019 18:41
Szukaj Cytuj
trzciniak91 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S51
Dołączył: 09-09-2019
Liczba postów: 21
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Dając ssanie jeździ przez chwile później znowu gaśnie
Dziś miałem podobny problem. Zapchany kranik, leciało ale słabo. Wyczyściłem i śmiga elegancko.
18.09.2019 19:38
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Simson gaśnie Bobek1822 3 139 11.10.2020 19:51
Ostatni post: Bobek1822
  Simson gaśnie ma wolnych obrotach. wasyl622 13 682 17.08.2020 20:10
Ostatni post: wasyl622
  Gaśnie bez gazu rafol20 4 633 19.07.2019 11:29
Ostatni post: jasnow7
  Tylko ssanie Diablo 5 541 01.04.2019 18:05
Ostatni post: Diablo
  Schwalbe kr 51/1 ssanie cagiva4 0 252 30.03.2019 21:21
Ostatni post: cagiva4

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info