Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elektryka w Ogarosimku-problem.
Autor Wiadomość
szkat1234 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Rometson ;)
Dołączył: 24-11-2012
Liczba postów: 12
Reputacja: 0
Post: #1
Question Elektryka w Ogarosimku-problem.
Witam.Zakupiłem ostatnio silnik z simsona i zamontowałem go do ramy z ogara 205.Chciał bym się dowiedzieć, jak podpiąć elektrykę z simsona pod tą z rometa.
Z góry dziękuję.
25.11.2012 13:31
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #2
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
Ale to musisz działać na schematach , ponieważ ogar miał mniej rzeczy elektrycznych niż simson , kierunki itp W simsonie był akumulator a w ogarze nie , musisz powiedzieć o co Ci dokładnie chodzi , o podpięcie cewki WN ?? czy o coś innego ?

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
25.11.2012 14:06
WWW Szukaj Cytuj
szkat1234 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Rometson ;)
Dołączył: 24-11-2012
Liczba postów: 12
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
Chodzi mi o podłączenie zapłonu do cewki zapłonowej i potem do świecy, oraz świateł przód/tył. Aku nie mam , więc ładowanie mnie nie dotyczy Tongue.Jeżeli ktoś wie,który kabel gdzie podłączyć to był bym wdzięczny, gdyby podzielił się ze mną tą wiedzą Smile.
25.11.2012 19:10
Szukaj Cytuj
Marcin1996 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: XX
Dołączył: 20-05-2011
Liczba postów: 853
Reputacja: 34
Post: #4
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
Poczytaj ten temat. Tu też było wyjaśniane co i gdzie podpiąć Smile

http://simsony.info/Thread-Ogarosimson-s51?page=2
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.11.2012 20:33 przez Marcin1996.)
25.11.2012 20:33
Szukaj Cytuj
szkat1234 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Rometson ;)
Dołączył: 24-11-2012
Liczba postów: 12
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
W tamtym temacie nie znalazłem odpowiedzi.Mój zapłon jest trochę inny(nie ma tam żadnych żółtych kabelków...).Na razie chciałbym tylko wiedzieć, który kabelek jest do światła przedniego(cewka zapłonowa już zrobiona).Jak będzie potrzeba to jutro wrzucę zdjęcia.

Podam jeszcze dla ciekawych jaki mam setup w rometsonie Wink :
-cylinder 60/2 możliwe że będzie porting 60/5/3
-wydech Leo Vince 28mm
-gaźnik BVF 16n1 w planach 19 lub 21 mm
-świeca Beru
-filtr stożek lub gąbka( jeszcze nie zdecydowałem Tongue)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2013 09:00 przez szkat1234.)
25.11.2012 23:04
Szukaj Cytuj
Marcin1996 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: XX
Dołączył: 20-05-2011
Liczba postów: 853
Reputacja: 34
Post: #6
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
Od świateł masz czerwono-biały lub biały któryś z tych.
26.11.2012 16:34
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
boczek97 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 06-05-2012
Liczba postów: 758
Reputacja: 33
Post: #7
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
Niema amala 16n1... a jak zostaniesz przy zwykłej 60 to nie musisz zmieniać gaźnika.

[Obrazek: 30224.jpg]
Simson s51 89r. :
-Zapłon-platyny 6V
-Gaźnik- Amal 16
-Wydech AoA1
-Cyl -No Name -zacier
-Tłok -//- -//-

W oczekiwaniu na cylinder DDR z 82 roku i tłoczek MZA Smile

Pomogłem? Daj +!
26.11.2012 17:40
Szukaj Cytuj
szkat1234 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Rometson ;)
Dołączył: 24-11-2012
Liczba postów: 12
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
@Refresh

Odświeżam temat, gdyż mam kolejny problem.
Podłączyłem kable z silnika z instalacją rometa i jest światło, ale tylko gdy przesunę ten przełącznik na lampie w prawo(normalnie w romecie jest to zgaszenie motoru), i trzeba by go trzymać cały czas,bo on sam wraca z powrotem na środek(i w tedy już nie ma światła,a jak przesunę w lewo to też nic).
Kolega powiedział,że pomyliłem bieguny, ale nie bardzo wiem o co mu chodzi...

P.S. Światło pojawiło się jak zmieniłem podłączenie 2 kabli na lampie.
02.03.2013 09:05
Szukaj Cytuj
krzychu999 Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51,s50b1
Dołączył: 18-02-2013
Liczba postów: 111
Reputacja: 5
Post: #9
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
żeby mieć iskrę to podłącz wszystko jak w simsonie a żeby mieć światła to jak w romecie http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=sc...9322496629 a tu w romku http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=sc...9397117394 z tym że musisz uwzględnić inne podłączenie na stacyjce

Jest Simson,Jest impreza!!!

Jeśli przypełzłeś do mojego tematu żeby pooglądać zdjęcia i nic nie napisać To won mi stąd!!!

Bez względu jaki problem i tak każdy napisze "wymień kopndensator...yy powinno pomóc" Tongue
02.03.2013 13:17
Szukaj Cytuj
szkat1234 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Rometson ;)
Dołączył: 24-11-2012
Liczba postów: 12
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Elektryka w Ogarosimku-problem.
Ok sprawdzę to i dam znać co i jak Wink.

P.S. Ostatnio w simsonie złapało mi gaz, i musiałem zdjąć fajkę żeby zgasić moto."Kopnął" mnie prąd i od tego czasu boli mnie ręka(jak ją ruszam)w okolicach przedramienia.Czy to samo przejdzie czy powinienem iść do lekarza?

@Edit: ENDURO fajka jest w porządku, tylko że odłączyła się od kabla co idzie z cewki zapłonowej i przeskoczył prąd.Ale już jest ok wystarczyło trochę podgrzać, żeby się izolacja nadtopiła i skleiła z fajką Wink.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2013 17:52 przez szkat1234.)
03.03.2013 08:21
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  SR 80 CE - elektryka przegląd Jarek70 0 133 21.01.2021 11:29
Ostatni post: Jarek70
  Elektryka DAWIDR 18 1,446 10.07.2020 14:12
Ostatni post: IFA_1988
  S51 elektryka karols51 37 3,734 21.09.2019 08:06
Ostatni post: karols51
  Kompletna Elektryka Vape?? Cb600 2 688 21.02.2019 22:15
Ostatni post: Paul S.
  Problem z elektryką w S51/1 ENDURO 1990 12V ZAPŁON ELEKTRONIK filipS51 1 948 16.10.2018 22:14
Ostatni post: IFA_1988

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info