Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filtr stożkowy
Autor Wiadomość
Macy Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 15-11-2009
Liczba postów: 327
Reputacja: 5
Post: #1
Filtr stożkowy
Siemka
Zastanawiałem się gdzie ten temat dać i stwierdziłem, że lepiej bedzie chyba tu.
A więc mam zamiar kupić filtr stożkowy ale zastanawiam sie czy ten bedzie lepszy
http://moto.allegro.pl/item830889875_tun..._28mm.html
od tego
http://moto.allegro.pl/item817926012_fil...y_t_g.html
Czekam na wasze opinie.
Pozdro.

http://www.bikepics.com/members/macy/

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/70353
25.11.2009 18:10
WWW Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Patryk Niedostępny
MECHANIK
*


Pojazd: Simson S 125
Dołączył: 18-05-2009
Liczba postów: 1,116
Reputacja: 14
Post: #2
RE: Filtr stożkowy
Ja bym wzia ten niebieskiTongue bedzie sie wyrózniałTongue

SimsoN S 125

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/57494
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.11.2009 18:15 przez Patryk.)
25.11.2009 18:13
Szukaj Cytuj
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #3
RE: Filtr stożkowy
Stozek nic nie daje, lepeij sobie przerób swój airbox. Jak filter to tylko gąbkowy. Stozki to do 4t.

kat. B, C, C+E w kieszeni
25.11.2009 18:14
Szukaj Cytuj
Macy Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 15-11-2009
Liczba postów: 327
Reputacja: 5
Post: #4
RE: Filtr stożkowy
No ja wiem, że nic nie daje, ale ja mam audio i muszę miec stożek.

http://www.bikepics.com/members/macy/

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/70353
25.11.2009 18:16
WWW Szukaj Cytuj
sz4et0m Offline
spafak miesiąca
*


Pojazd: simsonS50
Dołączył: 15-03-2009
Liczba postów: 1,419
Reputacja: 10
Post: #5
RE: Filtr stożkowy
ja zrobiłem samoróbę Tongue Trochę prymitywna ale ją ulepSZę Biggrin
-wyciągasz filtr orYginalny wstawiasz gąbkę jakąś lub płatki do zmywania makijażu ja wziĄłem 3 płatki i wstawiłem potem wziĄłem gumę łączĄcą gaźnik przeciĄłem ją w połowie (akurat ja miałem rozwaloną)na połowie ją tniesz i łączysz taśmą tą gumę i filter ja tak zrobiłem ale mam zamiar ulePSZyć jakimś sylikonem pokleić czy coś w tym stylu Tongue
I to jest o wiele lepsze od stożka i tańsze Smile

Spawanie wydechów.
S i Sr
Kontakt PW
Spawanie Aluminium
-nadspawywanie cylindrów,karterów
-dospawywanie żeberek
-i wiele innych...
GG: 10286989 BP: http://bikepics.com/members/sz4et0m
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2009 19:27 przez sz4et0m.)
25.11.2009 18:36
Szukaj Cytuj
K0rzeŃ Offline
Habicht
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 29-04-2009
Liczba postów: 502
Reputacja: 6
Post: #6
RE: Filtr stożkowy
ja bym nie kupował ale jak już się uparłeś ro ren niebieski bo ten drugi to szit chociaż tamten tez Biggrin
ale trochę lepszy bo ma mniejszą przepuszczalność sądząc po wyglądzie i mniej gówien ci najdzie do gaziora

[Obrazek: loadingtc.gif]
BikePics
Polska Jazda
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.11.2009 18:38 przez K0rzeŃ.)
25.11.2009 18:37
WWW Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Bandi Offline
ZŁOM ROKU .!
*


Pojazd: Simson s51E/MZ
Dołączył: 19-08-2009
Liczba postów: 306
Reputacja: 7
Post: #7
RE: Filtr stożkowy
Najlepiej kup jakiś gąbkowy.A stożek do seri i tak nic nie da.

Bandi.

http://img.myepicwall.com/2013/11/b2f949...c049bc.jpg
Nieregulaminowa sygnatura./Kamilo.
25.11.2009 18:39
Szukaj Cytuj
kamilo4195 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: Opel Meriva 1,8
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 1,440
Reputacja: 19
Post: #8
RE: Filtr stożkowy
Widzicie ,że on pisze o tym ,że ma audio ....?? Więc inny filter odpada ..!! Biggrin Ja bym wziĄł filter w chromie zawsze jakiś to urok..Biggrin

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.


Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.11.2009 22:29 przez Majki93.)
25.11.2009 18:45
Szukaj Cytuj
Gregor Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51C
Dołączył: 18-03-2009
Liczba postów: 250
Reputacja: 3
Post: #9
RE: Filtr stożkowy
Stożek jest przesrany bo strasznie głośno na nim simson buczy więc jak będziesz jechać pod górę to licz się z tym że możesz ogłuchnąć Tongue No ale jak już go musisz mieć to mógłbyś na niego zrobić jakąś obudowę np jak w romecie ogarze 200

Mój Simson na PJ

Cytat: Gregor jak ty coś je*niesz...
25.11.2009 19:23
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #10
RE: Filtr stożkowy
ja miałem stożek to się nie chciał ciągnąć zostałem przy standardowym ale np kolega JĘZYQ ma stożek zamontowany w obudowie filtra i powiem że simek mu chula jak tralala
25.11.2009 20:15
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Simson Filtr Powietrza Ejlender 3 453 14.03.2018 17:04
Ostatni post: Grzegrzyk
  Filtr powietrza .... krzychoopl09 8 668 27.02.2018 12:38
Ostatni post: niki95
  Filtr powietrza krzychoopl09 10 1,133 17.08.2017 17:16
Ostatni post: jaro5
  Filtr powietrza Adrianovsky 10 1,661 21.08.2016 19:39
Ostatni post: Adrianovsky
  Filtr VireS 7 1,288 27.03.2015 20:19
Ostatni post: arex643

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info