Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
Autor Wiadomość
kamilo4195 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: Opel Meriva 1,8
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 1,440
Reputacja: 19
Post: #1
Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
W temacie napiszcie jak dobrze ustawić zapłon oraz platynki bo mam z tym problem co prawda mam range mechanik ale z tym mam problem ustawiłem wszystko good simson pali na pych i nie ma takiej mocy jaką powinien mieć..Wink Pomóżcie starania wynagrodzę..Biggrin

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.


Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
13.04.2010 21:59
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Wekx Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 09-04-2009
Liczba postów: 242
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
do najlepSZego ustawienia platynek potrzebna jest lampa stroboskopowa, jeśli taką masz, to ustawiasz zapłon tak, aby świecąc ta kreska na magnecie lekko wyprzedzała kreskę na karterzeSmile innego sposobu nie opisze bo się nie połapiesz po moim rozumowaniuSmile

Jeździsz po to aby żyć, żyjesz po to aby jeździć:shy:Rolleyes
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.04.2010 22:11 przez Majki93.)
13.04.2010 22:03
Szukaj Cytuj
kamilo4195 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: Opel Meriva 1,8
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 1,440
Reputacja: 19
Post: #3
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
Wiem o lampie ale jakieś domowe sposoby bo większość userów nie posiada takich lamp..Tongue
poda ktoś jakieś sposoby..??

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.


Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
13.04.2010 22:09
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #4
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
ja ustawiam suwmiarką i papierkiem czyli,,, wkładam kawałek kartki z zeszytu do platynek lekko go ciągnę i kręcę magnetem w prawo do puki platynki nie puszczą mi papierka w tedy wiem w którym miejscu otwierają się platynki, w tedy wkładam suwmiarkę do głowicy i kręcę magnetem w prawo patrząc się na suwmiarkę ile mm poszła do góry (to jest też chyba prosty sposób na ustawienie zapłonu,a z ustawieniem platynek to robię na oko bo nie mam szczelinomierza)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2010 17:55 przez DUDEX.)
14.04.2010 17:54
Szukaj Cytuj
biodizel Niedostępny
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/
Dołączył: 22-04-2009
Liczba postów: 393
Reputacja: 4
Post: #5
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
Jest tutek napisany przezemnie wszystko jest dokładnie opisane wystarczy użyć opcji szukaj!

[Obrazek: noofftopyl6.gif]
[Obrazek: avatar1jj9.gif]

Paliwo powraca na stare śmieciTongue


http://www.bikepics.com/members/paliwo201/
14.04.2010 19:13
Szukaj Cytuj
kamilo4195 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: Opel Meriva 1,8
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 1,440
Reputacja: 19
Post: #6
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
Paliwo twojej pomocy nie potrzebuję Nie rób spamu więc nara jak masz się wymądrzać ..!!!! Dzięki dudex piszcie inne propozycje każda napewno się przyda..Wink Wekx i dudex +1 punkt..Wink

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.


Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
14.04.2010 19:47
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Protege Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simek SR50
Dołączył: 17-06-2009
Liczba postów: 495
Reputacja: 2
Post: #7
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
Ludzie wy problemy jakieś robicie z suwmiarkami, jakimiś lampami itd... Mój ojciec 10 minut pogrzebał przy zapłonie i pali z 1-go zimny czy ciepły... Biggrin

"Mixol przynajmniej cały się nie spala zawsze go troszkę zostaje i dzięki temu smaruje znacznie lepiej niż np. mobil który spali się calutki i chuja z niego zostaje."
15.04.2010 16:32
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #8
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
No a suwmiarką pogrzebiesz 2 minuty i też pali od kopa
15.04.2010 18:00
Szukaj Cytuj
kamilo4195 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: Opel Meriva 1,8
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 1,440
Reputacja: 19
Post: #9
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
Czy wy musicie w każdym temacie robić taki spam..?? Gracek kogo obchodzi jak twój ojciec ustawia zapłon byś opisał jak to robi i a nie spamujesz...!!Wink

.:Cztery koła uniosą moje ciało, dwa koła uniosą moją duszę:.


Praca ... zarabiam na coś powyżej 500ccmSmile
15.04.2010 20:24
Szukaj Cytuj
pili98 Offline
Aktywny
*


Pojazd: SIMSON S51/70
Dołączył: 26-05-2009
Liczba postów: 133
Reputacja: 6
Post: #10
RE: Jak dobrze ustawić Platynki/zapłon??;)
ja ustawiam tak, śrubokręt w cylinder,kręce magntem w prawo aż maksymalnie wyjdzie śrubokręt, cofam minimalnie magneto jakieś 2mm i wtedy jest dobrze, następnie kręcę całym iskrownikiem tak aby platynki maksymalnie się otworzyły, przykręcam dobrze iskrownik. platynki ustawiam w taki sposób że w momencie gdy są na maksa otwarte wkładam w nie szczelinomierz na 0,3 i luzuje śrubke, a następnie skręcam, dla pewności sprawdzam jeszcze raz i praktycznie zawsze jest dobrze. Jeśli simson dobrze chodzi na postoju a w czasie jazdy przerywa zmniejszam przerwe na platynkach na 0,2 lub 0,25 i to pomaga.

KLIKNIJ REPUTACJA, DAJ PUNKT, ZBIERAM NA RANGE MECHANIKA.
Masz problem? Napisz na PW, POMOGĘ.


http://naforum.zapodaj.net/8a31beb6f9ec.jpg.html
http://www.youtube.com/watch?v=ceJByM4HR...re=channel
15.04.2010 22:20
WWW Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  na ile mm ustawic zapłon kacperowski0 7 271 08.04.2018 17:36
Ostatni post: kacperowski0
  Zmiana z elektronika na platynki Blacha 0 314 23.07.2017 00:32
Ostatni post: Blacha
  Platynki Psychoo 4 736 23.12.2015 14:42
Ostatni post: Psychoo
  Jak ustawić zapłon Elektronik? simson.s51.e 4 1,019 01.07.2015 21:51
Ostatni post: Snake
  Które platynki lepsze? HaXbOx 6 1,212 05.06.2015 09:56
Ostatni post: HaXbOx

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info