Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
Autor Wiadomość
Kurus Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S 51
Dołączył: 28-12-2009
Liczba postów: 186
Reputacja: 0
Post: #1
Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
Szybkie pytanie :
Jak ustawia się zapłon w elektroniku Sad

[Obrazek: KURSONRIDERsimson125.JPG]


Na kawasaki srają ptaki w suzuki same stuki a Honda hm... Honda fajnie wyglada



http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/86774

http://bikepics.com/members/kurus/84s51/
10.04.2010 13:44
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
sz4et0m Offline
spafak miesiąca
*


Pojazd: simsonS50
Dołączył: 15-03-2009
Liczba postów: 1,419
Reputacja: 10
Post: #2
RE: Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
Kręcisz śrubką na module

Spawanie wydechów.
S i Sr
Kontakt PW
Spawanie Aluminium
-nadspawywanie cylindrów,karterów
-dospawywanie żeberek
-i wiele innych...
GG: 10286989 BP: http://bikepics.com/members/sz4et0m
10.04.2010 15:51
Szukaj Cytuj
Kurus Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S 51
Dołączył: 28-12-2009
Liczba postów: 186
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
tzn gdzie tam w zapłonie na module ??
bo nie mam pojęcia Sad

[Obrazek: KURSONRIDERsimson125.JPG]


Na kawasaki srają ptaki w suzuki same stuki a Honda hm... Honda fajnie wyglada



http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/86774

http://bikepics.com/members/kurus/84s51/
10.04.2010 17:51
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #4
RE: Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
nie kręci sie śrubką na module bo go uszkodzisz,otwórz pokrywe zapłonu na kopule statora u góry masz taki wycięty wskaźnik musisz dziurki na tym wskaźniku pokryć z dwoma wytłoczeniami na karterach (ustawić po środku) i masz zapłon ustawiony
10.04.2010 18:30
Szukaj Cytuj
biodizel Niedostępny
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/
Dołączył: 22-04-2009
Liczba postów: 393
Reputacja: 4
Post: #5
RE: Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
jednak jeśli masz inny wal niz ddr potrzeba lampe proboskopową.
te pokrętło jest jedynie od mocy iskry

[Obrazek: noofftopyl6.gif]
[Obrazek: avatar1jj9.gif]

Paliwo powraca na stare śmieciTongue


http://www.bikepics.com/members/paliwo201/
10.04.2010 19:53
Szukaj Cytuj
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #6
RE: Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
Teoretycznie zapłon występuje wtedy, gdy środek wcięcia na magnecie pokrywa się ze środkiem tego metalu w impulsatorze (nie wiem jak to się zwie fachowo). Czyli powinno to występować (dla serii) 1.8mm przed GMP.
Musisz tak manewrować statorem, aby środek impulstaora zgrał sie ze środkiem wcięcia na magnecie na ok. 1.8mm przed GMP tłoka i tyle.

kat. B, C, C+E w kieszeni
11.04.2010 08:25
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Kurus Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S 51
Dołączył: 28-12-2009
Liczba postów: 186
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Jak ustawia się zapłon w elektroniku ??
aha to będę coś kombinował bo coś się porobiło że jak daje gazu to pod końcówką obrotów przerywa jak w ścigaczu XdSad
i nie wchodzi przez to na pełną mocSad
postawie na koło zamuli się a później taki gaz dostaje ze na 12 od razu lecę Sad

[Obrazek: KURSONRIDERsimson125.JPG]


Na kawasaki srają ptaki w suzuki same stuki a Honda hm... Honda fajnie wyglada



http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/86774

http://bikepics.com/members/kurus/84s51/
11.04.2010 10:08
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak i czym wyczyścić magneto DDR od simsona,żeby się nie rozmagnesowało ? Kamil22555 4 1,236 24.10.2015 08:05
Ostatni post: Szymcio
  Sprzęgło simson Duo. Jak zabezpieczyć wykręcajacą się śróbkę ? Kamil22555 3 701 20.10.2015 22:29
Ostatni post: Kamil22555
  Jak ustawić zapłon Elektronik? simson.s51.e 4 1,019 01.07.2015 21:51
Ostatni post: Snake
  Zapchało dyszę jak skończyło mi się paliwo kubaszekr38 3 974 16.09.2014 22:01
Ostatni post: Almen
  Jak nazywają się gumy na zdjęciu MegaOLO23 3 710 24.03.2014 20:39
Ostatni post: MegaOLO23

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info