Ankieta: Jaki masz zapłon
Elektroniczny( z modułem)
Platynowca
[Wyniki ankiety]
Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Autor Wiadomość
Pata Offline
Simsoniara
*


Pojazd: s51 enduro
Dołączył: 22-11-2009
Liczba postów: 311
Reputacja: 6
Post: #1
Lightbulb Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Siema ,Huh zbytnio nieznam się na elektronice . Ale pokaże wam jak zrobić własnoręcznie moguł zapłonowy (oczywiście do simsona Biggrin). Może na początek jak to wygląda
http://img196.imageshack.us/i/modulik.png/ oczywiście kolor i reszta mogą być inne to zależy co posiadacie w domu Biggrin

No to teraz instrukcja bp
http://img97.imageshack.us/i/beztytuu1wg.png/
http://img413.imageshack.us/i/beztytuu2pi.png/
http://img203.imageshack.us/i/beztytuu3mk.png/
Jeżeli ktoś by miał problemy z odtworzeniem albo np . niewie co pisze to można zawsze napisać do mnie na pw.
Z tych zdjęc może nieidzie nic przeczytać bo są troche za małe ale jeżeli ktoś będzie sobie taki moduł robił to aby dobrze wszystko przeczytać może sobie ściągnąć foto na dysk Biggrin.

Myślę że się coś takiego przyda .Smile
Dodałam też ankiete tak z ciekawości ile osób ma elektronika Smile

"Pal gumę , a nie duszę "

Simek pj: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...uro/105669
Staram się pomagać

Diabeł tkwi w szczegółach
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.02.2010 12:51 przez Pata.)
10.02.2010 12:49
WWW Szukaj Cytuj
Podziękowania: kubablabla
R E K L A M A
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #2
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Witam ja miałem elektronika zmieniłem na platynki bo to co teraz produkują to jest porażka i jestem w trakcie montażu takiego modułu jeśli go zrobię to opisze wszystko
10.02.2010 13:08
Szukaj Cytuj
Pata Offline
Simsoniara
*


Pojazd: s51 enduro
Dołączył: 22-11-2009
Liczba postów: 311
Reputacja: 6
Post: #3
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Dobra, bo ja sobie zakupiłam wszystkie części do zrobienia takiego modułu :(dodam foto części kture zakupiłam do zrobienia tego modułu ale później bo bateria przy aparacie mi padła Smile)
i za wszystko wyszło mnie(bez zadnego pudełka ) niecałe 4zł a nowy moduł kosztuje jakieś 35-45 zł więc to się mija z celem lepiej sobie samemu zrobić bo myślę zę razem z nowym pudełkiem (jak ktoś by chciał kupić )to wyjdzie max 20zł

"Pal gumę , a nie duszę "

Simek pj: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...uro/105669
Staram się pomagać

Diabeł tkwi w szczegółach
10.02.2010 13:25
WWW Szukaj Cytuj
suchyelf1 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Sim S51, Audi A3
Dołączył: 18-03-2009
Liczba postów: 305
Reputacja: 8
Post: #4
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
A do platyniarza 12v by się też przydałoSmile

>>>Mój Simek Cool

>>>GG: 4229712
10.02.2010 14:05
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #5
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
(10.02.2010 14:05 )suchyelf1 napisał(a):  A do platyniarza 12v by się też przydałoSmile

Tak ,tylko musiałbyś wymienić cały stator z cewką impulsową
10.02.2010 14:07
Szukaj Cytuj
Pata Offline
Simsoniara
*


Pojazd: s51 enduro
Dołączył: 22-11-2009
Liczba postów: 311
Reputacja: 6
Post: #6
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
A cena statora to ze 120zł + cewka 30 zł to chyba jednak lepiek zostać przy takim jaki kto ma Biggrin

"Pal gumę , a nie duszę "

Simek pj: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...uro/105669
Staram się pomagać

Diabeł tkwi w szczegółach
10.02.2010 14:13
WWW Szukaj Cytuj
R E K L A M A
suchyelf1 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Sim S51, Audi A3
Dołączył: 18-03-2009
Liczba postów: 305
Reputacja: 8
Post: #7
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Sorka, że wprowadziłem was w błąd. Małe sprostowanie iż chodziło mi tak jak w tym linku do elektrody, tam piszą o poprawie iskry pewnym modułem i jak to się ma do simka 12v i platynek ?? Huh:zawstydzony"

>>>Mój Simek Cool

>>>GG: 4229712
10.02.2010 14:43
Szukaj Cytuj
Patryk Niedostępny
MECHANIK
*


Pojazd: Simson S 125
Dołączył: 18-05-2009
Liczba postów: 1,116
Reputacja: 14
Post: #8
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Z tego co tam pisze to poprawia iskre na 6v i 12v przy zapłonie platynkowym

SimsoN S 125

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/57494
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.02.2010 22:58 przez Patryk.)
11.02.2010 22:58
Szukaj Cytuj
Pony Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 22-09-2013
Liczba postów: 376
Reputacja: 8
Post: #9
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Może ktoś odświeżyć zdjęcia ?
09.04.2014 10:53
Szukaj Cytuj
aezakmi51 Offline
Aktywny
*


Pojazd: simson sr50 60/4
Dołączył: 09-06-2012
Liczba postów: 119
Reputacja: 5
Post: #10
RE: Jak zrobić moguł zapłonowy do elektronika
Mam taki moduł do platyniarza jak kolega pisze wyżej schemat z którego zrobił mój ojciec ten moduł to z artykułu "syzyfa" poprawia on iskre która jest 3 razy większa teraz i lepsze odpalanie, spalanie itp warto taki moduł zastosować jednak wymaga on akumulatora

Cylinder 60/4/3 by kaalli
tłok: mza 1
gażnik: Amal 21 dysza 75 Smile
tłumnik: spawak 9500 rpm
zębatka: 14z
zapłon: DE
v-max 100 +/-km/h

Pomogłem daj + Smile
16.04.2014 15:06
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak sprawdzić jak będzie wyglądał nasz Simson w innym kolorze KubsztixPL 8 8,023 05.09.2015 15:01
Ostatni post: dawerxd2
Thumbs Up Jak zrobić audio w skuterze np. W Simsonie Bocian 0 3,806 13.07.2010 20:40
Ostatni post: Bocian

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info