Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
Autor Wiadomość
Garvell Offline
Aktywny
*


Pojazd: S51 Electronic
Dołączył: 19-03-2012
Liczba postów: 171
Reputacja: 0
Post: #1
Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
Witam chciałbym kupić jakiś prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy ale taki w cenie 50-100 zł za sztukę,najlepiej żeby miał podświetlenie koloru czerwonego,znacie może takie liczniki ?

Pozdrawiam

Nie tykaj gówna jak nie śmierdzi...
[Obrazek: Flaga_polska_mala.jpg]
Używaj polskich znaków! Jest różnica czy robisz komuś
ŁASKĘ czy LASKE.
15.08.2012 14:45
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Szymcio Offline
Szymcio
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 14-01-2012
Liczba postów: 2,313
Reputacja: 146
Post: #2
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
http://moto.allegro.pl/licznik-predkosci...90883.html

Kupujesz najzwyklejszy prędkościomierz. ( tak jak jest napisane w opisie ) w nim jest dziurka prowadząca do lampy i licznik podświetla światło z lamy. Wstawiasz tam czerwoną żarówkę i masz czerwone podświetlenie. Oczywiście są tańsze liczniki, a ten podałem za przykład. Pozdrawiam!

---------------------------------------------
Edit:
Masz tańszy i z kontrolką kierunkowskazów. http://moto.allegro.pl/licznik-simson-or...21135.html Pozdrawiam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2012 09:46 przez Szymcio.)
16.08.2012 09:40
Szukaj Cytuj
#s51Gt# Offline
Aktywny
*


Pojazd: Wsk,Simson
Dołączył: 03-08-2012
Liczba postów: 226
Reputacja: 5
Post: #3
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
A co do obrotomierza to albo oryginał za komplet około 330pln w sklepie albo electronik jakiś ale te nowe też drogie np AUTO GAUGE http://moto.allegro.pl/obrotomierz-52mm-...67435.html

Są też co kręcą się wyżej ale do normalnego sima wystarczy .
Można od poloneza przerobić ale to dużo zabawy .
16.08.2012 11:03
Szukaj Cytuj
Marcin1996 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: XX
Dołączył: 20-05-2011
Liczba postów: 853
Reputacja: 34
Post: #4
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
Cytat:Można od poloneza przerobić ale to dużo zabawy .


Jak ma się instalację 12v to dużo zabawy z tym nie ma. Trzeba tylko to umieścić w puszkę od licznika i podczepić 3 kable do sima Smile
16.08.2012 11:16
Szukaj Cytuj
Garvell Offline
Aktywny
*


Pojazd: S51 Electronic
Dołączył: 19-03-2012
Liczba postów: 171
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
Tylko że ja prosiłem o CYFROWE a nie żeby sobie czerwoną lampkę zamontować.A ten obrotomierz co przesłał s51gt da radę podłączyć do simsona ?

Nie tykaj gówna jak nie śmierdzi...
[Obrazek: Flaga_polska_mala.jpg]
Używaj polskich znaków! Jest różnica czy robisz komuś
ŁASKĘ czy LASKE.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2012 13:17 przez Garvell.)
16.08.2012 13:09
Szukaj Cytuj
Szymcio Offline
Szymcio
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 14-01-2012
Liczba postów: 2,313
Reputacja: 146
Post: #6
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
No sorka źle zrozumiałem myślałem, że może być taki albo taki. Źle sformułowany temat. Popytaj w sklepach motoryzacyjnych czy mają liczniki elektroniczne, a co do koloru podświetlenia raczej nie powinno być problemu. Pozdrawiam!
16.08.2012 14:12
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Garvell Offline
Aktywny
*


Pojazd: S51 Electronic
Dołączył: 19-03-2012
Liczba postów: 171
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
A spoko nie ma problemu Smile bardzo podobały mi się liczniki KOSO szczególnie taki jeden cyfrowy ale on kosztował jakieś 230 zł za sztukę więc sobie odpuściłem i teraz szukam jakiegoś najlepiej do 100 zł.
Tak wyglądał ten licznik:
[Obrazek: F39364644.jpg] Był jeszcze taki [Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcR-iqP4ecGenq0VJ0ptzet...mp;amp;t=1]

Nie tykaj gówna jak nie śmierdzi...
[Obrazek: Flaga_polska_mala.jpg]
Używaj polskich znaków! Jest różnica czy robisz komuś
ŁASKĘ czy LASKE.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2012 14:22 przez Garvell.)
16.08.2012 14:20
Szukaj Cytuj
Chlebek Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: taki na kołach
Dołączył: 03-12-2010
Liczba postów: 796
Reputacja: 29
Post: #8
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
Skoro tak Ci się podoba, to nie lepiej poczekać i kupić porządny sprzęt koso?
16.08.2012 18:55
Szukaj Cytuj
Garvell Offline
Aktywny
*


Pojazd: S51 Electronic
Dołączył: 19-03-2012
Liczba postów: 171
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
No właśnie chyba tak zrobię Smile Ale wtedy będę miał mniej pieniędzy na remont silnika itd. No ale cóż za jakość trzeba płacić Smile

Nie tykaj gówna jak nie śmierdzi...
[Obrazek: Flaga_polska_mala.jpg]
Używaj polskich znaków! Jest różnica czy robisz komuś
ŁASKĘ czy LASKE.
16.08.2012 19:05
Szukaj Cytuj
Chlebek Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: taki na kołach
Dołączył: 03-12-2010
Liczba postów: 796
Reputacja: 29
Post: #10
RE: Jaki prędkościomierz/obrotomierz cyfrowy
Tak w ogóle, to po co Ci obrotomierz w seryjnym simsonie??
16.08.2012 19:44
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak podlaczyc obrotomierz od xr6 Michuuu 11 4,211 14.05.2016 22:19
Ostatni post: olekklaczkowski
  Jaki to kod ? :F Kornel[LWG] 2 2,159 16.04.2015 06:53
Ostatni post: koziołek86MTX
Photo Jaki obrotomierz pasuje do simka ? arex643 25 6,184 13.04.2015 21:51
Ostatni post: mentos48k
  Jak podłączyć Obrotomierz VireS 4 1,660 04.04.2015 19:24
Ostatni post: DUDEX
  obrotomierz Mati 5 1,651 04.03.2015 14:32
Ostatni post: pawcia

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info