Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kondensator z malucha w simsonie
Autor Wiadomość
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #1
Kondensator z malucha w simsonie
Witam opisze tutaj jak zmienić kondensator w Simsonie na ten z malucha.
-Odkręcamy magneto i wyjmujemy stary kondensator łączymy wszystkie kabelki ze sobą co mieliśmy podpięte do kondensatora. Dobrze izolujemy żeby nie zwarło z masą i układamy żeby magneto nie ocierało o kabelki, zakładamy magneto i ustawiamy zapłon.
-Następnie musimy rozwiercić otwór w kondensatorze od malucha bo oryginalnie ma otwór 3mm.
-Teraz musimy odciąć końcówkę i dolutować ok 30cm kabelka, dobrze izolujemy.
-Kondensator przykręcamy tam gdzie kabelki masowe się spotykają.
-Ostatnią czynność jaka musimy wykonać to połączenie kabelka kondensatora z kabelkiem od zapłonu brązowego-białego.
To by było na tyle myślę ze jasno to opisałem.
Pewnie pojawią się pytania co daje ten kondensator itp.wiec
-On jest taki sam co te podroby do sima tylko dużo więcej wytrzyma ja już mam go 0.5 roku i jestem zadowolony

29.12.2009 14:33
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #2
RE: Kondensator z malucha w simsonie
myślę że mniej przeróbek będzie jak się kupi kondensator nowy do simka za 4 zł lub od wiertarki 0.22uF 250v za 6 zł też dużo wytrzymuje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2009 19:00 przez DUDEX.)
29.12.2009 18:59
Szukaj Cytuj
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Kondensator z malucha w simsonie
te nowe do sima to lipa kupiłem chyba ze 3 i pochodziły 50km i padały a już 500km na maluchowskim zrobiłem i jest git. ile tu masz roboty ja ten kondensator założyłem w 5 min i się na pewno opłacało

29.12.2009 19:17
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #4
RE: Kondensator z malucha w simsonie
też można kondensator podpiąć przy stacyjce nie musisz rozbierać w tedy całego magneta jak już tak wolisz
29.12.2009 19:30
Szukaj Cytuj
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Kondensator z malucha w simsonie
wiem ze można bo ja mam przy stacyjce, jak ktoś nie umie zapłonu ustawiać to można nie ściągać magneta tylko odłączyć kabelki od kondensatora

29.12.2009 20:36
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  WSZYSTKO O SIMSONIE wiko02 3 1,567 23.08.2018 20:21
Ostatni post: Rumcek
  Budowa silnika,gaźnika,sprzęgła,automatu,skrzyni,wału itp w Simsonie. Wideo (filmiki) Enduro.s70 1 1,216 06.02.2016 20:43
Ostatni post: rivesca
Video Kompleksowe rozbieranie silnika w Simsonie (wideo) Kamilo93 12 10,892 29.10.2015 08:09
Ostatni post: zeflo
  Tarcza hamulcowa w simsonie suszny 29 24,872 19.10.2015 15:37
Ostatni post: _SITEK_
  Montaż LFK w Simsonie.Wideo (filmik) po Polsku Enduro.s70 1 946 30.07.2015 18:37
Ostatni post: Enduro.s70

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info