Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obrotomierz elektroniczny simson
Autor Wiadomość
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #1
Obrotomierz elektroniczny simson
Kupiłem obrotomierz uniwersalny z jackmotors : http://www.jackmotors.pl/old-timer/obrot...aign-id=19 i po zamontowaniu i odpaleniu simosna obrotek wskazuje na wolnych obrotach 4 tys.... Czy da sie to jakos przerobić aby dobrze chodził? (obrotek podłączyłem dobrze)
09.04.2017 13:17
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 606
Reputacja: 48
Post: #2
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
Musi mieć gdzieś mały przełącznik liczby cylindrów albo 2t~4t, prawdopodobnie jest przestawiony.

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r

Zbieram na bandita Biggrin
09.04.2017 13:21
Szukaj Cytuj
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
z tyłu ma tylko 2 nakrętki mocujące uchwyt i 2 nakrętki które nie mam pojecia do czego służą nie wyglądają jak przełączniki obrotów lub 2t/4t Huh
09.04.2017 13:24
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 606
Reputacja: 48
Post: #4
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
Możliwe jest też to że masz zakłócenia, a jak masz zamontowany ten kabelek sygnałowy? masz podpięty do cewki czy tylko owinięty do okola kabla WN?

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r

Zbieram na bandita Biggrin
09.04.2017 13:27
Szukaj Cytuj
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
podpięty do cewki
09.04.2017 13:29
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 606
Reputacja: 48
Post: #6
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
Czy była do niego dołączona instrukcja montażu? Ewentualnie spróbuj owinąć tym kablem kabel od świecy, w innych obrotomierzach to działa.

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r

Zbieram na bandita Biggrin
09.04.2017 13:37
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
Aktualnie mam rozebranego całego simsona. Próbowałem owijać na kablu wysokiego napiecia i nic obrotomierz ani drgnął. Instrukcja jest na stronie jack motors i wszytsko jest podpięte tak jak w instrukcji. Nie chce go dewastowac i rozbierac bo prawdopodbnie go uszkodzę , jestem pewny ze wystarczy przelutowac kondensator ,ale szukam jeszcze innych problemow. Nie sądze ze mam kilka iskier na 1 obrót wału. To musi byc cos z obrotomierzem ,albo serio innaczej sie go podpina niz na instrukcji jack motors.
09.04.2017 13:43
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 606
Reputacja: 48
Post: #8
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
Jeśli podłączyłeś go według instrukcji to nic nie zrobisz, pewnie jest uszkodzony. Jeszcze mam dwa pytania: jaką masz instalację i jaki zapłon?

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r

Zbieram na bandita Biggrin
09.04.2017 13:50
Szukaj Cytuj
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
instalacja 12v (słaby akumulator moze to przez niego) i zapłon platynki ddr
09.04.2017 13:55
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 606
Reputacja: 48
Post: #10
RE: Obrotomierz elektroniczny simson
Jeśli napięcie na aku jest poniżej 12v to niestety ale jest to najprawdopodobniej przyczyną usterki.

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r

Zbieram na bandita Biggrin
09.04.2017 13:59
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  jak podlączyć obrotomierz pod instalacje Rolnik696 1 385 29.03.2017 07:42
Ostatni post: jaro5
  Jak podłączyć obrotomierz ? Bannrik 4 874 26.12.2016 22:22
Ostatni post: Pawelek01
  Obrotomierz Auto Gauge Smoke BartekEnduro 2 650 11.03.2016 22:23
Ostatni post: Lorazepan1
  Obrotomierz NSR rolnik 0 544 09.07.2015 21:26
Ostatni post: rolnik
  6v a obrotomierz ? EMka 9 1,464 23.06.2015 10:32
Ostatni post: FrasicaPL

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info