Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pali bezpieczniki - elba
Autor Wiadomość
Magik Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson SR 50
Dołączył: 30-01-2017
Liczba postów: 87
Reputacja: 0
Post: #1
Pali bezpieczniki - elba
Witam, Simson zaczął palić mi bezpieczniki. Napięcie na aku przy wyłączonym silniku mam 12,3. Takie samo jest przy włączeniu silnika i dodawaniu gazu. Mam elbe uszkodzona? Przy wymianie następnego bezpiecznika kierunkowskazy działają.
16.10.2017 15:00
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 628
Reputacja: 49
Post: #2
RE: Pali bezpieczniki - elba
Który bezpiecznik ci pali/

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r
lll: Romet Kadet m760 '88r
IV: Romet Ogar 205 '88r
V: Romet 50t1 '80
VI: Simson s50 b '75r
16.10.2017 16:01
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Magik
Magik Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson SR 50
Dołączył: 30-01-2017
Liczba postów: 87
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Pali bezpieczniki - elba
Przy akumulatorze na plusie. Instalacja 12V platynki
16.10.2017 16:59
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 628
Reputacja: 49
Post: #4
RE: Pali bezpieczniki - elba
Nie doczytałem w profilu że masz sr'ke, a jeśli chodzi o problem to w najczęstszych przypadkach cyrk dzieje się pod licznikiem, odkręć go i zobacz czy jakaś kontrolka się nie wypięła, druga sprawa jest taka: czy pali ci bezpiecznik po włączeniu zapłonu, czy zaraz po założeniu nowego bezpiecznika, na zgaszonym silniku czy na odpalonym?

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r
lll: Romet Kadet m760 '88r
IV: Romet Ogar 205 '88r
V: Romet 50t1 '80
VI: Simson s50 b '75r
16.10.2017 20:46
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Magik
Magik Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson SR 50
Dołączył: 30-01-2017
Liczba postów: 87
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Pali bezpieczniki - elba
Dzięki za probowanie pomoc! Leci Pomógł.
Zauważyłem że raz są kierunkowskazy, ładowanie itd. A raz ich nie ma. Kable są całe, ale poruszalem minusem przy akumulatorze i on coś przerywa mimo że kable całe. Przykrecilem mocniej minusa i na razie jest okej, jak coś dalej będzie się pierdzielic to wymienię kable. Najważniejsze już wiem o co chodzi.
17.10.2017 18:43
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 628
Reputacja: 49
Post: #6
RE: Pali bezpieczniki - elba
Niema za co, dobrze że działa, pozdro.

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r
lll: Romet Kadet m760 '88r
IV: Romet Ogar 205 '88r
V: Romet 50t1 '80
VI: Simson s50 b '75r
17.10.2017 21:26
Szukaj Cytuj
R E K L A M A


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nie pali- jaka przyczyna? micrac91 41 1,288 15.09.2021 07:36
Ostatni post: Qwet
  Simson na zimnym pali tylko na ssaniu kamax672 5 283 02.09.2021 07:29
Ostatni post: Qwet
  s51 nie ma mocy, nie pali masakra polsky166 31 1,225 27.08.2021 14:00
Ostatni post: Qwet
  Pali i po chwili gasnie Squerg 1 357 02.06.2021 11:27
Ostatni post: Qwet
  Nie pali na kopnik hubertsedes 1 572 15.05.2020 11:18
Ostatni post: KiwiFSO

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info