Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Autor Wiadomość
SeaSimBlue Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51B
Dołączył: 02-07-2012
Liczba postów: 59
Reputacja: 0
Post: #1
Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Witojcie!
Kilka dni temu postanowiłem wyczyścić (przedmuchać) gaźnik przy moim Simsonie. Po wyczyszczeniu gaźnika przedmuchałem filtr powietrza. Zamontowałem wszystko z powrotem na miejsce i próbowałem odpalić.
a tu ni chu... chu. Pomyślałem więc że go wezmę na popych i pcham go 10m zmęczyłem się odczekałem chwilkę i znowu nic.
Sprawdziłem świece (zalana) iskrę na świecy (iskra taka jak powinna być).


Z czym może być problem?, Co jeszcze sprawdzić?

Pomocy!!!
25.12.2012 17:59
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Marcin1996 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: XX
Dołączył: 20-05-2011
Liczba postów: 853
Reputacja: 34
Post: #2
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Rozregulowałeś gaźnik. Wyreguluj go są tutoriale w necie.
25.12.2012 18:07
Szukaj Cytuj
Szymcio Offline
Szymcio
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 14-01-2012
Liczba postów: 2,313
Reputacja: 146
Post: #3
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Za duża dawka paliwa według mnie... Pozdrawiam!
25.12.2012 19:08
Szukaj Cytuj
klocus51e Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51Enduro
Dołączył: 11-02-2012
Liczba postów: 24
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Spróbuj wyregulować pływak według tego obrazka, po wino pomóc! http://www.google.pl/imgres?q=regulacja+...0,s:0,i:87

Przednie koło, tylne koło, jadę simem na wesołobp

Pomogłem ci daj ''+''Wink
25.12.2012 19:30
Szukaj Cytuj
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #5
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Wedlug mnie moze dostawac za malo paliwa przez co nie ma czego spalac bo nie dostarvzana jest wystarczajaca ilosc paliwa , sprobuj iglice przestawic na wieksza dawkee paliwa

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
25.12.2012 21:40
WWW Szukaj Cytuj
SeaSimBlue Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51B
Dołączył: 02-07-2012
Liczba postów: 59
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
No więc pływak ustawiłem tak jak na obrazku, który podał klocus51e.
Zobaczymy co z tego będzie sprawdzę jutro z rana i napiszę co z tego wynikło.
Pływak miałem ustawiony na 30 gdzie powinno być 28mm. dogiąłem trochę blaszkę i powinno być git.

Zobaczymy
25.12.2012 23:12
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
SeaSimBlue Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51B
Dołączył: 02-07-2012
Liczba postów: 59
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Chłopaki nic z tego, nadal to samo.
26.12.2012 14:32
Szukaj Cytuj
Marcin1996 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: XX
Dołączył: 20-05-2011
Liczba postów: 853
Reputacja: 34
Post: #8
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Przy czyszczeniu gaźnika ruszałeś śróbkę przy króćcu i tą ze sprężynka ? Jak tak to musisz wyregulowac gaźnik.
26.12.2012 14:52
Szukaj Cytuj
SeaSimBlue Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51B
Dołączył: 02-07-2012
Liczba postów: 59
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
Marcin1996 nie ruszałem tej śrubki, nawet jak simson chodził to mogłem nią kręcić, wykręcić i nie było żadnej reakcji, a gaźnik wyregulowałem, znaczy robilem wszystko co było napisane
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.12.2012 15:08 przez SeaSimBlue.)
26.12.2012 15:04
Szukaj Cytuj
klocus51e Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51Enduro
Dołączył: 11-02-2012
Liczba postów: 24
Reputacja: 2
Post: #10
RE: Po wyczyszczeniu gaźnika, nie odpala i zalewa świece {s51}
A na ssaniu próbowałeś go odpalić?
Na jakim oleju jeździsz?

Przednie koło, tylne koło, jadę simem na wesołobp

Pomogłem ci daj ''+''Wink
26.12.2012 18:23
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Simson sr50 zalewa i odpala bez gumy filtra powietrza Raper1989 18 931 10.10.2020 18:57
Ostatni post: luki112b
  Simson nie odpala Marcino250 9 697 20.07.2020 18:52
Ostatni post: jaro5
  Somson nie odpala Marcino250 1 249 06.07.2020 01:41
Ostatni post: jaro5
  Simson SR50 nie odpala Kiciasty03 5 435 02.07.2020 16:52
Ostatni post: sm0k01
  Regulacja gaźnika Bing 17 Simson S51 Dejw_CR 5 659 07.04.2020 08:23
Ostatni post: Paul S.

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info