Sprawdź wakacyjny mix od admina: Best Future House Mix Summer 2019 by Housemaker



 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podłączenie akumulatora
Autor Wiadomość
ole123 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 19-08-2019
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #1
Podłączenie akumulatora
Cześć, mam pewne pytanko. Zbytnio się na tej elektryce nie znam... no ale jak się ma schemat to coś tam potrafię ogarnąć i tu mam pewien problem, ponieważ kupiłem niedawno akumulator, bo po kupnie Simsona nie było go. Według schematu powinny być dwie części do podłączenia aku: regulator napięcia i bezpiecznik, właściciel mówił że ktoś poprzedni musiał te bezpieczniki wyrzucić, a ponoć regulatora napięcia nie miał w nim, no i tu jest takie pytanie, czy da się bez tych dwóch części jakoś podłączyć ten akumulator bo nwm czy mam te pieniądze wydawać na te 2 części czy da się łatwiejszym sposobem zrobić? aku kupiłem bo do kierunków chciałem. Wersja Simsona: S51 B 1-3
10.10.2019 16:37
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,264
Reputacja: 166
Post: #2
RE: Podłączenie akumulatora
Prostownik musisz mieć. Bez tego nie będzie ładowania. Nie podłączysz. Albo zwykły mostek prostowniczy

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
10.10.2019 17:05
Szukaj Cytuj
ole123 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 19-08-2019
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Podłączenie akumulatora
Czaje baze... dobra dzięki za odpowiedź
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2019 17:23 przez ole123.)
10.10.2019 17:23
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 516
Reputacja: 23
Post: #4
RE: Podłączenie akumulatora
Samo ładowanie możesz załatwić jedną diodą 5A (albo mostkiem prostowniczym i wykorzystać tylko jedną diodę) + bezpiecznikiem.
Natomiast w fabrycznym prostowniku jest jeszcze dławik do ograniczania prądu żarówki tylnego pozycyjnego. Gdybyś nie chciał podłączać oryginalnego prostownika, to musiałbyś kombinować z innym (niż fabryczne dla tej wersji) podłączeniem zarówek, np. tak jak w S51N.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2019 19:46 przez IFA_1988.)
10.10.2019 19:17
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pasek akumulatora KsD 22 2,378 18.02.2017 20:52
Ostatni post: Szymcio
  Zamek pokrywy schowka akumulatora - problem Feberos 5 1,369 09.09.2016 18:20
Ostatni post: Feberos
  Podłączenie VireS 5 631 26.04.2016 11:09
Ostatni post: VireS
  Maksymalne rozmiar Akumulatora SR50 Blusik 1 729 16.11.2015 12:06
Ostatni post: iJopek
  Jaki prąd ładowania akumulatora w Simsonie macie? jaroslaw97 10 4,065 24.10.2015 15:14
Ostatni post: jaroslaw97

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info