Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podłączenie stacyjki
Autor Wiadomość
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #1
Podłączenie stacyjki
Nie czaję elektryki i nie mogę pojąć schematów po prostu za dużo tego i wogólę Xd

Pomóżcie mi proszę jak podłączyć stacyjkę żeby po przekręceniu kluczyka był dopiero wtedy iskra ,a nie jak wcześniej podłączyłem była ciągle, nawet bez kluczyka. I światło stopu mi nie chciał działać, a tak to wszystko dzialało.
Nie posiadam akumulatora więc kierunki nie będą działać ,ale chcę tylko żeby podłączyć to wszystko pod stacyjkę. Jak widzicie bezpieczników też nie mam.

Simson S51 wersja b

https://zapodaj.net/images/169b9c3d4d99a.jpg

https://zapodaj.net/images/a585dcc2076a0.jpg

szary od pozycyjny tylny a czerwono-czarny od hamulca.

https://zapodaj.net/images/80e4a864d0e76.jpg

kable z iskrownika

https://zapodaj.net/images/c8d2013fe607e.jpg

biało czarny przednia lampa. i fioletowy, czarno niebieski od kierunków.
22.03.2017 22:22
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
robigtaa Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 15-11-2014
Liczba postów: 644
Reputacja: 6
Post: #2
RE: Podłączenie stacyjki
Sa schematy tu na forum lecisz po kabelkach ktory skad wychodzi i podłączasz Smile

70/4
BLACK RACING 2P [ZT-Tuning 2P (*)]
LFK
Fi32 z bulwą
FEZ SUM 21
I wiele innych Biggrin
YT: https://www.youtube.com/user/Robigtaa
Moj fp: https://www.facebook.com/SimsonS51Enduro...=bookmarks
22.03.2017 22:42
WWW Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #3
RE: Podłączenie stacyjki
No tak próbowałem już nie jedno krotnie i mi nie wychodzi. A nie możesz mi po prostu podać który kabel podpiąć pod który nr na stacyjkę ? Zrobiłem głupi błąd bo kiedyś działało wszystko dobrze to mogłem narysować na kartce co i gdzie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.03.2017 22:58 przez Fruler.)
22.03.2017 22:55
Szukaj Cytuj
arturwietnam Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: simson sr50 b4
Dołączył: 03-01-2015
Liczba postów: 633
Reputacja: 49
Post: #4
RE: Podłączenie stacyjki
http://obrazki.elektroda.net/2_1226909060.jpg
http://obrazki.elektroda.net/37_1257072748.jpg

http://www.a-k-f.de/moser/s50b1.pdf
Jak sobie nie poradzisz to napisz.

W moim garażu:
I: Simson sr50 B4 '88r
II: Romet Pony 301 '89r
lll: Romet Kadet m760 '88r
IV: Romet Ogar 205 '88r
V: Romet 50t1 '80
VI: Simson s50 b '75r
23.03.2017 11:07
Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #5
RE: Podłączenie stacyjki
Nie poradzę sobie. Mam inne kolory kabli niż na tych schematach i stacyjce co podane. Analizowałem to i fajnie by było gdyby to było takie proste.
23.03.2017 13:27
Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #6
RE: Podłączenie stacyjki
Czyli nikt nie pomoże ?
23.03.2017 23:02
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Supryk Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S51 C
Dołączył: 30-06-2015
Liczba postów: 230
Reputacja: 1
Post: #7
RE: Podłączenie stacyjki
Na schemacie sprawdzaj ktory przewod od czego idzie, nie po kolorach
23.03.2017 23:15
Szukaj Cytuj
robigtaa Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 15-11-2014
Liczba postów: 644
Reputacja: 6
Post: #8
RE: Podłączenie stacyjki
Leć po kabelkach, też kiedyś ciężko radziłem a teraz to nie jest wcale takie trudne Biggrin
Dasz rade, wierze w Ciebie Biggrin

70/4
BLACK RACING 2P [ZT-Tuning 2P (*)]
LFK
Fi32 z bulwą
FEZ SUM 21
I wiele innych Biggrin
YT: https://www.youtube.com/user/Robigtaa
Moj fp: https://www.facebook.com/SimsonS51Enduro...=bookmarks
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.03.2017 23:18 przez robigtaa.)
23.03.2017 23:18
WWW Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #9
RE: Podłączenie stacyjki
No dobra popróbuję jeszcze i spróbuję wg tego co piszecie. Dzięki póki co.
24.03.2017 01:04
Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #10
RE: Podłączenie stacyjki
Niee nie dam rady Xd Huh

Po prostu kabel na schematach nie idzie prosto do stacyjki tylko zahacza o coś przy okazji. A skąd mam wiedzieć który kabel jest z iskrownika.. napiszecie mi tylko jak stacyjkę podłączyć Huh chcę śmigać hehe

To napiszecie jak podłączyć ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2017 22:10 przez Fruler.)
24.03.2017 17:33
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Podłączenie do stacyjki micrac91 1 1,094 07.07.2021 11:14
Ostatni post: IFA_1988
  Podłączenie s51 "na krótko" Entyl 27 12,629 21.07.2020 16:14
Ostatni post: Ciumciaj
  Podłączenie regulatora z skutera problem Blusik 1 902 14.09.2019 00:25
Ostatni post: IFA_1988
  Podłaczenie przerywacza kierunkow LED Diablo 1 906 26.06.2019 21:12
Ostatni post: Diablo
  Podłączenie świateł po zmianie platyn na CDI przemek97pl 7 1,709 08.03.2019 14:18
Ostatni post: IFA_1988

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info