Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem :P
Autor Wiadomość
Diabllo98 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 28-02-2016
Liczba postów: 52
Reputacja: 0
Post: #1
Problem :P
Witam. Niedawno kupiłem cylinder 80/4/3, do tego kupiłem gaźnik Oko Power 26mm i pare innych rzeczy. Ale problem polega na tym iż nie mogę odpalić simsona, iskra jest, zapłon ustawiałem już z 10 razy, i gaźnik próbowałem wyregulowac przez cały dzień a wraz nic... non stop go zalewa. Co najwyzej raz na jakiś czas zapali na chwile ale nie wkreca sie na obroty, po dodaniu gazu jest slynne Buuuu...

Zakładałem również orginalny gażnik 16mm i też jest to samo....
16.10.2016 17:25
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Pawelek01 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: simson 80/4/3 :D
Dołączył: 04-11-2015
Liczba postów: 1,426
Reputacja: 59
Post: #2
RE: Problem :P
a palisz go bez filtra ???
16.10.2016 17:35
Szukaj Cytuj
Diabllo98 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 28-02-2016
Liczba postów: 52
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Problem :P
Próbowałem z filtrem i bez i cegłę to samo
16.10.2016 17:58
Szukaj Cytuj
jaro5 Online
Moderator
Moderator


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 24-04-2015
Liczba postów: 3,441
Reputacja: 96
Post: #4
RE: Problem :P
Sprawdź uszczelniacze.

pomiar mocy hamownia 70/6m https://www.youtube.com/watch?v=T680V705TWU
drag race https://www.youtube.com/watch?v=M2HFExKamVw
Simson enduro temat; http://simsony.info/Thread-Simson-S51-en...eaktywacja
Motorynka temat; http://simsony.info/Thread-Projekt-z-sil...ek-by-jaro
16.10.2016 18:19
Szukaj Cytuj
Diabllo98 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 28-02-2016
Liczba postów: 52
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Problem :P
Silnik był składany od nowa wiec raczej są dobre.
16.10.2016 18:52
Szukaj Cytuj
Przemek.1997 Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 18-09-2016
Liczba postów: 121
Reputacja: 15
Post: #6
RE: Problem :P
A ja bym sprawdził/podmienił cewkę butelkową. Miałem podobny przypadek. A cewka ta nie jednemu przysporzyła już kłopotów. Często w tematach tego typu wszyscy piszą że już wszystko po sprawdzane a tu jeszcze banalne rzeczy do sprawdzenia. Zacznij od cewki, jak nie pomoże sprawdź uszczelniacze.
16.10.2016 18:53
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Nico_Grant Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 31-08-2016
Liczba postów: 133
Reputacja: 13
Post: #7
RE: Problem :P
Sprawdź też na wszelki wypadek czy jest właściwa kompresja, mimo że był niedawno cylinder zmieniany, różne cuda się potrafią dziać.
17.10.2016 07:27
Szukaj Cytuj
Diabllo98 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 28-02-2016
Liczba postów: 52
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Problem :P
Otóż simson odpalił. Okazało się ze kondensator był lipny i iskra niby była ale nie zawsze (przerwało ja i była co 2 może 3 ruch tłoka w górę) aczkolwiek teraz mam problem polegający na tym ze simson chodzi tylko na ssaniu i to na wolnych obrotach po daniu gazu jest buuuu... gdy próbuje odpalić go bez ssania to udaje się to tylko na średnich obrotach i to też pochodzi max 10s i gaśnie.

I moje ostatnie pytanie czy gaźnik może być zamontowany tak jak na zdjęciu? Niżej go opuścić juz nie moge bo nie mam miejsca. Opiera on się już o kartery.
https://zapodaj.net/8efa6949ac687.jpg.html

PS. Połączenie z filtrem powietrza jest tylko na próbę aczkolwiek jest ono szczelne na 100% ;-P
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.10.2016 19:39 przez Diabllo98.)
17.10.2016 19:38
Szukaj Cytuj
Pawelek01 Offline
Zaawansowany
*


Pojazd: simson 80/4/3 :D
Dołączył: 04-11-2015
Liczba postów: 1,426
Reputacja: 59
Post: #9
RE: Problem :P
przecież on ma ograniczony dostęp powietrza, najlepiej wytnij miejsce w puszcze na nowy ,większy filtr lub spróbuj powoli bez niego (tego czerwonego)

Czy to nie jest taśma izolacyjna jeśli tak to jak on miał ci odpalić
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.10.2016 19:43 przez Pawelek01.)
17.10.2016 19:42
Szukaj Cytuj
Diabllo98 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 28-02-2016
Liczba postów: 52
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Problem :P
Tak, jest to izolacja Tongue

Bez tej izolacji wgl nie chce odpalic, nie pomaga wtedy nawet regulacja srubka od mieszanki.

A i jeszcze jedno, gdy pochodzil na tym ssaniu na wolnych obrotach tak z 5min to po zgaszeniu go uslyszalem takie skwierczenie w gaźniku, jakby cos sie smażyło lub cos w tym stylu. wie ktos co to moze byc?
17.10.2016 20:04
Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info