Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z odpalaniem
Autor Wiadomość
bartek14171 Offline
Początkujący
*


Pojazd: sr 50
Dołączył: 01-05-2011
Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z odpalaniem
Witam mam taki problem z moim simsonem sr 50 otóz jak jest zimny pali od pierwszego jak się nagrzeje blokuje się kopka nie idzie nawet go odpalic na popych koło jest zablokowane biegi wchodzą! na dodatek jeszcze przerwa podczas jazdy prosze o szybka odpowiedz co to moze byc Smile
22.10.2011 19:25
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
tomaek333 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 19-08-2010
Liczba postów: 373
Reputacja: 7
Post: #2
RE: Problem z odpalaniem
Pierwszą możliwością jest że tłok puchnie i dlatego blokuje, oczywiście jeśli tłok masz już wysłużony. Ze przerywa to zła regulacja gaźnika, zapłonu bądź po prostu woda w gaźniku/paliwie. Smile
23.10.2011 18:46
Szukaj Cytuj
Boda SR60 RR Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson Sr60
Dołączył: 18-07-2011
Liczba postów: 224
Reputacja: 2
Post: #3
RE: Problem z odpalaniem
tłok puchnie, racj ale sprawdz pierscienie,

Simson SR60 sedesowiec
rok 1987
poj. 60ccm 4 kanałowy
18 ząbków
v max nie osiągnieta Wink
4 biegi
12 Volt

Szybka 4 dlugie swiatła Smile
Nie po to stworzyli Simki zeby wozic sie komarkami lub chinolami
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.10.2011 19:12 przez Boda SR60 RR.)
23.10.2011 19:11
Szukaj Cytuj
bartek14171 Offline
Początkujący
*


Pojazd: sr 50
Dołączył: 01-05-2011
Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Problem z odpalaniem
zobaczymy jutro simson idzie na warsztat ale chyba masz racje z tym tłokiem jeszcze nie był wymieniany a simson już pare razy mi się przegrzał w trasie zapłan jest ok a co do gaznika jest to możliwe bo już z tym miałem też problemy bak już był wielokrotnie czyszczony i gaznik też ale to za bardzo nie pomaga jest lepiej ale nie tak jak powinno macie jakiś skuteczny sposob na oczysczenie dokładnie baku z rdzy ?
23.10.2011 21:02
Szukaj Cytuj
Szymq3 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: S51 comfort
Dołączył: 28-12-2009
Liczba postów: 958
Reputacja: 18
Post: #5
RE: Problem z odpalaniem
do do tłoka. Jeżeli przegrzałeś go kilkakrotnie to go wymien i będziesz mieć spokój ; ] długo pojeździsz. Co do baku to poszukaj czy tu jest taki tutorial a jeżeli nie ma to np poszukaj na innym forum lub google ; ]


Ps.Zobacz czy czasem wału nie łapie ; ] nie zawsze to musi byc tłok ;chociaż to mało prawdopodobne że wał ale nie zaszkodzi sprawdzić ; d
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.10.2011 22:07 przez Szymq3.)
23.10.2011 21:07
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z odpalaniem na zimnym Simson3k 4 357 27.04.2018 21:09
Ostatni post: niki95
  Problem z odpalaniem simsona. Simson3k 7 276 22.03.2018 23:50
Ostatni post: Simson3k
  Problem z odpalaniem i wolnymi obrotami michal750 20 1,186 31.12.2016 15:53
Ostatni post: jaro5
  Problem z odpalaniem, wkręcaniem itd Oscar329 2 451 17.12.2016 21:50
Ostatni post: qpqp
  Problem z odpalaniem na zimno. Gusi 6 898 10.08.2015 14:00
Ostatni post: Enduro.s70

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info