Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z platynkami
Autor Wiadomość
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #1
Problem z platynkami
Mam taki problem ,że platynki się ciągle luzują. Jak jadę to gaśnie i potem się już nie da odpalić. Po prostu ta przerwa między nimi nie ma jej. I tak ciągle.... co ustawie. Dokręcam tą śrubką ,ale nie chce za mocno bo przekręcę. Już jeden stator tak uszkodziłem Huh

proszę o pomoc ponieważ doprowadza mnie to do szału.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.08.2017 20:04 przez Fruler.)
07.08.2017 19:58
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
KsD Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S50 B2
Dołączył: 06-06-2015
Liczba postów: 330
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Problem z platynkami
Może zmień śrubkę na inna? Ja starą miałem mocno obrobioną wymieniłem na nową i zapłon nie ma możliwości przestawienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.08.2017 21:05 przez KsD.)
07.08.2017 21:04
Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #3
RE: Problem z platynkami
nieeee, ja nawet jak zmieniałem tak miałem.

Teraz kupię zapłon cdi bo mnie szlag jasny trafia z tymi platynkami.
07.08.2017 22:38
Szukaj Cytuj
jaro5 Offline
Moderator
Moderator


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 24-04-2015
Liczba postów: 3,019
Reputacja: 91
Post: #4
RE: Problem z platynkami
Możesz użyć kleju do gwintów i po problemie.

pomiar mocy hamownia 70/6m https://www.youtube.com/watch?v=T680V705TWU
drag race https://www.youtube.com/watch?v=M2HFExKamVw
Simson enduro temat; http://simsony.info/Thread-Simson-S51-en...eaktywacja
Motorynka temat; http://simsony.info/Thread-Projekt-z-sil...ek-by-jaro
08.08.2017 22:34
Szukaj Cytuj
Fruler Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-08-2015
Liczba postów: 158
Reputacja: -1
Post: #5
RE: Problem z platynkami
Dobra ustawiłem przerwę a przedtem dałem krople oleju na filc i póki coo wszystko graa.
A i kupiłem nową platynkę.

Nie przestawia się.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.08.2017 18:12 przez Fruler.)
10.08.2017 18:12
Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info