Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Problem z rezonansem
|
Autor |
Wiadomość |
DrOne
Stały bywalec

Pojazd: simson sr50
Liczba postów: 585
|
Problem z rezonansem
Witam Panowie !
Mam taki problem z simsonkiem otóż niedawno skończyłem remont i cały sezon borykałem się z problem otóż na 1,2,3 jest szatan a na 4b ciężko ma się wkręcić w rezo i dojść do maksymalnych obrotów muszę albo bardzo go skatować na 3b to z oporem wejdzie bądź jechać z jakiejś delikatnej górki ... set 70/4 na tłoku black , zapłon de , kosz s70 ,spawak idealnie liczony pod ten cyllinder ,skrzynia 4b , przełożenia 34z/12z ... Na takiej zębatce z przodu powinien bez problemowo dawać radę , ostatnio tak myśląc pomyślałem że może być to wina kanałów płuczących ponieważ po kupnie cyllindra i roztoczenu pod 70 cc była szpara dokładniej zasilania nie zgrywały się( kartery - cylinder ) i taką multiszlfierką to ładnie zrobiłem tak aby się zgrywały i wypolerowałem było idealnie jak na moje oko więc wątpie aby była tego wina ... Co myślicie co to mogło by być ? Jeszcze jedna sprawa jest taka iż jest taka dziura np. jadę na 1b dam manete szybko do konca to jest buuu i dopiero zaczyna jechać myślałem ze to winna dyszy ( obecnie mam 80 - amal21 ) ale dałem 85 i jest to samo ... Wszystko wyregulowane przejeździłem z tymi problemami cały sezon a teraz simek stoi przykryty i chcę to jakoś ogarnąć i liczę na waszą pomoc .
Jeżeli ci pomogłem daj +
Podczas remontu simson s51
więcej na https://www.facebook.com/pages/Simson-s5...3916250987
|
|
20.11.2016 21:13 |
|
Podziękowania: |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości