Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z satelita...
Autor Wiadomość
Patryk Niedostępny
MECHANIK
*


Pojazd: Simson S 125
Dołączył: 18-05-2009
Liczba postów: 1,116
Reputacja: 14
Post: #1
Problem z satelita...
witam!
Pam problem z zainstalowaniem kanałów w satelicie! Mam cyfrowy polsat!
Problem polega na tym:
Jak instaluje sie kanały jest tam tabelka TP: a w niej 12188/V i koło tego zielona lampka sie swieci! na dole sa paski z sygnałem: na pierwszym mam 70% a na drugim 69%! Pod tymi paskami pisze sieć: u mnie pisze SIS a powinno polsat! jak dam szukanie kanałów to zadnych nie wyszukuje... Ojciec dzwonił do tych kolesi z polsatu i gadali żeby krecił antena aż w polu sieć bedzie pisał polsat! no i kreciłem z ojcem antena ze 3 godziny i nic! niezmienia sie na polsat! Może ktos miał podobny problem i wie jak go rozwiazać???

SimsoN S 125

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/57494
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2009 20:56 przez Patryk.)
15.12.2009 20:56
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
sz4et0m Offline
spafak miesiąca
*


Pojazd: simsonS50
Dołączył: 15-03-2009
Liczba postów: 1,419
Reputacja: 10
Post: #2
RE: Problem z satelita...
trzeba kręcić bo te anteny są wrażliwe,powieje pocniej wietrem i są zakłucenia u mnie też długo ustawiali Biggrin

Spawanie wydechów.
S i Sr
Kontakt PW
Spawanie Aluminium
-nadspawywanie cylindrów,karterów
-dospawywanie żeberek
-i wiele innych...
GG: 10286989 BP: http://bikepics.com/members/sz4et0m
15.12.2009 21:05
Szukaj Cytuj
Patryk Niedostępny
MECHANIK
*


Pojazd: Simson S 125
Dołączył: 18-05-2009
Liczba postów: 1,116
Reputacja: 14
Post: #3
RE: Problem z satelita...
Ale przez 5 lat nie było żednego problemu z antena...
Dodam że to samo od siebie sie zrobiło! na niektórych kanałach pisało że brak sygnału... a wczesniej nikt nic nie ruszał..

SimsoN S 125

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/57494
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2009 21:14 przez Patryk.)
15.12.2009 21:08
Szukaj Cytuj
Gołgo88 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 04-12-2009
Liczba postów: 359
Reputacja: 1
Post: #4
RE: Problem z satelita...
bo teraz jest duży wiatr

Forum o Simsonach - www.simsony.info
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2009 21:22 przez Gołgo88.)
15.12.2009 21:21
WWW Szukaj Cytuj
Patryk Niedostępny
MECHANIK
*


Pojazd: Simson S 125
Dołączył: 18-05-2009
Liczba postów: 1,116
Reputacja: 14
Post: #5
RE: Problem z satelita...
u mnie nie ma... były gorsze wiatry i nic jej nie było...
Ale jak by to wiatr przestawił antene to żednego kanału by nie było... mi chodzi co zrobić żeby pisało polsat pod tymi paskami z sygnałem! poprostu moim zdaniem odbiera z innego satelity czy cos..

SimsoN S 125

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/57494
15.12.2009 21:26
Szukaj Cytuj
Padre Offline
lofciam stunt <3
*


Pojazd: nie wiem
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 2,074
Reputacja: 24
Post: #6
RE: Problem z satelita...
Heh ja z ojcem antenę ustawiałem też w choj długo ;p
o tyle dobrze że ojciec silniczek zamontował i si samo kręciło Xd

Na podstawie tego kogo masz koło siebie wiesz kim naprawdę jesteś.
15.12.2009 22:24
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Majki93 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Passat
Dołączył: 09-03-2009
Liczba postów: 473
Reputacja: 12
Post: #7
RE: Problem z satelita...
Z tego co mi wiadomo to satelitę od Cyfrowego Polsatu, Cyfry +, eNki należy ustawić na w kierunku satelity ASTRA. Kierunek południe, południowy-zachód.

Przygoda z Simsonem zakończona...23.06.2010r...

...2011...Passat...
15.12.2009 23:44
WWW Szukaj Cytuj
Patryk Niedostępny
MECHANIK
*


Pojazd: Simson S 125
Dołączył: 18-05-2009
Liczba postów: 1,116
Reputacja: 14
Post: #8
RE: Problem z satelita...
Cyfrowy polsat odbiera z satelity HOTBIRD

SimsoN S 125

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/57494
16.12.2009 11:16
Szukaj Cytuj
Bandi Offline
ZŁOM ROKU .!
*


Pojazd: Simson s51E/MZ
Dołączył: 19-08-2009
Liczba postów: 306
Reputacja: 7
Post: #9
RE: Problem z satelita...
Ja mam na południe.Najlepiej zadzwoń do tego co instaluje,to przyjedzie z takim specjalnym mienikiem odkręci od anteny kabel i wkręci kabel od tego urządzenia.I po trochu będzie przesuwał do momentu aż mu poakaże ma.Odbiór sygnału,i później będzie działało bardzo dobrze.Zapłaciłem 40zł.


Bandi.

http://img.myepicwall.com/2013/11/b2f949...c049bc.jpg
Nieregulaminowa sygnatura./Kamilo.
16.12.2009 14:39
Szukaj Cytuj
Gołgo88 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 04-12-2009
Liczba postów: 359
Reputacja: 1
Post: #10
RE: Problem z satelita...
Ja też tak myślałem to jest dobry pomysł

Forum o Simsonach - www.simsony.info
16.12.2009 15:14
WWW Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info