Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przekaznik Siemens
Autor Wiadomość
patryk521 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: S51, s53
Dołączył: 17-11-2011
Liczba postów: 57
Reputacja: 0
Post: #1
Przekaznik Siemens
Witam kupiłem niedawno simsona s51 12v platyny, przy rozbiórce zauważyłem, że ma urządzenie w prawej pokrywie okazało się że jest to przekaźnik. Tutaj moje pytanie jaki ma cel ten przekaźnik w simsonie, z przekaźnika wychodzą 3 kable, 1 z kabli idzie do bezpiecznika więcej nie udało mi się ustalić ponieważ instalacja jest w krytycznym stanie jednak działająca. Przy sprzedaży osobo od której kupiłem simka zapewniała mnie że ładowanie akumulatora jest jednak nic innego nie widzę prócz przekaźnika i tu jest moje drugie pytanie czy może on doładowywać akumulator w czasie pracy silnika??
18.09.2012 19:55
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #2
RE: Przekaznik Siemens
Nie wiem o jaki przekaźnik Ci chodzi , może zrobisz zdj tego przekaźnika to nam wszystko bardziej się wyjaśni a co do ładowania aku to w simsonach jest tak że podczas pracy silnika akumulator jest ładowany poprzez elbe albo prostownik taki specjalny taki mały do simsonów SmileSmile

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
18.09.2012 20:09
WWW Szukaj Cytuj
patryk521 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: S51, s53
Dołączył: 17-11-2011
Liczba postów: 57
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Przekaznik Siemens
Postaram się wrzucić dzisiaj fotki, a co do ładowania wiem, że musi być coś jeszcze ale tam nic innego nie ma prócz tego.
Znalazłem na allegro podobny, też ma 3 wyjścia i jest na 12v
http://allegro.pl/przekaznik-siemens-i2629757521.html
19.09.2012 08:38
Szukaj Cytuj
Sylewk Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: S51 Pupil
Dołączył: 08-01-2012
Liczba postów: 874
Reputacja: 50
Post: #4
RE: Przekaznik Siemens
W normalnej fabrycznej instalacji simsona nie widziałem w żadnej wersji przekaźnika bo niby po co no może można by go zastosować do rozrusznika elektrycznego ale w sumie po co być może klient coś z kierunkami kombinował. Moja rada taka puki jeździ jeździj mało czasu i pogody w tym sezonie zostało, zimą wyrwij wszystko i zrób od nowa bo będzie szybciej i taniej.

Moje zabawki wersje rozwojowe http://imageshack.us/g/827/dscn9252.jpg/
19.09.2012 09:02
Szukaj Cytuj
patryk521 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: S51, s53
Dołączył: 17-11-2011
Liczba postów: 57
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Przekaznik Siemens
Znaczy simek stoi teraz w piwnicy będę go malował całego i mały remont zrobię, za instalacje też się wezmę, tak jak mówisz wszystko od nowa, mam jeszcze pytanie jeżeli mam instalacje 12v to muszę mieć albe z mostkiem czy wystarczy zwykły simsonowski prostownik??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2012 21:00 przez patryk521.)
19.09.2012 18:00
Szukaj Cytuj
Patryk1997 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 09-10-2011
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 79
Post: #6
RE: Przekaznik Siemens
Ja mam sr50 6v i mam samą elbe i ładuje idealnie akumulator Smile

Regulamin forum
Simsony.info na Facebook
23.09.2012 19:31
WWW Szukaj Cytuj
R E K L A M A


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info