Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Autor Wiadomość
Wiktor.K Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 19-05-2011
Liczba postów: 31
Reputacja: 0
Post: #1
Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Witam
Mam simsona S51 i chciałbym go ulepszyc poprzez radio lub alarm poliycyjny
Jestem zielony w tych sprawach . Wiec prosze was o wytłumaczenie mi wszystkiego . Co kupic ? Jak zamontowac ? Czy duzo to wyniesie ?
29.05.2011 09:14
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #2
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Konkretnie, Jak radio to musi byc oczywiscie radioodtwarzacz, min. jeden glosnik, akumulator 12 V no i przewodySmile A jesli chcesz sygnal policyjny to: Sygnal, aku takze, jakis wlacznik. Smile A jakie radio? Na CD? Jaka moc glosnikow? Bo jesli cos wiecej to musi byc wzmachor. Wiec taki galantawy zesta to by cie wynioslo ok. 150-250zl.
A za sygnal to max. 30zlBiggrin

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.05.2011 10:55 przez akusioll.)
29.05.2011 10:54
Szukaj Cytuj
Wiktor.K Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 19-05-2011
Liczba postów: 31
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Dobrze a czy mozesz mi dac jakies linki do tych zestawów ?
29.05.2011 16:06
Szukaj Cytuj
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #4
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
do radia dolicz owiewke zeby go woda nie wziela

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
29.05.2011 16:08
Szukaj Cytuj
Wiktor.K Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 19-05-2011
Liczba postów: 31
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Owiewke mam
29.05.2011 17:29
Szukaj Cytuj
Laskos Offline
Początkujący
*


Pojazd: S51, RG 80
Dołączył: 05-08-2011
Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
"Koguta" lepiej sobie nie zakładaj, bo jak Cię ktoś capnie z tym to możesz stracić dowód i dostać bodajże do 500 zł mandatu. Musiałbyś występować do wojewody o nadanie mu statusu uprzywilejowanego, i takie tam pierdoły.
18.08.2011 00:16
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Zyziu14 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson SR50 B4
Dołączył: 18-06-2011
Liczba postów: 71
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Podłączę się Biggrin Jak chcę zrobić 1 głośnik to muszę kupić wzmaka? (40W głośnik)

(03.12.2010 21:36 )sz4et0m napisał(a):  Dupawak,do 70 zwykłej 70 pasuje najlepiej wydech z bulwą albo zostawic oryginalny wydech.
(13.08.2011 12:57 )MaTi napisał(a):  Rezo to takie pierdolnięcie, że chuj. Szczerbol2
18.08.2011 11:09
Szukaj Cytuj
pitas2233
Gość

 
Post: #8
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
Ja podłączyłem pasek Led mianowicie pod osłonami nóg dałem 2 paski po 3diody Led(białe światło) i to lepiej daje niż neon ;D
Polica już mnie złapała i machną ręką ale jak mnie jakiś idiota złapie to będę musiał zdemontować na miejscu i tak zrobie Wink
23.08.2011 19:29
Cytuj
W3exe Offline
Tabori Tuning !
*


Pojazd: crs, gs550e
Dołączył: 22-03-2009
Liczba postów: 787
Reputacja: 22
Post: #9
RE: Radio , Alarm polocyjny Simson S51
po co zaraz radio ?

http://allegro.pl/mini-wzmacniacz-voicek...45449.html
do tego
http://allegro.pl/kabel-przewod-zlacze-o...23607.html
do tego
http://allegro.pl/glosniki-peiying-13-cm...60378.html

i mozesz podpinac do tego mp3, telefon lub inne grajewo. Radio w simsonie zajmie zbyt duzo miejsca a plyty odchodza do lamusa.

Zyzio mozesz ciac po kosztach i kupic robiony wzmacniacz lub samemu zrobić. koszt koło 20 zl. daje on moc jakiś 15W ( zależnie od końcówki mocy) wiec na ten głośnik powinien wystarczyć. A ogólnie to lepiej założyć zęby nie grał cichutko albo zęby nie spaliło sprzętu bo jeśli go podłączysz pod akumulator bo możesz wszystko zjarać

http://www.bikepics.com/members/w3exe
gg: 47665085
23.08.2011 20:52
Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info