Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Regulacja iglicy, a skład mieszanki
|
Autor |
Wiadomość |
Simsonmaniacc
Aktywny

Pojazd: Simson S60
Liczba postów: 131
|
Regulacja iglicy, a skład mieszanki
Witam mam pytanie, jakie sa objawy źle wyregulowanej iglicy, czy gdy mamy wyregulowany gaźnik i po zmianie położenia zapinki trzeba na nowo regulować skład mieszanki czy nie ma iglica na to wpływu i nic nie zmienia przy składzie mieszanki w gaźniku?
|
|
04.04.2018 15:12 |
|
Podziękowania: |
|
Grzegrzyk
Stały bywalec

Pojazd: Simson S51 1982r
Liczba postów: 423
|
RE: Regulacja iglicy, a skład mieszanki
Iglica ma wpływa na skład przy dodawaniu gazu i nie ma powiązania ze składem wolnych obrotów.
Pomogłem? Zostaw plusa!
|
|
04.04.2018 17:33 |
|
|
Simsonmaniacc
Aktywny

Pojazd: Simson S60
Liczba postów: 131
|
No tak ale czy za każdym razem gdy zmienie polozenie zapinki na iglicy czyli albo ja podniose albo opuszcze musze na nowo regulować skład mieszanki? Bo gdzieś czytalem na jakimś forum, ze po każdej ingerencji w iglice pomimo tego ze gaznik byl poprawnie wyregulowany ale gdy zmieniamy polozenie iglicy zapinką trzeba odnowa gaznik regulować - skład mieszanki i nie wiem czy to prawda
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2018 20:42 przez Simsonmaniacc.)
|
|
04.04.2018 20:28 |
|
|
Grzegrzyk
Stały bywalec

Pojazd: Simson S51 1982r
Liczba postów: 423
|
Nie ma to żadnego znaczenia. Iglica nawet w najwyższym położeniu przy zamknięciu przepustnicy również jest zamknięta (w gaźnikach z regulacją wolnych obrotów za pomocą uniesienia przepustnicy także) i nie zmienia składu mieszanki wolnych obrotów. Przy zmianie położenia zapinki nic innego nie ruszaj (nawet jeśli w jakiś magiczny sposób zmieni się skład wolnych obrotów) bo jak coś się zmieni na niekorzyść to nie będziesz wiedział gdzie włożyć ręce w poszukiwaniu przyczyny problemu. Taka sama zasada obowiązuje przy przestawianiu zapłonu lub czegokolwiek co ma wpływ na silnik i jego pracę (nie licząc wstępnego ustawienia np. po remoncie itd.).
Pomogłem? Zostaw plusa!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2018 21:18 przez Grzegrzyk.)
|
|
04.04.2018 21:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości