Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S53 Basic Obrotek elektroniczny
Autor Wiadomość
papcio451 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S53 Basic
Dołączył: 28-08-2020
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #1
S53 Basic Obrotek elektroniczny
Witam! Proszę o pomoc w sprawie czy mogę do Simsona S53 Basic z "98r podłączyć elektroniczny obrotek ten simson to ten z kwadratową lampą z przodu mam nawet taki obrotomierz. Z Góry Dziękuję i Pozdrawiam ;-)
28.08.2020 17:21
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
jaro5 Offline
Moderator
Moderator


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 24-04-2015
Liczba postów: 3,098
Reputacja: 91
Post: #2
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Pewnie że możesz tylko jaki masz ten obrotek, masz schemat podłączenia?

pomiar mocy hamownia 70/6m https://www.youtube.com/watch?v=T680V705TWU
drag race https://www.youtube.com/watch?v=M2HFExKamVw
Simson enduro temat; http://simsony.info/Thread-Simson-S51-en...eaktywacja
Motorynka temat; http://simsony.info/Thread-Projekt-z-sil...ek-by-jaro
29.08.2020 11:49
Szukaj Cytuj
papcio451 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S53 Basic
Dołączył: 28-08-2020
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #3
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Witam ponownie...

Zakupiłem coś takiego: Cnspeed Advance STS CR - Obrotomierz 10000 RPM (8416493529)
W załączniku przesyłam instrukcję montażu oraz instalacji powyższego cuda Sad
Proszę o pomoc ponieważ się pogubiłem przy instalacji...

Dodam że po wyższy obrotek jest 12V oraz instalacja w simsonie z akumulatorem też na 12V.

Właśnie nie posiadam schematu instalacji mojego sprzęta i się pogubiłem przez to.


Załączone pliki
.pdf  CNSPEED.pdf (Rozmiar: 1.13 MB / Pobrań: 8)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.08.2020 23:41 przez papcio451.)
29.08.2020 23:38
Szukaj Cytuj
bomBer Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 CP
Dołączył: 14-02-2019
Liczba postów: 782
Reputacja: 8
Post: #4
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Mam obrotomierz od CNSpeed. Zaraz Ci napiszę jak go podłączyć

Po środku w to wejście 4 pinowe podłączasz wtyczkę z jednym białym kablem i to podłączasz do impulsatora (pewnie masz zapłon elektroniczny), czyli kabel niebieski z zapłonu.

I po prawo podłączasz tą wtyczkę z 4 kabelkami.

Czarny - stały plus (jest on po to, że jak wyłączysz stacyjkę to obrotomierz się "wygasa". Chyba że podepniesz do plusa po stacyjce to wtedy obrotomierz po prostu zgaśnie jak wyłączysz zapłon)

Biały - plus po stacyjce / podświetlania na biały kolor

Pomarańczowy - plus po stacyjce / podświetlania na czerwony kolor (chyba że masz inne kolory. Na instrukcji u ciebie jest White i Blue, także nie wiem)

Czarny - masa
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.08.2020 15:10 przez bomBer.)
30.08.2020 14:54
Szukaj Cytuj
papcio451 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S53 Basic
Dołączył: 28-08-2020
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #5
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Dziękuję za informacje i Pozdrawiam temat chyba do zamknięcia jak podłączę to się odezwę w tygodniu co i jak szczególnie Dziękuję koledze bomBer oraz jaro5 i Pozdrawiam Smile
06.09.2020 02:02
Szukaj Cytuj
papcio451 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S53 Basic
Dołączył: 28-08-2020
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #6
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Koledzy mam pytanie gdzie wpiąć ten biały kabel od impulsów co nadaje obroty proszę o dokładny opis. Coś robię nie tak! :-/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.10.2020 02:12 przez papcio451.)
09.10.2020 02:09
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
papcio451 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S53 Basic
Dołączył: 28-08-2020
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #7
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Pomoże ktoś? Angry
09.10.2020 06:04
Szukaj Cytuj
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,387
Reputacja: 168
Post: #8
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Jaki masz zapłon? Bo tego nikt nie wie póki co

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
09.10.2020 12:12
Szukaj Cytuj
bomBer Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 CP
Dołączył: 14-02-2019
Liczba postów: 782
Reputacja: 8
Post: #9
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Jak masz elektroniczny to podpinasz go pod niebieski kabel który idzie do modułu.

Jak masz zapłon platynkowy to podpiasz pod kabel brązowo biały, który idzie do cewki butelkowej
09.10.2020 12:50
Szukaj Cytuj
papcio451 Offline
Początkujący
*


Pojazd: S53 Basic
Dołączył: 28-08-2020
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #10
RE: S53 Basic Obrotek elektroniczny
Nie mam cewki butelkowej Mam zapłon elektroniczny 12V
09.10.2020 14:06
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Obrotomierz elektroniczny simson kacperowski0 18 4,392 22.02.2019 10:23
Ostatni post: bomBer
  Obrotomierz elektroniczny autogauge- podłączenie. pawcia 1 2,069 10.03.2015 18:41
Ostatni post: mateusz19160
  Obrotomierz elektroniczny- kilka pytań. maneq 5 1,784 12.02.2015 16:06
Ostatni post: Snake
  Elektroniczny moduł zapłonowy Patryk 3 3,304 10.02.2010 12:05
Ostatni post: Pata
  Jak podłączyć elektroniczny rozrusznik? aksed 9 3,954 18.10.2009 19:29
Ostatni post: sz4et0m

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info