Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simson Sr50
Autor Wiadomość
marek293 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Sr50
Dołączył: 22-05-2011
Liczba postów: 93
Reputacja: 2
Post: #1
Simson Sr50
Witam mam taki problem z biegami 1i2 wchodzą bez problemu a 3 raz wskoczy , wyskoczy jak to naprawić ?
A 4 bieg wogule go nie ma ...
i teraz mam pytanie mam simka sr50 na skrzyni pisze 4 wiec raczej 4 biegowy jest .A 4 wogule nie można znaleść regulowałem to i nic
Czy może 4 jest zablokowana fabrycznie ?
A i powie mi ktoś po czym rozpoznać dokładny model Sr50b od np c ?
25.05.2011 20:56
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #2
RE: Simson Sr50
http://pl.wikipedia.org/wiki/Simson_S51- tu masz wszystkie rodzaje, ktory z czym i czym sie roznia.
Skrzyni nie ma fabrycznie blokowanej, byc moze poszedl ci wybierak i nie zalapuje dobrze, sprawdz takze regulacje u gory na lewym karterze pod gaznikiem- jest taka nakretka.

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
25.05.2011 22:28
Szukaj Cytuj
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #3
RE: Simson Sr50
albo krzywka ma luz. Musisz zdjac pokrywe i sprzeglo. Masz na wierzchu taki obrotowy beben, na srodku bolec i pierscien segera. Nie moze tam byc luzu. Podkladki dystansowe trzeba. Jesli tam bedzie ok to zajmij sie regulacja. Odkrecasz nakretke na klucz 13 pod gaznikiem i masz w otworze nakretke. Tam trzeba klucz z rurki aby weszla w otwor i na srube. Na koncu musi miec dwa zabki aby krecila nakretka. Obroc o obrot w lewo. Jak to nic nie da to krec co pol i sprawdzaj skrzynie. I pamietaj o dokreceniu nakretki m8. Tej duzej. Wygodniej jest gaznik wyjac. A i pamietaj o ustawieniu nozki od biegow. Wrzuc jedynke i dopchaj ja do oporu. Z przodu miedz podloga a nozka max 2-3mm luzu ma miec. Nie wiecej bo potem masz tylko 1 i reszty nie wrzucisz. Tez to najpierw zobacz

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
26.05.2011 06:37
Szukaj Cytuj
marek293 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Sr50
Dołączył: 22-05-2011
Liczba postów: 93
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Simson Sr50
mam problem za cholerę nie da się śruby od pokrywy wykręcić Huh tą na śruboktęt płaski

mam pytanie czy pokrywa z simka sr50 3 biegowego pasuje do simka sr 50 4 biegowego ?

Ps nie umiem rozpoznac dokładnego modelu na wiki szukałem
mam instalacje 6v , ładowanie akumulatora , okrągłe kierunki ,chyba 4 biegową szkrzynie .


mam problem za cholerę nie da się śruby od pokrywy wykręcić Huh tą na śruboktęt płaski

mam pytanie czy pokrywa z simka sr50 3 biegowego pasuje do simka sr 50 4 biegowego ?

Ps nie umiem rozpoznac dokładnego modelu na wiki szukałem
mam instalacje 6v , ładowanie akumulatora , okrągłe kierunki ,chyba 4 biegową szkrzynie .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.05.2011 14:27 przez marek293.)
26.05.2011 14:27
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #5
RE: Simson Sr50
Tak, dekiel bedzie pasował. A masz elektronik czy platyna?

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
26.05.2011 14:48
Szukaj Cytuj
marek293 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Sr50
Dołączył: 22-05-2011
Liczba postów: 93
Reputacja: 2
Post: #6
RE: Simson Sr50
Chyba elektronik , reguluje się zapłon tam gdzie magneto +?
26.05.2011 15:27
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
TERY Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: sr50/1
Dołączył: 12-10-2010
Liczba postów: 847
Reputacja: 24
Post: #7
RE: Simson Sr50
masz moduł ? a jak wygląda twój zapłon masz przerywacz ? jakie kolory i ile kabli wychodzi z silnika ?
26.05.2011 15:48
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #8
RE: Simson Sr50
Zdejmij ta pokrywe od elektryki, i zobacz czy masz tam taki ,,klocek" na samej gorze do ktorego wchodzi 5 kabli.

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
26.05.2011 15:54
Szukaj Cytuj
marek293 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Sr50
Dołączył: 22-05-2011
Liczba postów: 93
Reputacja: 2
Post: #9
RE: Simson Sr50
nie nie mam tam kolcka
26.05.2011 21:04
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #10
RE: Simson Sr50
No to masz platyne. A model to B3 lub B4

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
26.05.2011 21:54
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Simson SR50/70 12V Elektronik Ciezko pali na zimnym i przerywa Mindfullofhigh 2 391 07.05.2018 21:30
Ostatni post: Mindfullofhigh
  Licznik simson sr50 HubertSimson 6 496 16.04.2017 19:40
Ostatni post: jaro5
  Simson sr50 problem HubertSimson 10 876 01.04.2017 16:56
Ostatni post: HubertSimson
  Simson SR50 dusi sie przy odkręcaniu manetki Antek2706 37 2,049 08.10.2016 21:10
Ostatni post: Przemek.1997
  Simson sr50 spadek mocy bambo88 3 513 29.07.2016 14:11
Ostatni post: bambo88

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info