Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simson na karte motorowerową?
Autor Wiadomość
g0l14t Offline
Początkujący
*


Pojazd: brak
Dołączył: 11-05-2011
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #1
Simson na karte motorowerową?
Witam! Mam pytanie, karta motorowerowa jest do 50 ccm , a na allegro itp. widzę 51 ccm, czyli to już nie zalicza się? Będa jakieś problemy z rejestracją?
12.05.2011 22:03
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
adasiek185 Online
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,089
Reputacja: 159
Post: #2
RE: Simson na karte motorowerową?
simek sr 50 czy s51, rowniez s50, to motorower. 51 to model, nie pojemnosc. Masz w nim 49.8ccm

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
12.05.2011 22:13
Szukaj Cytuj
g0l14t Offline
Początkujący
*


Pojazd: brak
Dołączył: 11-05-2011
Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Simson na karte motorowerową?
Wiem, Ale np. na motoallegro widziałem SR50 i S51 i w obu pojemność wynosiła 51 ccm, czyli to kłamstwo ta?
13.05.2011 15:01
Szukaj Cytuj
adasiek185 Online
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,089
Reputacja: 159
Post: #4
RE: Simson na karte motorowerową?
a to tak widac sprzedajacy napisal. Zalezy tez jeszcze co ma w dowodzie wpisane bo spotkalem normalnego simka jako motocykl zarejestrowanego. Takze dopytaj sprzedajacego jako jaki typ ma w dowodzie i sprawa jasna Smile

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
13.05.2011 15:14
Szukaj Cytuj
W3exe Offline
Tabori Tuning !
*


Pojazd: crs, gs550e
Dołączył: 22-03-2009
Liczba postów: 787
Reputacja: 22
Post: #5
RE: Simson na karte motorowerową?
na kartę motorowerowa jest dopuszczalne 51 ccm

http://www.bikepics.com/members/w3exe
gg: 47665085
14.05.2011 11:02
Szukaj Cytuj
Szpan90 Offline
uzytkownik
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 8
Post: #6
RE: Simson na karte motorowerową?
49,9ccm

Notatka od akusioll, 17.05.2011 15:58 :

Pousuwałem część postów, nie omieszkałem też z ostrzeżeniami gdyż robicie chlew! Szczególnie tyczy się to p. TomaszGolf- przeginasz koleś pałe, śmiecisz, walisz kaszane jakich mało, nie wiesz nic na temat to nie pisz! Proste?!


Sim:
Mój simek: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/56973
BikePics: http://bikepics.com/members/trusek99/82s51/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2011 15:51 przez Szpan90.)
14.05.2011 14:41
WWW Szukaj Cytuj
R E K L A M A
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #7
RE: Simson na karte motorowerową?
Ziomuś, skoro nie jestes zbyt pewny ktory jest zarejestrowany na moto a ktory na motorower to najzwyklej w świecie napisz do goscia ktory go sprzedaje jak ma go zajmanego w urzędzieSmile A tak poza tym... karta jest do pojemnisci <49ccm Smile

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
17.05.2011 16:01
Szukaj Cytuj
sr-ka Offline
Aktywny
*


Pojazd: Simson SR50
Dołączył: 16-06-2010
Liczba postów: 216
Reputacja: 4
Post: #8
RE: Simson na karte motorowerową?
Albo popatrz na rejestracje jak jest mała to motorower Szczerbol

SIMSON SR50
Rok:1988
Pojemność:60/2 niedługo 60/4/3
Gaźnik:16N1
V-Max:80 km/h
Instalacja:12V
Skrzynia biegów:4 biegowa
Tłumik:bez wkładu
Tuning:tylko lekki lifting

Jeśli Ci pomogłem daj + Smile
17.05.2011 16:31
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Question Karta Motorowerowa Radula 24 5,122 31.01.2013 21:33
Ostatni post: motoandrey
  Karta Motorowerowa Patryk1997 6 2,421 02.02.2012 22:45
Ostatni post: valterter2

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info