Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simson po zgaszeniu nie odpala.
Autor Wiadomość
Karwat21 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 07-04-2015
Liczba postów: 21
Reputacja: 0
Post: #1
Simson po zgaszeniu nie odpala.
Witam, dzisiaj po ok. 30 km jazdy ( z przerwami), zgasiłem simsona i po jakimś czasie gdy chciałem wracać, nie chciał odpalić (wcześniej po zgaszeniu odpalał normalnie).
Zmieniłem świecę na nowiutką "iskrę", simek odpalił i dojechałem do domu.
Znowu go zgasiłem i nie chciał odpalić, wyczyściłem świecę ( świeca nie było mokra ani nic, kolor kawy z mlekiem) i odpalił ponownie, przejechałem się i wszystko było ok. Zgasiłem i znowu ten sam problem.

Bez wyczyszczenia świecy, nieważne czy silnik zimny czy ciepły, simek nie chce odpalić chociaż jest iskra. Zapłon ok, gaźnik dobrze wyregulowany, paliwo dochodzi.
Co może być problemem? Simek 12v elektronik.
20.07.2015 21:11
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
arnold Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson Sr-50
Dołączył: 23-04-2015
Liczba postów: 302
Reputacja: 10
Post: #2
RE: Simson po zgaszeniu nie odpala.
Może jednak na świecy węgiel się zbiera który przewodzi prąd? Jaką tą iskrę masz i jaki silnik?
20.07.2015 22:33
Szukaj Cytuj
Karwat21 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 07-04-2015
Liczba postów: 21
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Simson po zgaszeniu nie odpala.
Silnik 50ccm, remont był robiony 900 km temu. Iskra jest, że tak to ujmę "średnia".
Może to wina cewki od zapłonu? Przed remontem co ok 100km paliło mi ową cewkę, lecz po remoncie nic się nie działo, do teraz.
20.07.2015 23:06
Szukaj Cytuj
arnold Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson Sr-50
Dołączył: 23-04-2015
Liczba postów: 302
Reputacja: 10
Post: #4
RE: Simson po zgaszeniu nie odpala.
Ciężko powiedzieć, mi niszyły się moduły. Chodziło mi czy masz świece f-100?
20.07.2015 23:18
Szukaj Cytuj
Karwat21 Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 07-04-2015
Liczba postów: 21
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Simson po zgaszeniu nie odpala.
Chyba mam f-100, jutro sprawdzę i napiszę bo nie pamiętam dokładnie Tongue , przed remontem też spaliło mi 2 moduły, teraz mam jakiś tajwański.

Świeca to jednak iskra f-80, dzisiaj przeczyszczony został gaźnik i bak, nic to nie dało. Zapłon ustawiony idealnie, cewka od zapłonu jak i moduł wyglądają ok.
Szczerze sam już niewiem co może być przyczyną takich objawów :/ Może czujnik halla (ten czerwony) coś nie teges? Albo magneto?

Jednak znów winna była cewka od zapłonu, po wymianie simek działa ok.
Temat można zamknąć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2015 21:02 przez Karwat21.)
20.07.2015 23:26
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Simson sr50 zalewa i odpala bez gumy filtra powietrza Raper1989 13 158 Wczoraj 19:58
Ostatni post: Paul S.
  Simson nie odpala Marcino250 9 391 20.07.2020 18:52
Ostatni post: jaro5
  Somson nie odpala Marcino250 1 161 06.07.2020 01:41
Ostatni post: jaro5
  Simson SR50 nie odpala Kiciasty03 5 273 02.07.2020 16:52
Ostatni post: sm0k01
  Simson odpala przy dodaniu gazu,a bez niego już nie! vKABI 8 674 16.03.2020 15:56
Ostatni post: ole123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info