Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stacyjka Simson s51
Autor Wiadomość
Mechanik Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 29-07-2018
Liczba postów: 23
Reputacja: 1
Post: #1
Stacyjka Simson s51
Witam tak w ogóle to mój pierwszy temat, czy mógłby ktoś wysłać tak bardziej szczegółowe zdjęcie stacyjki z Simsona? Oczywiście prawidłowo podłączonej najlepiej z każdej strony.
Sprzęt to s51 cyl 60/4 mk2 amal 18 platyny i aoa1
29.07.2018 17:44
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 293
Reputacja: 11
Post: #2
RE: Stacyjka Simson s51
Ale podłączenie stacyjki jest różne w różnych wersjach instalacji.
Na schematach zawsze zaznaczone są numery wyjść ze stacyjki.
Musiałbyś powiedzieć którą wersję instalacji masz/chciałbyś zrobić.
29.07.2018 18:30
Szukaj Cytuj
Mechanik Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 29-07-2018
Liczba postów: 23
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Stacyjka Simson s51
Jak narazie nie mam zbytnio tego jak opisać a tymbardzej dać zdjęcia

Stacyjka mam zwykła s51 jak przekrece kluczyk raz to mam zapłon stóp i aku do aku zrobiłem jeszcze osobny włącznik, przekrece drugi raz klucz mam zapłon aku światła i stop a na ostatnim powinna być chyba pozycja, nie idzie właśnie tego zrobic. Stacyjka działa tak jak napisałem ale była podłączana metoda prób i błędów wyszło właśnie tak. Chcę właśnie zdjęcia aby dowiedzieć się więcej o tym.

Sorry za błędy ale autokorekta
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.07.2018 22:52 przez Mechanik.)
29.07.2018 22:46
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 293
Reputacja: 11
Post: #4
RE: Stacyjka Simson s51
A z którego roku jest Sim i jakie aku (6V czy 12V) ma?
Jeśli to 6V z przerywaczem i kierunkami to powinieneś się wzorować na tej instalacji (S51 wersja B1) :
http://www.skuteryostrow.home.pl/downloa.../s50b1.png

a jeśli 12V z przerywaczem to na tej (S51/1 wersja B):
http://www.skuteryostrow.home.pl/downloa...s51-1b.png

W wersjach 12V nie było pozycyjnych na pozycji III.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.07.2018 23:57 przez IFA_1988.)
29.07.2018 23:54
Szukaj Cytuj
Mechanik Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 29-07-2018
Liczba postów: 23
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Stacyjka Simson s51
O właśnie jeszcze elbe mam aku 12v 89r
30.07.2018 11:32
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 293
Reputacja: 11
Post: #6
RE: Stacyjka Simson s51
Czyli masz S51/1 w wersji B, ten drugi schemat.
Fabrycznie nie ma w nim postojówek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2018 15:51 przez IFA_1988.)
30.07.2018 15:32
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Mechanik
R E K L A M A
Mechanik Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 29-07-2018
Liczba postów: 23
Reputacja: 1
Post: #7
RE: Stacyjka Simson s51
To co ma być za światłami? Nic?
30.07.2018 20:39
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 293
Reputacja: 11
Post: #8
RE: Stacyjka Simson s51
Tak, nic.
30.07.2018 21:00
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Mechanik
Mechanik Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 29-07-2018
Liczba postów: 23
Reputacja: 1
Post: #9
RE: Stacyjka Simson s51
To dzięki wielkie
30.07.2018 21:09
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Rozsypana stacyjka karol741 4 652 14.08.2015 09:45
Ostatni post: HaXbOx
  Stacyjka Kamil0466 4 524 13.08.2015 14:28
Ostatni post: kondziu4
  Stacyjka SR problem :/ mentos48k 3 611 16.01.2015 21:50
Ostatni post: mentos48k
  Simson s51 nie chce zgasnąć a stacyjka na 0 lukix61 5 886 26.08.2014 13:44
Ostatni post: Szymcio
  Zepsuta stacyjka? matixxi 18 1,959 12.11.2013 21:36
Ostatni post: Sylewk

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info