Sprawdź wakacyjny mix od admina: Best Future House Mix Summer 2019 by Housemaker



 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Światła
Autor Wiadomość
Simsoniarzs51 Offline
Nowy
*


Pojazd: S51
Dołączył: 06-02-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #1
Światła
Witam, mam zapłon lfk i mam problem ze światłami, wszystko raczej podpięte dobrze, a prąd na światła wynosi ok 1v,
Jak mierze prosto z cewki to nic nie pokazuje, czy da się w ogóle zmierzyć prąd z cewki? Jak rozpoznać czy nie są spalone, ładowanie jest dobre od 12 do 14v
06.02.2019 21:25
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 518
Reputacja: 23
Post: #2
RE: Światła
Simsoniarzs51 napisał(a):Witam, mam zapłon lfk i mam problem ze światłami, wszystko raczej podpięte dobrze,
Masz jakiś link do schemat wg którego to jest podłączone?
Simsoniarzs51 napisał(a):a prąd na światła wynosi ok 1v,
Jak mierzyłeś to napięcie? Miedzy czym a czym?

Simsoniarzs51 napisał(a):Jak rozpoznać czy nie są spalone, ładowanie jest dobre od 12 do 14v
Jeśli na wyjściu regulatora jest takie napięcie, to raczej nie są spalone.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.02.2019 19:24 przez IFA_1988.)
07.02.2019 19:23
Szukaj Cytuj
Simsoniarzs51 Offline
Nowy
*


Pojazd: S51
Dołączył: 06-02-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Światła
No to powiem tak, całą elektryke robił mechanik, wszystko działało, ostatnio zacząłem robić to ja, z powodu zapłonu, cewki są dobre, ładowanie jest i światła gdy się pomonie regulator też są, do regulatora wpięta tylko masa i ładowanie, schemat z lfk jest jeden na internecie że stacyjką. Czy teraz jest winna stacyjka? Gdy kabel od światła doprowadzając prąd dam pod 59, (chyba tak było na schemacie, nie pamiętam) to nie ma świateł, światła są podłączone na krótko, świeca się cały czas, ale nie ma kierunkowskazów, prąd na przerywać idzie, akumulator masę ma przerywać na przełączniki prąd puszcza a one nadal nie działają. Pytasz gdzie mierzylem napięcie, do regulatora idzie jeden kabel na 2 piny, jest podłączone prawidłowo, z drugiego pinu idzie na stacyjka i tam mierzylem, kupiłem drugi regulator, tylko był czarny i na internecie zobaczyłem na jakiejś niemieckiej stronie ze tam wszystko do regulatora podpina się na odwrut, i ta sama sytuacja, ładowanie działa, a na światła idzie nadal 1v
07.02.2019 19:41
Szukaj Cytuj
Simsoniarzs51 Offline
Nowy
*


Pojazd: S51
Dołączył: 06-02-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Światła
Wydarłem teraz wszystko i będę robił od nowa, ten schemat dobry? Fajnie by było jakbyś podał nr telefonu na priv. Proszę o szybką odpowiedź.


Załączone pliki Miniatury
   
07.02.2019 21:21
Szukaj Cytuj
IFA_1988 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51/1 B
Dołączył: 23-03-2013
Liczba postów: 518
Reputacja: 23
Post: #5
RE: Światła
Cytat:Wydarłem teraz wszystko i będę robił od nowa, ten schemat dobry
Samo podłączenie jest ok, pytanie co jest pod którym pinem w regulatorze.
Zrob tak:
1) odłacz kable zółte z iskrownika od wszystkiego
2) podłącz kabel czarno-biały od styku 56 stacyjki (tak jak na schemacie)
3) zapal
4) podłącz na krótko kable żółte idące od iskrownika do styku 56 stacyjki
Powinno być światło z przodu.

Jeśli nie ma, to:
1) odłacz kable zółte z iskrownika od wszystkiego
2) odłącz kabel czarno-biały od styku 56 stacyjki
3) zapal
4) podłącz na krótko kable zółte z iskrownika do kabla czarno-białego (tego odłączonego od styku 56 stacyjki)

Jeśli jest światło z przodu, to coś nie tak ze stacyjką.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.02.2019 21:53 przez IFA_1988.)
07.02.2019 21:51
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Simsoniarzs51
Simsoniarzs51 Offline
Nowy
*


Pojazd: S51
Dołączył: 06-02-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Światła
No już wiem, trefna stacyjka. Ale co z tym regulatorem? Ładowanie działa a żarówki się ledwo świecą, a jak je odepne to świeca normalnie...
08.02.2019 12:21
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Simsoniarzs51 Offline
Nowy
*


Pojazd: S51
Dołączył: 06-02-2019
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Światła
Już wszystko działa, światła są narazie na krótką, ponieważ nie przepuszcza prądu z 59 na 56, a regulator porostu kupiłem odrazu zepsuty. Dziś byłem po drugi regulator i działa elegancko, dzięki za pomoc + już Pan dostał, pozdr.
08.02.2019 17:57
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nietypowa instalacja - jak podłączyć światła xRyderx 11 598 18.09.2019 12:55
Ostatni post: xRyderx
  Brak ładowania, światła stopu i problem z przednim światłem. norbiix12 4 237 07.08.2019 17:47
Ostatni post: IFA_1988
  Słabe światła w simsonie s51 mats51 4 405 14.05.2019 20:13
Ostatni post: mats51
  Światła pozycyjne łuki1984 1 285 14.02.2019 00:44
Ostatni post: IFA_1988
  ducati energia swiatła kacperowski0 2 610 28.12.2018 02:21
Ostatni post: Golibroda

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info