Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Świeca
Autor Wiadomość
Sebson Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 18-07-2011
Liczba postów: 456
Reputacja: 13
Post: #1
Świeca
Siemka jaka powinna być przerwa w simsonie s51 trzy biegowym odstep na swiecy miedzy elektrodami ; ) Pozdrawaim.

http://i43.tinypic.com/21mt3m9.jpg Nieregulaminowa grafika (500x150)/Kamilo
Simson S51 By Sebson

Regeneracja polerka reflektorów plastikowych tanio !
Mechanika,lakiernictwo odczytywanie błędów aut z grupy VAG
Napisz : sebsongarage@wp.pl lub GG:46322077 dowiedz się więcej !
19.07.2011 14:32
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
TERY Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: sr50/1
Dołączył: 12-10-2010
Liczba postów: 847
Reputacja: 24
Post: #2
RE: Świeca
0.4 albo coś takiego ustaw na "oko"
19.07.2011 15:59
Szukaj Cytuj
obba15 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 20-02-2011
Liczba postów: 91
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Świeca
Powina mięc tyle ile masz ustawiona przerwe na platynkach o ile masz zapłon platynkowy.A jezeli elektronik to 0.4mm!!!
19.07.2011 20:56
Szukaj Cytuj
Młotek Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 E
Dołączył: 17-01-2011
Liczba postów: 289
Reputacja: 10
Post: #4
RE: Świeca
ustaw jak najmniejsza aby się nie stykało wtedy będzie zaje******
19.07.2011 21:04
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #5
RE: Świeca
(19.07.2011 21:04 )Młotek napisał(a):  ustaw jak najmniejsza aby się nie stykało wtedy będzie zaje******

H*uja prawda. Kazdy sim inna przerwe lubi, tez w zaleznosci od swiecy i nie wprowadzaj ludzi w blad. Najlepiej niech bedzie taka przerwa jaka jest jak swiece nowa z pudelka wyjmiesz.

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
19.07.2011 21:12
Szukaj Cytuj
Młotek Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51 E
Dołączył: 17-01-2011
Liczba postów: 289
Reputacja: 10
Post: #6
RE: Świeca
no wsunie i prawda sory... za wprowadzenie w błąd...
20.07.2011 10:52
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
bombi3d5 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B2-4/
Dołączył: 22-04-2010
Liczba postów: 262
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Świeca
Tak jak mówi Tery, według książki jest tak samo Tongue
20.07.2011 12:46
Szukaj Cytuj
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #8
RE: Świeca
z iskra to jest tak. Im dluzsza to lepiej zapala mieszanke. Ale wydluzajac iskre, oslabia sie ja. Im wiec iskra krotsza, tym mocniejsza i nie gasnie pod cisnieniem, ale juz slabiej zapala mieszanke. Takze, idz za krokiem inzynierow i daj tyle ile przewidzieli, czyli 0.4mm

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
21.07.2011 09:13
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  świeca jery.g 3 169 22.05.2018 23:04
Ostatni post: jery.g
  Świeca Dziadek 2 5 206 11.05.2018 16:46
Ostatni post: Dziadek 2
  Jaka świeca i wartość cieplna Simsonmaniacc 11 463 24.04.2018 20:35
Ostatni post: jaroslaw97
  swieca z opornikiem kacperowski0 1 237 26.06.2017 21:27
Ostatni post: MateuszPiorun
  Jaka świeca do simsona z JM Pony 8 1,533 23.01.2017 17:46
Ostatni post: robigtaa

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info