Właściciel: KubsztixPL
Model: S51 B1-4
Rok prod.: 1983
Tuning:Skrócony przedni błotnik i Dysza główna w gaźniku S70 ( jeżeli można to nazwać tuningiem)Polerka lag,silnika,gaźnika,tylnych kielichów amora,rury wydechowej jednak nie miałem zbyt dużo papierów ściernych więc improwizowałem 2 rodzajami

Co do nowych części to :
-Rama czarna
-Błotniki na srebrno
-Nadwozie czerwone
Co do nowych rzeczy to :
-Gumy podnóżków kierowcy
-Gumy kopajki i dźwigni zmiany biegów
-Pokrowiec na siedzenie
-Nowa linka gazu oraz sprzęgła
-Nowe przerywcze
-Kondesaor
-Uszczelka kranika
-Fajka z kontorlką czerwoną
-Komplet naprawczy gaźnika
-Dysza główna gaźnika S70
-Kluczyk CHROM
-Przewód paliwa i wysokiego napięcia
-Naklejki
-Nakrętka delka
-Guma tłoczka ssania
-Klin wału magneta
-Podkładka śruby spustu oleju
-Przepustnica
-Regulacji linki ssania
-Regulacji linki gazu
-Śruba reglulacyjna linek
-Zaślepka śruby regulacyjnej
-Uszczelka CU (miedziana) kolanka
Do tego dochodzą papiery ścierne,rzeczy o których już zapomniałem,pasty polerskie,spraye za ponad 200 zł(za 3 razem ładnie wyszło bo farba się łuszczyła) itd
Więcej info w temacie o moim simie ;D
Opis/historia:Na wstępie powiem ze nie chcę mi się dużo pisać

Simsona zakupiłem za 1000 zł z Leszna.Nie działały kierunki jednak z czasem okazało się że poprzedni właściciel chciał przerobić simowi elektryke żeby wszystko działało bez akumulatora jednak mu to nie wyszło i trzeba było od początku układać elektryke

Szpachla odłaziła,farba miała odpryski,błotniki malowane chamsko bez zdejmowania lamp itd.Silnik ładnie pracował i ogólnie reszta mi pasowała ;D Robie już go ponad 3 tygodnie i co zrobie to drugie się sypie bo poprzedni właściciel nie dbał o niego

Jednak już jestem blisko mety ;D Pomalowany sprayami :
-Nadwozie ognisty czerwony
-Błotniki srebrno
-Felgi srebrny
-Rama Czarna
Wydałem już na niego około 700 zł i chyba jeszcze drugie tyle trzeba będzie w niego władować ale mam nadzieję że będzie mi służył przez wiele lat ;)Podczas remontu często byłem bliski nerwicy jednak się nie poddaję i jakoś chcę go przywrócić do stanu używalności

Mam nadzieję że moto się podoba ;D[/b]
Temat na forum:http://simsony.info/Thread-Simson-S51-B1-4
Zdjęcie:
http://polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/130821
PS.Caly czas lecą nowe foty ;D