Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapłon
Autor Wiadomość
dawid4141 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 12-10-2011
Liczba postów: 49
Reputacja: 1
Post: #1
Zapłon
Siemka
Szybkie pytanko czy ten zapłon będzie śmigał mi pod 50cmm3? W przyszłości ma być 70/4/3
http://www.jackmotors.pl/zaplon-lfk-sims...id-41.html
I jeszcze pytanko nie będę już do tego potrzebował elby tylko normalny przerywacz i tutaj regulator w zestawie tak ?
Z góry dzięki
Siemaaa Biggrin

Moja sr-ka Biggrin

http://bikepics.com/members/dawid4141/88sr-50/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2015 19:15 przez dawid4141.)
09.05.2015 19:14
Szukaj
R E K L A M A
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #2
RE: Zapłon
tak bedzie chodził, bedzeisz potrzebywał tylko przerywacz kierunków, regulator napiecia masz w zestawie
09.05.2015 20:19
Szukaj
dawid4141 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 12-10-2011
Liczba postów: 49
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Zapłon
A ktoś podpowie jak ustawić wtedy zapłon ? Czy to jest jakoś inaczej i jak to wygląda ogólnie ?

Moja sr-ka Biggrin

http://bikepics.com/members/dawid4141/88sr-50/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2015 22:40 przez dawid4141.)
09.05.2015 22:40
Szukaj
mateusz19160 Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson s51 B1-4
Dołączył: 27-04-2014
Liczba postów: 537
Reputacja: 11
Post: #4
RE: Zapłon
najlepiej lampą stroboskopowa, jest nie masz to ustaw na "godzine 10" i potem cos przestawiaj, wtedy bedzie ustawiony, ale nie dokłanie
10.05.2015 10:39
Szukaj
dawid4141 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 12-10-2011
Liczba postów: 49
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Zapłon
Właśnie chce kupić lampę stroboskopową Smile A obsługę jej to chyba obczaje sobie na yt Smile

Moja sr-ka Biggrin

http://bikepics.com/members/dawid4141/88sr-50/
10.05.2015 11:18
Szukaj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #6
RE: Zapłon
Widziałem gdzieś te lampy za 20-30 zł.Robi je jakiś gość,prywatnie.Sporo ludzi kupiło i sobie chwali.A chińskie wykonanie 120 zł.
10.05.2015 13:32
Szukaj
R E K L A M A
dawid4141 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson sr50
Dołączył: 12-10-2011
Liczba postów: 49
Reputacja: 1
Post: #7
RE: Zapłon
http://www.jackmotors.pl/lampa-strobosko...-3643.html taka da radę ?

Moja sr-ka Biggrin

http://bikepics.com/members/dawid4141/88sr-50/
10.05.2015 13:58
Szukaj
Golibroda Offline
Moderator
Moderator


Pojazd: S51E/ WSK125
Dołączył: 04-10-2012
Liczba postów: 818
Reputacja: 34
Post: #8
RE: Zapłon
Mam taką lampe tylko kupioną taniej. Robi robote.

Chcesz napisać post/wątek? Najpierw zastanów się i dopiero pisz- ułatwisz zrozumienie posta innym użytkownikom, a no i nie znajomość regulaminu szkodzi Biggrin
10.05.2015 14:25
Szukaj
jaro5 Offline
Moderator
Moderator


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 24-04-2015
Liczba postów: 3,083
Reputacja: 91
Post: #9
RE: Zapłon
Ja mam taką i sobie chwale.
Działa i tania jest
http://allegro.pl/lampa-stroboskopowa-do...08230.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.05.2015 15:10 przez jaro5.)
10.05.2015 15:08
Szukaj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #10
RE: Zapłon
(10.05.2015 13:58 )dawid4141 napisał(a):  http://www.jackmotors.pl/lampa-strobosko...-3643.html taka da radę ?

Tak da.Ta z linku "jaro5" to identyczna.Te same podzespoły.Sklep ma taki narzut że jest drożej od tej z linku "jaro5"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.05.2015 18:49 przez jaroslaw97.)
10.05.2015 18:45
Szukaj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info