Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana stacyjki w s51
Autor Wiadomość
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #1
Zmiana stacyjki w s51
Witam opiszę tutaj zamianę stacyjki w Simsonie S51 na stacyjkę z Simsona Sr50. Poniżej pisze jakie kable trzeba gdzie podłączyć.
Kabel Brązowo- Biały(2) – Podłączyć do cewki WN do gniazda 1
Kabel Brązowy (31) – Podłączyć obojętnie gdzieś do masy w Simsonie
Kabel Biało-Czarny(56) - Podłączyć do kabla Czarno- Białego idącego do przełącznika zespolonego i do kabla szarego idącego do tylnej lampy
Kabel Szaro-Czerwony(57a) – Podłączyć do podświetlania licznika
Kabel Czerwono- Biały(59) - Podłączyć do kabla idącego od iskrownika Czerwono-Białego
Kabel Czerwono-Zielony(30) - Podłączyć do ’’+’’ akumulatora
Kabel Czarno-Niebieski (86) - Podłączyć do przełącznika zespolonego do kabla Czarno-Niebieskiego
Kabel Czarny(15) - Podłączyć do niego Elbę (wtyk 59a), a jak ktoś nie ma Elby to podpiąć przerywacz i układ ładowania jaki ma (kabel który ładuje ’’ +’’ akumulatora). Tan kabel idący z stacyjki ma funkcje ze łączy się z akumulatorem na pozycji tylko 1 i 2.
Polecam zmienić stacyjkę na ta od skutera bo te co teraz produkują do S to się kupy nie trzymają

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2009 14:10 przez Pawel.)
29.12.2009 14:08
Szukaj Cytuj
Podziękowania: pawcia
R E K L A M A
Pata Offline
Simsoniara
*


Pojazd: s51 enduro
Dołączył: 22-11-2009
Liczba postów: 311
Reputacja: 6
Post: #2
RE: Zmiana stacyjki w s51
Ja tam mam jakąś starą i się trzyma i chodzi dobrze

"Pal gumę , a nie duszę "

Simek pj: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...uro/105669
Staram się pomagać

Diabeł tkwi w szczegółach
29.12.2009 14:48
WWW Szukaj Cytuj
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Zmiana stacyjki w s51
Tak jak się ma DDR to chodzi ale jak teraz kupujesz te chińskie badziewie to najgorsze co może być
ja miałem 3 takie do S i się po 2 dniach rozwaliły
poza tym stacyjka do S ma każda taki zam kluczyk a nawet można śrubokrętem przekręcić i sima nie ma, a w od Sr już każda ma inny kluczyk

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2009 15:09 przez Pawel.)
29.12.2009 15:09
Szukaj Cytuj
Szpan90 Offline
uzytkownik
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 8
Post: #4
RE: Zmiana stacyjki w s51
No właśnie strach sima na wiosce zostawicTongue

Sim:
Mój simek: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/56973
BikePics: http://bikepics.com/members/trusek99/82s51/
29.12.2009 16:32
WWW Szukaj Cytuj
Macy Offline
Stały bywalec
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 15-11-2009
Liczba postów: 327
Reputacja: 5
Post: #5
RE: Zmiana stacyjki w s51
Ja sobie odcięci zapłonu zrobiłem i jest git. A co do stacyjek od S-ki to przyzna, że szybko się rozlatują.

http://www.bikepics.com/members/macy/

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/70353
29.12.2009 17:20
WWW Szukaj Cytuj
W3exe Offline
Tabori Tuning !
*


Pojazd: crs, gs550e
Dołączył: 22-03-2009
Liczba postów: 787
Reputacja: 22
Post: #6
RE: Zmiana stacyjki w s51
Ja mialem od ursusa C330 Biggrin Biggrin

http://www.bikepics.com/members/w3exe
gg: 47665085
29.12.2009 17:36
Szukaj Cytuj
Podziękowania: Dawid212
R E K L A M A
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Zmiana stacyjki w s51
taa od ursusa jeszcze lepsza bo nie trzeba mieć śrubokręta tylko wystarczy gwóźdź poza tym jaki wygląd ja bym nigdy nie szpecił tak sima

29.12.2009 17:38
Szukaj Cytuj
DUDEX Offline
..::ELEKTRONIKA::..
Mechanik


Pojazd: s51/1,golf 4
Dołączył: 31-03-2009
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 105
Post: #8
RE: Zmiana stacyjki w s51
ja mam alarm także się nie boje go w mieście zostawić na ulicy + dodatkowo zdalne sterowanie odcięcie zapłonu zasięg około 300 metrów polecam
29.12.2009 18:53
Szukaj Cytuj
Pawel Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simsonek S51
Dołączył: 29-12-2009
Liczba postów: 67
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Zmiana stacyjki w s51
dobra ok ale to nie chodzi tylko bezpieczeństwo jest ważne ale samo to ze się nie zacina raz mi się zacięła pod sklepem i co 10min próbowałem ale w końcu się udało.
tak ty masz alarm ale nie każdy ma np. ja nie mam i pewnie dużo osób nie ma.
jak się ma stacyjkę od sr i to można ja zamontować na kierze i to ładnie wygląda a od S-ki na kierze sobie nie wyobrażam wyglądała by jak pół dupy za krzaka

29.12.2009 19:24
Szukaj Cytuj
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #10
RE: Zmiana stacyjki w s51
Jak simson wygląda jak pół dupy z za krzaka, to nawet stacyjka mu nie pomoże....

kat. B, C, C+E w kieszeni
29.12.2009 19:29
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  SR50- przeróbka stacyjki 8 punktowej z lutowanej na złączki. miro 0 609 23.06.2016 01:44
Ostatni post: miro

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info