Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ładowanie w DE
Autor Wiadomość
kulelko1999 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 04-06-2014
Liczba postów: 61
Reputacja: 0
Post: #1
ładowanie w DE
Siemka mam problem ponieważ nie mm ładowania ani świateł w zapłonie DE podłonczyłem zgodnie z tym schematem http://p1.bikepics.com/2012/03/19/bikepi...9-full.jpg .Gdy odłącze od regulatora i podłącze ze statora bezpośredni do żarówki to normalnie świeci. Czy to jest wina regulatora?? mam nowy z jack motors http://www.jackmotors.pl/regulator-napie...-1513.html
14.06.2015 09:16
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
bykuu93 Offline
Simson S60 Comfort
Administrator


Pojazd: VW/KTM/SIMSON S
Dołączył: 23-05-2012
Liczba postów: 3,826
Reputacja: 142
Post: #2
RE: ładowanie w DE
Sprawdź jeszcze czy masa z regulatora jest dobrze przymocowana.

Simson S51/1; 2006 - 08.03.2014
Simson S80/4 Comfort; 06.09.2015 - 01.06.2017
Volkswagen Touran; 2.0/140KM - 06.03.2016 -
KTM 640 SM 27.10.2016 -


Nie pomagam na GG, PRiV, etc. - od tego masz forum ! wnp

JACKMOTORS.PL
14.06.2015 09:26
Szukaj Cytuj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #3
RE: ładowanie w DE
Sprawdź dokładnie połączenia.Odepnij prawy górny pin i zobacz czy jest ładowanie wtedy.Światła będą na pewno gdyż przy odłączonym tym pinie jest odłączony ogranicznik napięcia i idzie wprost z cewki.Jak ten pin odłączysz i będzie ładowanie to oznacza że ogranicznik napięcia w regulatorze jest trafiony.Pomierz też napięcie na cewce z podłączonym regulatorem i bez.Jeśli napięcie spada jak podłączysz regler to ma zwarcie.Czy odpalałeś silnik bez aku?Bo mi dwa padły bez podłączonego akumulatora,ale dopiero w momencie jak gazowałem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2015 09:36 przez jaroslaw97.)
14.06.2015 09:33
Szukaj Cytuj
kulelko1999 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 04-06-2014
Liczba postów: 61
Reputacja: 0
Post: #4
RE: ładowanie w DE
ogólnie mam instalacje zrobioną bez aku . a ten uchwyt od regulatora musi być też przy masie?? ale co jest najlepsze mój kolega w rieju mrx ma ten sam regulator i bez aku mu wszystko działa Tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2015 09:46 przez kulelko1999.)
14.06.2015 09:45
Szukaj Cytuj
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #5
RE: ładowanie w DE
Sprawa jest prosta.Uszkodzony regulator.Nie u każdego działa bez aku.Jest wiele czynników które mają na to wpływ.U Ciebie się po porostu pali.U mnie bez aku jest to samo.Mam elektronika.Bez aku generuje się zbyt duże napięcie i regler tego nie wytrzymuje.Leci zbyt duże napięcie na niego.U kolegi to napięcie możenie nie wzrastać do tak dużych wartości i dlatego działa.To zależy od iskrownika,magneta itd.

Skoro nie masz aku to odłącz dolny lewy pin.Oczywiście ładowania nie będzie.A górny prawy i masę zostaw.Regler będzie wtedy tylko działał jako ogranicznik napięcia na światłach.Pod warunkiem że ta jego część jest dobra.Ja miałem ten sam regler i padał momentalnie bez aku.Inne modele wytrzymują dłużej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2015 13:58 przez jaroslaw97.)
14.06.2015 13:54
Szukaj Cytuj
kulelko1999 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 04-06-2014
Liczba postów: 61
Reputacja: 0
Post: #6
RE: ładowanie w DE
a jak mogę sprawdzić czy moduł jest zepsuty czy nie ??
14.06.2015 16:03
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
jaroslaw97 Offline
Ekspert
*


Pojazd: Simson S51 Elekt
Dołączył: 28-01-2015
Liczba postów: 1,848
Reputacja: 49
Post: #7
RE: ładowanie w DE
Skoro nie ma świateł to wiadomo że jest trafiony.Powinien być aku!.Dlatego że jak jest uszkodzony to napięcie może wychodzić na ładowanie ale nie jest ono ograniczane(też tak miałem) i jest grubo powyżej 15 volt.Trzeb by podstawić aku i wszystko pomierzyć,nie da się inaczej.A odłącz lewy dolny pin i zobacz czy są światła.A potem podłącz go z powrotem i odłącz prawy górny pin i żarówką sprawdź czy to co jest na aku daje zasilanie.Żarówka do masy i górnego lewego pinu.Choć żeby mieć pewność to trzeba by to pomierzyć z akumulatorem.Ja załatwiłem kilka regulatorów nie mając aku.Mam silne magneto.A teraz jest ok.

Chodzi o moduł czy regulator?Moduł nie ma nic z ładowaniem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2015 16:25 przez jaroslaw97.)
14.06.2015 16:24
Szukaj Cytuj
kulelko1999 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 04-06-2014
Liczba postów: 61
Reputacja: 0
Post: #8
RE: ładowanie w DE
sory pomyliłem się miało być regulator. Dobra oznajmiam że jest trafiony
14.06.2015 17:27
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ładowanie do simsona co zamiast elby Blusik 3 702 24.07.2019 17:53
Ostatni post: adasiek1111
  Ducati energia bardzo słabe ładowanie krzychoopl09 3 843 08.08.2018 14:20
Ostatni post: IFA_1988
  Simson Schwallbe KR51/1 słabe ładowanie tomczaks70 4 963 01.07.2018 18:28
Ostatni post: IFA_1988
  Ładowanie akumulatora SimsoZielony 11 1,688 07.06.2018 09:08
Ostatni post: kazimeirz44
  Ładowanie McMichael99 2 883 29.09.2017 16:49
Ostatni post: jery.g

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info