Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z przerywaniem i uruchomieniem
Autor Wiadomość
kilu Offline
Aktywny
*


Pojazd: simsons51 enduro
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 156
Reputacja: 0
Post: #1
problem z przerywaniem i uruchomieniem
mam problem taki ze simek na wolnych obrotach przerywa ale nie gaśnie a obroty wydaja sie być dobrze ustawione i jeszcze mam problem z odpaleniem go gdy jest ciepły silnik kondensator wymieniłem kabel WN świece i fajkę gaźnik jest nowy podejrzewam zapłon ale nie wiem jak go ustawić a simek platynkarz spróbuję jeszcze gaźnik wyczyścić i bak a stało się to tak po zimowym garażowaniu simek stał w nieogrzewanym garażu piszcie sugestie bo nie chce mi się do mechanika jechać i wydawać kasę za błachostke która on naprawi w 5 minut

Simson bogiem ,prędkość nałogiem ,benzyna podstawą ,remoncik zabawąBiggrinBiggrin pomogłem ??? daj pkt reputacji
MÓJ SIMEK NA PJ http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...duro/78119
07.04.2009 20:14
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #2
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
Najpierw to sprawdź na innej świecy. Przeczyść styki platynek, ustaw przerwę na nich i na świecy. Ustaw dokładnie zapłon. A jaki ten gaźnik??

kat. B, C, C+E w kieszeni
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.04.2009 20:19 przez Bester.)
07.04.2009 20:18
Szukaj Cytuj
kilu Offline
Aktywny
*


Pojazd: simsons51 enduro
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 156
Reputacja: 0
Post: #3
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
próbowałem na trzech różnych świecach 16n3-5 przed zima jeździł elegancko a po zimie to już kicha jutro sie pobawię jeszcze z tym zapłonem a swiecę jak odkręce jest ładniutka jasno brązowa wypalona

Simson bogiem ,prędkość nałogiem ,benzyna podstawą ,remoncik zabawąBiggrinBiggrin pomogłem ??? daj pkt reputacji
MÓJ SIMEK NA PJ http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...duro/78119
07.04.2009 20:26
Szukaj Cytuj
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #4
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
Sprawź to co napisałem wcześniej. Jeśli nie pomoże to pozostaje tylko regulacja gaźnika. A przy okazji, gdy będziesz ustawiał zapłon sprawź stan łożysk na wale, tnz. złap za magnego i poruszaj na boki lub góra-dół i zobacz czy nie ma dużych luzów.

kat. B, C, C+E w kieszeni
07.04.2009 20:29
Szukaj Cytuj
kilu Offline
Aktywny
*


Pojazd: simsons51 enduro
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 156
Reputacja: 0
Post: #5
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
luzów nie ma bo na wakacjach miał generalke robioną zrobie to co mówiłeś a jak ustawic tą przerwe na platynkach ???

Simson bogiem ,prędkość nałogiem ,benzyna podstawą ,remoncik zabawąBiggrinBiggrin pomogłem ??? daj pkt reputacji
MÓJ SIMEK NA PJ http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...duro/78119
07.04.2009 20:37
Szukaj Cytuj
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #6
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
Tam obok platynek jest śróbka i poluzowywujesz ją i wkładasz śrubokręt płatki w takie małe 2 wycięcia i przekręcasz w lewo lub w prawo.

kat. B, C, C+E w kieszeni
07.04.2009 21:06
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
kilu Offline
Aktywny
*


Pojazd: simsons51 enduro
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 156
Reputacja: 0
Post: #7
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
dzieki za pomoc jutro opisze co z tego wyjdzie mam nadzieje ze będzie smigał elegancko

Simson bogiem ,prędkość nałogiem ,benzyna podstawą ,remoncik zabawąBiggrinBiggrin pomogłem ??? daj pkt reputacji
MÓJ SIMEK NA PJ http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...duro/78119
07.04.2009 21:11
Szukaj Cytuj
Bester Offline
Porządek tu robię...
Przyjaciel


Pojazd: simson
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 1,074
Reputacja: 19
Post: #8
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
Ja też mam nadzieję, bo chcę ci pomóc. Właściwie to nie ma innej opcji niż zapłon i gaźnik. W razie problemów z regulacją jest tutek jak to zrobić.

kat. B, C, C+E w kieszeni
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.04.2009 21:14 przez Bester.)
07.04.2009 21:14
Szukaj Cytuj
artek1094 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson s70
Dołączył: 09-04-2009
Liczba postów: 57
Reputacja: 0
Post: #9
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
Mam nastapujacy problem. jak ustawie w gazniku troche wiekszy stan paliwa a na iglicy dam jaka kolwiek dawke to bedzie go zalewalo, a jak dam maly stan i duza dawke to znowu nie dostaje paliwa. dysze w gazniku sa nowe. simek nie chce palic. pomozcie prosze....SmileSmileSmileSmile
09.04.2009 17:13
Szukaj Cytuj
kilu Offline
Aktywny
*


Pojazd: simsons51 enduro
Dołączył: 07-04-2009
Liczba postów: 156
Reputacja: 0
Post: #10
RE: problem z przerywaniem i uruchomieniem
ja już usunąłem usterke powodem był źle ustawiony zapłon i brudny gaźnik a przy kazji pomalowałem ramy i pare przeróbek zrobiłem i teraz śmiga jak szalony i pali na dotyk

a kolega post wyżej stan paliwa w komoże ma byc taki aby był równy z wypustka ta co jest tam w środku w tym zbironiczku co paliwo w nim jest a iglice spróbór podnieść na maxa czyli na 1 ząbek a jaka masz pojemność cylindra???

Simson bogiem ,prędkość nałogiem ,benzyna podstawą ,remoncik zabawąBiggrinBiggrin pomogłem ??? daj pkt reputacji
MÓJ SIMEK NA PJ http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Sims...duro/78119
09.04.2009 17:31
Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info