RE: s51 na s60
Tak jak napisałem Załóż jeden wątek np. w dziale mój Simson i tam będziemy odpowiadać.
Nie widziałem cylindrów 60/5 raczej 60/4 lub 60/4/3.
Ale mniejsza oto.
4 kanały przepłkujace to jest wysokie strojenie silnika. Czyli dopiero przy wysokich obrotach masz sporą moc i aby to wykorzystać powinieneś kupić wał z wypełniaczami i wydech z dyfuzorem np. płatek recing 9500 obr/min. Musisz też kupić zapłon elektroniczny np. DE.
Filtr powietrza powinien oryginał dać radę ale dla trwałości silnika polecam założyć gąbkę tak jak zrobił to Qwet w swoim simsonie. Zobacz jego Simsona.
ŁOżyska osobiście stosuję zestawy z jackmotors koyo. Nigdy mnie nie zawiodły. Jak bez robocizny zmieścisz się w 3 tys zł to będzie dobrze.
Natomiast możesz iść inną drogą zadzwoń do Chylorecing lub jackmotors i powiedz aby zrobili tobie 60/2 żeby miał jak najwięcej Nm i KM jak najniżej, czym uzyskane niżej tym lepiej. Ale żeby było tak z 6-7 KM i niech do tego dobiorą gaźnik zt tuning lub DPR zestaw dysz i okno wylotowe zrobią pod 32mm.
I o ile masz w dobrym stanie wał. To nie będziesz musiał zmieniać zapłon z platynowego na elektroniczny gdyż platynki przy obrotach 8 tys i więcej (a 60/4 60/4/3 zaczyna ciągnąć przy 9 tys obr) się szybko rozwalą.
Do tego stosujesz zębatkę zdawczą większą o 2 zęby lub jak jesteś lekki to nawet 3 i z tyłu możesz zastosować zębatkę mniejszą i 1 ząb od SR50.
Kosza nie wymieniasz więc koszty spadają możesz wymienić tylko docisk sprzęgła z 1,5 na 1,6. I wtedy koszty to 1,5 tys zł.
Możesz też wymienić kosz i nie bawić się zębatkami. Ale to podnosi koszty.
Więc w pierwszym przypadku cylinder 60/4/3 lub 60/4 kupujesz, cylinder, głowicę, gaźnik, dysze, wydech z rezonansem, kosz sprzęgłowy 70/2, docisk 1,6. Zębatki 12 i 13 zębów, zapłon elektroniczny (lfk to gówno), mile widziany wał z wypełniaczami.
W drugim. 60/2 kupujesz cylinder, głowicę, gaźnik, dysze, wydech 32, kosz sprzęgłowy od 70/2, zębatki 16,17z, docisk 1,6 opcjonalnie wał z wypełniaczami.
Dobre 60/2 będzie słabsze od dobrego 60/4 lub 60/4/3.
O jakieś 2 KM. Ale może być więcej gdyż w 60/4 możesz zastosować wydech 10 500 obr a wtedy moc 10 KM może też się pokazać. Tylko że taki sprzęt nie nadaje się do normalnego ruchu ulicznego. Gdyż do 7 tys obr ledwo jedzie jak zwykłe 50/2 by spaść z mocą pomiędzy 7 a 9 gdzie musisz redukować by znów wystrzelić przyrostem o 6 KM pomiędzy 9,5 a 10,5 tys obr.
Na dłuższą metę to jest męczące gdyż cały czas musisz wachlować biegami i aby utrzymać 75 km/h to musisz go trzymać na wysokich obrotach co się będzie przekładało na spalanie 5,5-7 L.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.09.2022 23:21 przez twojstara1.)
|