Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
s51 problem gasnie
Autor Wiadomość
deqol123 Offline
Początkujący
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 06-06-2011
Liczba postów: 34
Reputacja: 0
Post: #1
s51 problem gasnie
witam
jak chodzil kiedys to jak stal kilka godzin to na popych musialem odpalac a pozniej juz na kopnik normalnie odpalal, i ostatnio wogule nie chce palic a jak na popych dlugo pobiegam to odpali na kilka sekund i gasnie w ten czas nierowno chodzi, gasnie i nagle lapie i znow traci obroty, wymienilem pierscionki ( ale znow slychac je ) sprawdzalem zaplon, kondesator, uszczelke pod gaznikiem pod glowica mam watpliwosci co do gaznika bo w srodku jest w 1 miejscu lakier starty i brud sie robi z niego ale czyscilem dysze i nic nie daly, prosze o pomoc !!! a wlasnie swieca jest ciemna z nagarem i nie spalona benzyna
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.06.2011 20:32 przez deqol123.)
06.06.2011 20:28
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #2
RE: s51 problem gasnie
czyli wina gaznika jak czarny. Wyczysc przerywacz i daj mu 0.5mm. Swieca moze umarla juz?

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
06.06.2011 20:43
Szukaj Cytuj
Szpan90 Offline
uzytkownik
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 8
Post: #3
RE: s51 problem gasnie
jak swieca jest czarna to zle ustawiony zaplon

Sim:
Mój simek: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/56973
BikePics: http://bikepics.com/members/trusek99/82s51/
06.06.2011 21:09
WWW Szukaj Cytuj
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #4
RE: s51 problem gasnie
a zly sklad mieszanki? Za bogata. Obstawiam to, skoro zaplon byl zrobiony

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
06.06.2011 22:01
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #5
RE: s51 problem gasnie
Ja obstawiam swiece.

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
06.06.2011 22:31
Szukaj Cytuj
deqol123 Offline
Początkujący
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 06-06-2011
Liczba postów: 34
Reputacja: 0
Post: #6
RE: s51 problem gasnie
swieca napewno nie bo mam 1 stara juz dlugo byla od kiedy kupilem i na niej jezdze a na 2 nowych nawet nie zakladanych jest iskra a wyciagnolem ta stara to tez byla iskra , masa na cewkach jest bo kiedys nie bylo ale zrobilem to bardzo dobrze ze jest zmasowana bo one lubia sie odlutowac czycos takiego Biggrin a gaznik jest dziwny powiem wam bo jak byla iglica podstawowa to ktos tam wsadzil jakby linke od gazu ale od motorynki bo mniejsza byla i kawalek czegos tam wsadzil ze chodzilo tylko i ten gaznik wyglada podejzanie a zaplon ustawialem ostatnio kiedy masowalem mase a to bylo max miech temu wiec watpie ze sie sam przestawil a ustawilem go bo tam jest taka kreska to na rowno wiec chyba dobrze, mieszanka jest zaduzo oleju bo na dotarciu pierscienie zrobilem ale kupilem nowe na 2 szlif i dalem sasiadowi to mi zrobil ale zrobil tak ze nadal slychac je bylo i tydzien pojezdzilem pozniej nic wiecej nie chodzil Huh a wujek mi mowil ze pierscienie do simsona sie kupuje na 1 szlif wiekszy np mam 2 szlif zrobiony to na 3 sie kupuje i dopiluje sie je i dopasuje zeby weszly ledwo co a to bede robic i tak za tydzien gdzies wiec dlatego te pierscienie byly na dotarciu przez tydzien wiec wiecej oleju dawalem bo tak powinno sie dawac z tego co wiem ;p dzis na tlok wlalem paliwo z strzykawki i musze przyznac ze cos lepiej chodzilo
a jeszcze 1 jak mam glowice to niewiem co sie stalo jako 1 mialem wymienic glowice tylko ale mysle bo tlok tez nie jest zaciekawy a cylinder bym kupil z wszystkim 170zl to taki dobry bo z glowicy pod swieca bylo lewe powietrze i olej sie wylal z podswiecy jakby ze glowice kawalek zabrudzil taki jak ma olej kolor ale wujek mi zrobil i mowil ze to tam raczej juz nie ma tego lewego powietrza a pomiedzy gaznikiem a cylindrem dobrze trzyma i tam nie ma lewego powietrza raczej Biggrin
prosze jeszcze pisac co to moze byc !!
ja obstawiam caly czas takie zeczy ale niewiem na 100% : gaznik bo dziwny caly jest bo przeciez w srodku nie powinien byc porysowany i z tej rysy brud sie tworzy i moze zatykac dysze ale wszystkie czyscilem oprucz 1 dyszy bo tamta dysza co jest tam w pojemniku wlasnie od dolu od gaznika gdzie paliwo jest tamta jest taka stara ze dlugo nie wytrzyma wiec nie czyscilem i neiweim czy to moze byc wina tej dyszy, albo wina tego zaplonu choc watpie zeby sie sam przestawil, a kondensator myslalem ale nie bo swieca jest ze by konia zabil Biggrin
ja do tej pory niewiem co to dokaldnie te platynki ale moze cos z tymi platynkami? bo ja mam plantynkowca Biggrin
a ojciec mi mowi ze gdzies lewe powietrze np gdzies tam pod walem zimering albo uszczelke moglo wydmuchac albo cos
lub te lewe powietrze pomiedzy glowica a cylindrem
watpie ze filtr powietrza bo ta gumka od gaznika by byla w oleju tak slyszalem Biggrin

jeszcze raz prosze o rady !!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.06.2011 23:28 przez deqol123.)
06.06.2011 23:18
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #7
RE: s51 problem gasnie
nie sluchaj bzdur wujka. Pierscienie maja byc na taki wymiar jaki masz w cylku. A nie jakies pilowanie ich. Wtedy tworzy sie jajko i jest jeszcze gorzej. Zrob szlif i gites

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
07.06.2011 05:19
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #8
RE: s51 problem gasnie
(06.06.2011 23:18 )deqol123 napisał(a):  swieca napewno nie bo mam 1 stara juz dlugo byla od kiedy kupilem i na niej jezdze a na 2 nowych nawet nie zakladanych jest iskra a wyciagnolem ta stara to tez byla iskra , masa na cewkach jest bo kiedys nie bylo ale zrobilem to bardzo dobrze ze jest zmasowana bo one lubia sie odlutowac czycos takiego Biggrin a gaznik jest dziwny powiem wam bo jak byla iglica podstawowa to ktos tam wsadzil jakby linke od gazu ale od motorynki bo mniejsza byla i kawalek czegos tam wsadzil ze chodzilo tylko i ten gaznik wyglada podejzanie a zaplon ustawialem ostatnio kiedy masowalem mase a to bylo max miech temu wiec watpie ze sie sam przestawil a ustawilem go bo tam jest taka kreska to na rowno wiec chyba dobrze, mieszanka jest zaduzo oleju bo na dotarciu pierscienie zrobilem ale kupilem nowe na 2 szlif i dalem sasiadowi to mi zrobil ale zrobil tak ze nadal slychac je bylo i tydzien pojezdzilem pozniej nic wiecej nie chodzil Huh a wujek mi mowil ze pierscienie do simsona sie kupuje na 1 szlif wiekszy np mam 2 szlif zrobiony to na 3 sie kupuje i dopiluje sie je i dopasuje zeby weszly ledwo co a to bede robic i tak za tydzien gdzies wiec dlatego te pierscienie byly na dotarciu przez tydzien wiec wiecej oleju dawalem bo tak powinno sie dawac z tego co wiem ;p dzis na tlok wlalem paliwo z strzykawki i musze przyznac ze cos lepiej chodzilo
a jeszcze 1 jak mam glowice to niewiem co sie stalo jako 1 mialem wymienic glowice tylko ale mysle bo tlok tez nie jest zaciekawy a cylinder bym kupil z wszystkim 170zl to taki dobry bo z glowicy pod swieca bylo lewe powietrze i olej sie wylal z podswiecy jakby ze glowice kawalek zabrudzil taki jak ma olej kolor ale wujek mi zrobil i mowil ze to tam raczej juz nie ma tego lewego powietrza a pomiedzy gaznikiem a cylindrem dobrze trzyma i tam nie ma lewego powietrza raczej Biggrin
prosze jeszcze pisac co to moze byc !!
ja obstawiam caly czas takie zeczy ale niewiem na 100% : gaznik bo dziwny caly jest bo przeciez w srodku nie powinien byc porysowany i z tej rysy brud sie tworzy i moze zatykac dysze ale wszystkie czyscilem oprucz 1 dyszy bo tamta dysza co jest tam w pojemniku wlasnie od dolu od gaznika gdzie paliwo jest tamta jest taka stara ze dlugo nie wytrzyma wiec nie czyscilem i neiweim czy to moze byc wina tej dyszy, albo wina tego zaplonu choc watpie zeby sie sam przestawil, a kondensator myslalem ale nie bo swieca jest ze by konia zabil Biggrin
ja do tej pory niewiem co to dokaldnie te platynki ale moze cos z tymi platynkami? bo ja mam plantynkowca Biggrin
a ojciec mi mowi ze gdzies lewe powietrze np gdzies tam pod walem zimering albo uszczelke moglo wydmuchac albo cos
lub te lewe powietrze pomiedzy glowica a cylindrem
watpie ze filtr powietrza bo ta gumka od gaznika by byla w oleju tak slyszalem Biggrin

jeszcze raz prosze o rady !!

Ziomek, rozbrajasz mnie. No i ci z tego ze na starej jest iskra? Bedzzie ona tylko juz elektrona boze miec nadpalone gniazdo od luku i nie bedzie juz dobrze! Skad Ty mozesz wiedziec ze nie bedzie jezdzil jak nawet tych nowych nie zakladales??SzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbol Załóż nowa i nie sugeruj sie ze jak jest stara to jest nie do zayebania- wcale tak nie jest, nic nie jest wieczne!

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
07.06.2011 07:41
Szukaj Cytuj
deqol123 Offline
Początkujący
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 06-06-2011
Liczba postów: 34
Reputacja: 0
Post: #9
RE: s51 problem gasnie
cylek jeszcze dobry jest ale tlok podobno juz na wykonczeniu i szlif sie przyda
07.06.2011 07:43
Szukaj Cytuj
deqol123 Offline
Początkujący
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 06-06-2011
Liczba postów: 34
Reputacja: 0
Post: #10
RE: s51 problem gasnie
(07.06.2011 07:41 )akusioll napisał(a):  
(06.06.2011 23:18 )deqol123 napisał(a):  swieca napewno nie bo mam 1 stara juz dlugo byla od kiedy kupilem i na niej jezdze a na 2 nowych nawet nie zakladanych jest iskra a wyciagnolem ta stara to tez byla iskra , masa na cewkach jest bo kiedys nie bylo ale zrobilem to bardzo dobrze ze jest zmasowana bo one lubia sie odlutowac czycos takiego Biggrin a gaznik jest dziwny powiem wam bo jak byla iglica podstawowa to ktos tam wsadzil jakby linke od gazu ale od motorynki bo mniejsza byla i kawalek czegos tam wsadzil ze chodzilo tylko i ten gaznik wyglada podejzanie a zaplon ustawialem ostatnio kiedy masowalem mase a to bylo max miech temu wiec watpie ze sie sam przestawil a ustawilem go bo tam jest taka kreska to na rowno wiec chyba dobrze, mieszanka jest zaduzo oleju bo na dotarciu pierscienie zrobilem ale kupilem nowe na 2 szlif i dalem sasiadowi to mi zrobil ale zrobil tak ze nadal slychac je bylo i tydzien pojezdzilem pozniej nic wiecej nie chodzil Huh a wujek mi mowil ze pierscienie do simsona sie kupuje na 1 szlif wiekszy np mam 2 szlif zrobiony to na 3 sie kupuje i dopiluje sie je i dopasuje zeby weszly ledwo co a to bede robic i tak za tydzien gdzies wiec dlatego te pierscienie byly na dotarciu przez tydzien wiec wiecej oleju dawalem bo tak powinno sie dawac z tego co wiem ;p dzis na tlok wlalem paliwo z strzykawki i musze przyznac ze cos lepiej chodzilo
a jeszcze 1 jak mam glowice to niewiem co sie stalo jako 1 mialem wymienic glowice tylko ale mysle bo tlok tez nie jest zaciekawy a cylinder bym kupil z wszystkim 170zl to taki dobry bo z glowicy pod swieca bylo lewe powietrze i olej sie wylal z podswiecy jakby ze glowice kawalek zabrudzil taki jak ma olej kolor ale wujek mi zrobil i mowil ze to tam raczej juz nie ma tego lewego powietrza a pomiedzy gaznikiem a cylindrem dobrze trzyma i tam nie ma lewego powietrza raczej Biggrin
prosze jeszcze pisac co to moze byc !!
ja obstawiam caly czas takie zeczy ale niewiem na 100% : gaznik bo dziwny caly jest bo przeciez w srodku nie powinien byc porysowany i z tej rysy brud sie tworzy i moze zatykac dysze ale wszystkie czyscilem oprucz 1 dyszy bo tamta dysza co jest tam w pojemniku wlasnie od dolu od gaznika gdzie paliwo jest tamta jest taka stara ze dlugo nie wytrzyma wiec nie czyscilem i neiweim czy to moze byc wina tej dyszy, albo wina tego zaplonu choc watpie zeby sie sam przestawil, a kondensator myslalem ale nie bo swieca jest ze by konia zabil Biggrin
ja do tej pory niewiem co to dokaldnie te platynki ale moze cos z tymi platynkami? bo ja mam plantynkowca Biggrin
a ojciec mi mowi ze gdzies lewe powietrze np gdzies tam pod walem zimering albo uszczelke moglo wydmuchac albo cos
lub te lewe powietrze pomiedzy glowica a cylindrem
watpie ze filtr powietrza bo ta gumka od gaznika by byla w oleju tak slyszalem Biggrin

jeszcze raz prosze o rady !!

Ziomek, rozbrajasz mnie. No i ci z tego ze na starej jest iskra? Bedzzie ona tylko juz elektrona boze miec nadpalone gniazdo od luku i nie bedzie juz dobrze! Skad Ty mozesz wiedziec ze nie bedzie jezdzil jak nawet tych nowych nie zakladales??SzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbolSzczerbol Załóż nowa i nie sugeruj sie ze jak jest stara to jest nie do zayebania- wcale tak nie jest, nic nie jest wieczne!

zakladalem swiece nowe tez i nic
w jaki sposob sprawdzic platynki, bo one nie byly sprawdzane, jakie sa oznaki zuzycia i jaka powinna byc przerwa miedzy nimi ja jescze dzis sprawdze dokladnie zaplon czy sie czasem nie przestawil
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2011 15:31 przez deqol123.)
07.06.2011 15:19
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Simson gaśnie podczas jazdy Dawid212 5 149 18.07.2018 00:03
Ostatni post: Simson3k
  Gaśnie na wolnych. Przerwa w zapłonie michal750 9 615 13.05.2018 23:24
Ostatni post: michal750
  Gdy puszcze gaz gasnie TheLemon 21 764 12.04.2018 18:44
Ostatni post: TheLemon
  Simson gaśnie zibi_siemce 11 521 19.03.2018 16:56
Ostatni post: niki95
  Gaśnie po 5km Magik 6 603 20.02.2018 23:42
Ostatni post: xKriss

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info