Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
siema mam znów problem z gaźnikiem
Autor Wiadomość
bejker Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-04-2011
Liczba postów: 40
Reputacja: 0
Post: #1
Sad siema mam znów problem z gaźnikiem
Pewnego pięknego dnia mój najlepszy mechanik dorwał mojego simka ustawił zapłon stroboskopem i zegarowo wyregulował gaźnik ale mów że nigdy mi nie będzie dobrze chodził na chińskim tylko żebym sobie kupił alem albo jakiś dobry niemiecki a mam jeszcze stary chyba oryginał bo pisze ifa i jeszcze pisze na nim 16n1-5 chyba a jak mam tego to mam 16n1 a Simson idzie 85 na starym gaźniku tylko musiałem wymienić bo jak jest cylinder i gaźnik nie wiem jak się to fachowo nazywa co tam są szpilki i na tych szpilkach się gaźnik zakręca to jest przy wylocie tak śrubka a ona jest obrobiona od kąt mam simka i nie dało się wyregulować tak aby było ok . A to możliwe że mam 60ccm bo żaden Simson oryginał 50ccm nie ma szans od 1 biegu .A i jak jeździe na tym nowym to przejadę 10m i zaczyna go dusić dam ssanie i jedzie jak powinien Sad

Jak coś będzie nie zrozumiałe postaram się to wytłumaczyć inaczej Smile

http://www.moto-simson.yoyo.pl/modele.html
09.05.2011 22:49
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #2
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
Po prostu sim dostaje malo paliwa, ta sróbka ktora jest obrobiona jest od dawki paliwa. Rozbierz gazior i go wyczyśc, oraz wez pobaw sie sie sróbka od powietrza.

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
10.05.2011 09:21
Szukaj Cytuj
bejker Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-04-2011
Liczba postów: 40
Reputacja: 0
Post: #3
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
mi się wydaje że mam cylka 60ccm i dla tego dostaje za mało paliwa na tych dyszach a po cholerę mam go czyścić jak nie jeździłem na nim i na 100% nie ma tam syfu

http://www.moto-simson.yoyo.pl/modele.html
10.05.2011 15:04
Szukaj Cytuj
Szpan90 Offline
uzytkownik
*


Pojazd: Simson S51
Dołączył: 08-03-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 8
Post: #4
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
mialem 60/4 na 16n1-11 orginalne dysze i simek chodzil normalnie przyznam ze trohce lepiej na ssaniuBiggrin a co do twojego problemu to gaznik nic nie ma moim zdaniem do zwyklej 60 bez kanalow

Sim:
Mój simek: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/56973
BikePics: http://bikepics.com/members/trusek99/82s51/
10.05.2011 15:20
WWW Szukaj Cytuj
bejker Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-04-2011
Liczba postów: 40
Reputacja: 0
Post: #5
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
ja nie wiem jak to jest zrobione ja umiem sobie gaźnik przeczyścić może umyć nową głowice założyć ja jestem amatorem a wiadomo że motorynka łatwiejsza to umiałem rozebrać zrobić i złożyćTongue

http://www.moto-simson.yoyo.pl/modele.html
10.05.2011 18:57
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #6
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
16N3-2- mam ten typ na 70-ce i nie mam problemu, takze wiec nie podnos glosuSmile napisalem ci wyreguluj dziada bo jest za malo paliwa dostaje

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
10.05.2011 21:22
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
adasiek185 Offline
JEEECHAAAAC :D
Mechanik


Pojazd: s70, A3 8L TDI
Dołączył: 21-02-2011
Liczba postów: 2,081
Reputacja: 158
Post: #7
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
popieram kolege powyzej. Sam mam 16n3 w 70 na oryginalnych dyszach i pracuje. Wiec masz pewnie syf. I nie sugeruj sie ze jak brudu nie ma to czysty. Siarka potrafi sie odkladac w dyszach i problem gotowy. Trzeba wlosiem ze szczotki czyscic wszystko. I nie drutem bo dysze rozkalibrujesz

Uzyskałeś ode mnie pomoc? Kliknij plusa, to nie boli Smile

DDR power ;D


Moja suka ;*
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/121348


"Boże, chroń nas przed diabłami w niebieskich mundurach, czającymi sie za rogiem"
11.05.2011 05:43
Szukaj Cytuj
bejker Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: Simson s51
Dołączył: 13-04-2011
Liczba postów: 40
Reputacja: 0
Post: #8
RE: siema mam znów problem z gaźnikiem
simson działa przełożyłem dysze ze starego gaźnika do tego nowego i jeździ zaj**********

Notatka od akusioll, 11.05.2011 15:58 :

Nie bluźnimy!


http://www.moto-simson.yoyo.pl/modele.html
11.05.2011 14:47
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problemy z gaznikiem 16n1-11 Oscar329 4 521 27.01.2017 11:02
Ostatni post: Oscar329
  Gaśnie po 300 metrach, i po jakimś czasie znów odpala. TDF 15 1,983 24.11.2015 12:34
Ostatni post: kamil_614
  Problem z gaźnikiem marcin701195 5 685 24.05.2015 21:15
Ostatni post: motoandrey
  Dziwna sprawa z gaźnikiem Piotrek99 9 1,600 15.04.2015 14:57
Ostatni post: Piotrek99
Exclamation witam mam problem ze sprzegłem w simsonie ciema321 8 1,073 27.03.2015 20:40
Ostatni post: wiko02

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info