Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
szlif
Autor Wiadomość
jizu Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: SR50
Dołączył: 06-02-2011
Liczba postów: 76
Reputacja: 0
Post: #1
szlif
jak sprawdzic czy pora na szlif ?
24.06.2011 13:32
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
eleanor Offline
Aktywny
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 10-02-2011
Liczba postów: 113
Reputacja: 1
Post: #2
RE: szlif
jak był zatarty zarysowana powierzchnia cylindra jak już ma luzy tzn nie ma kompresji nad tłokiem (wtedy moc spada)
24.06.2011 13:45
Szukaj Cytuj
jizu Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: SR50
Dołączył: 06-02-2011
Liczba postów: 76
Reputacja: 0
Post: #3
RE: szlif
niby kompresja nad tłokiem jest , porysowany tez jest , ale paliwa prawie nie zasysa , jak sie zdejmie gaznik tzn.bardzo słabo
24.06.2011 13:50
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #4
RE: szlif
no to wlsnie jest do szlifu, badz maszt pierscienie dojechane.

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
24.06.2011 14:16
Szukaj Cytuj
jizu Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: SR50
Dołączył: 06-02-2011
Liczba postów: 76
Reputacja: 0
Post: #5
RE: szlif
czy jesli kupie cylinder 60cm to musze zmieniać głowice ?
24.06.2011 14:50
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #6
RE: szlif
(24.06.2011 14:50 )jizu napisał(a):  czy jesli kupie cylinder 60cm to musze zmieniać głowice ?

Nie

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
24.06.2011 14:54
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
eleanor Offline
Aktywny
*


Pojazd: simson s51
Dołączył: 10-02-2011
Liczba postów: 113
Reputacja: 1
Post: #7
RE: szlif
a nie lepiej najpierw będzie pierścienie oglądnąć a nie od razu szlif
24.06.2011 15:03
Szukaj Cytuj
jizu Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: SR50
Dołączył: 06-02-2011
Liczba postów: 76
Reputacja: 0
Post: #8
RE: szlif
i co zobacze na pierscieniach ? , a jak z glowicą czy ktoś wie ?
a do jakiej pojemnosci maksymalnie moge uzyc glowicy od cylindra 50cm ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.06.2011 15:11 przez jizu.)
24.06.2011 15:04
Szukaj Cytuj
akusioll Niedostępny
Doktor Hous'e ^^
*


Pojazd: Tico/C-max
Dołączył: 10-09-2009
Liczba postów: 677
Reputacja: 25
Post: #9
RE: szlif
No zobaczysz czy sa dojechane, czy jak je docisniesz do tloka to czy nie wchoodza gleboko w rowki, głowica pasuje

Pomogłem, + do reputacjiSmile
GAZ JEST DO ZAPALNICZEKBiggrin
24.06.2011 15:22
Szukaj Cytuj
jizu Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: SR50
Dołączył: 06-02-2011
Liczba postów: 76
Reputacja: 0
Post: #10
RE: szlif
kumam , a jaka najwieksza pojemnosc mozna do glowicy od 50tki zastosowac ?
24.06.2011 15:23
Szukaj Cytuj


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ciasny szlif ? niki95 10 655 10.04.2018 11:25
Ostatni post: niki95
  Szlif Cylindra Vtronic 4 845 30.07.2015 16:21
Ostatni post: Enduro.s70

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info