Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zapłon platynkowy
Autor Wiadomość
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #1
zapłon platynkowy
ustawiam zapłon na 2mm przed gmp i po nagrzaniu simson nie wkreca sie tak żwawo jak wczesniej gdy ostygnie sprawdzam zapłon a on 2.4mm przed gmp. Odrazu mowie ze ustawiam go na diode i czujnik... Co moze byc przyczyną stator sie nie rusza, wał bez luzów żadnych klin tez nie jest scięty....
12.06.2017 20:48
Szukaj Cytuj
R E K L A M A
niki95 Offline
Aktywny
*


Pojazd: s51N,E,B|M-301
Dołączył: 04-01-2016
Liczba postów: 123
Reputacja: 2
Post: #2
RE: zapłon platynkowy
Robiłeś coś z gaźnikiem? Może go przylewa. Gdy zimny zawsze potrzebuje więcej paliwa i jest ok a jak się nagrzeje to się przylewa.
21.06.2017 13:35
Szukaj Cytuj
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #3
RE: zapłon platynkowy
zapłon mi sie zmieniał poniewaz stator nie przylegał idealnie do karteru
21.06.2017 14:33
Szukaj Cytuj
kobosky Offline
Początkujący
*


Pojazd: Simson 60/4/3
Dołączył: 29-04-2017
Liczba postów: 25
Reputacja: 0
Post: #4
RE: zapłon platynkowy
ustaw zapłon 1.8mm przed GMP dobrze zakręć i git Smile
21.06.2017 16:39
Szukaj Cytuj
kacperowski0 Offline
Wtajemniczony
*


Pojazd: simson s53
Dołączył: 10-07-2016
Liczba postów: 92
Reputacja: 0
Post: #5
RE: zapłon platynkowy
ustawiam zawsze 2.0 Smile
21.06.2017 20:22
Szukaj Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Części do Simsona - www.jackmotors.pl

Kontakt | Simson forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja Mobilna | RSS | Mapa użytkowników Simsony.info