Simson forum

Pełna wersja: co chwile gasnie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
witam mam pytanko czemu simson co chwile mi gasnie odpale dodam gazu i gasnie i tak caly czas Undecided pomozcie
opisz dokładniej sytuacje co wczesniej sie stało czy wcześniej paliłi jak zapala to bez problemu ?
tak zapala bez problemu na 1 kopa ale jak dodam gazu to mi gasnie Undecided tylko jak mdodam gazu jak nie to chodzi normalnie
jak świeca jest sucha to znaczy ze amsz gdzies zapchany gażnik albo kranik . Rozkręc gażnik posprawdzaj wszyskie 3 dysze przedmuchaj je i skrec i powinny byc dobrze ;d
albo za dużo powietrza, jak robi "buuuuu".
kranik dobry bo widac jak bena splywa'a jak bede czyscil ten gaznik to go potem trzeba regulowac czy cos ??
a od czego mzoe byc zaduzo tego powietrza ??
powietrza może być za dużo np. jak jeździsz bez gumy na filtrze, a po wyczyszczeniu gaźnika wypadałoby go wyregulować.
nie jak rozkrecisz gażnik i podkrecasz aby dysze i je przedmuchasz nic nie potrzebnie nie bd krecil to nie bd musiał nic regulować ;d
pypu1994 ale po co go regulowac? ;d jak ma dobrze wyregulowany to bez sensu tam grzebać ;d
a jak np. ma 16n3 i wykręci tą śrubkę od składu mieszanki aby przeczyścić to pasowałoby wyregulować, ja jak gaźnik czyszczę to na czynniki pierwsze rozbieramWink
wyczyśc gaźnik i ustaw go sprawdz świecę a jak nie to to zapłon i przerywacz ale według mnie to gaźnik
Przekierowanie