witam mam pytanko czemu simson co chwile mi gasnie odpale dodam gazu i gasnie i tak caly czas

pomozcie
opisz dokładniej sytuacje co wczesniej sie stało czy wcześniej paliłi jak zapala to bez problemu ?
tak zapala bez problemu na 1 kopa ale jak dodam gazu to mi gasnie

tylko jak mdodam gazu jak nie to chodzi normalnie
jak świeca jest sucha to znaczy ze amsz gdzies zapchany gażnik albo kranik . Rozkręc gażnik posprawdzaj wszyskie 3 dysze przedmuchaj je i skrec i powinny byc dobrze ;d
albo za dużo powietrza, jak robi "buuuuu".
kranik dobry bo widac jak bena splywa'a jak bede czyscil ten gaznik to go potem trzeba regulowac czy cos

a od czego mzoe byc zaduzo tego powietrza

powietrza może być za dużo np. jak jeździsz bez gumy na filtrze, a po wyczyszczeniu gaźnika wypadałoby go wyregulować.
nie jak rozkrecisz gażnik i podkrecasz aby dysze i je przedmuchasz nic nie potrzebnie nie bd krecil to nie bd musiał nic regulować ;d
pypu1994 ale po co go regulowac? ;d jak ma dobrze wyregulowany to bez sensu tam grzebać ;d
a jak np. ma 16n3 i wykręci tą śrubkę od składu mieszanki aby przeczyścić to pasowałoby wyregulować, ja jak gaźnik czyszczę to na czynniki pierwsze rozbieram

wyczyśc gaźnik i ustaw go sprawdz świecę a jak nie to to zapłon i przerywacz ale według mnie to gaźnik