08.04.2014, 20:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2014, 21:08 przez kamilo0002.)
Dokładnie 8 marca nasze forum obchodziło swoje piąte urodziny, lecz od tamtego czasu szykowałem nowy styl forum na tę okazję no i pomyślałem, że już założę temat 8 kwietnia dlatego dopiero teraz ogłaszam to oficjalnie.
Trochę historii...
Forum powstało w 2009 roku z inicjatywy dwóch kolegów z klasy Kamila i Radka (Bester), do pomocy dołączył także nasz przyjaciel Michał (Majki93). Skłoniły nas do tego nasze zainteresowania i oczywiście posiadanie przez nas Simsonów

Postanowili połączyć swoje siły i postawić forum na którym Kamilo zajął się sprawami administracyjnymi i działaniem strony a Bester pomocą użytkownikom.
Pierwsza wersja serwisu była postawiona na darmowym hostingu i znajdowała się pod adresem simsonifa.eev.pl Szybko przekroczyliśmy pierwszą setke użytkowników i postanowiliśmy postawić forum na płatnym hostingu i domenie. I tak o to 8 marca 2009r powstało simsony.info. Od początku staraliśmy się aby na forum panowała dobra atmosfera przyjazna dla każdego nowego użytkownika. Dziś przy tak dużej liczbię userów trudniej jest zachować spokój i cierpliwość do użytkowników łamiących w ten czy inny sposób regulamin i aby utrzymać porządek musimy być bardziej konsekwentni w swoich działaniach ale nadal staramy się utrzymać nasze pierwotne założenia.
Parę statystyk:
- Na dzień dzisiejszy - 08.04.14 posiadamy 3,220 użytkowników, którzy napisali 73,200 postów w 7,540 tematach.
- W ciągu 15 minut na forum przesiaduje średnio 40 użytkowników w tym goście (oczywiście jest to zależne od pory dnia itp).
- W ciągu doby jest aktywnych średnio 1,000 użytkowników w tym 55 zarejestrowanych.
- Od dziś forum posiada nową szatę graficzną edytowaną i dopasowaną do Waszych potrzeb. Wiem, że nie każdy lubi takie zmiany i wymagają one trochę czasu abyście się przyzwyczaili. Jeżeli nowy styl nie zda sprawy istnieje możliwość powrotu do starego. Jeżeli widzisz jakiś błąd w działaniu forum powiadom nas o tym.
- Wkrótce powstanie nowy dział "sklepy z częściami do Simsonów" w którym będe starał się przedstawiać najciekawsze sklepy w sieci z częściami i być może z przygotowanymi specjalnie dla nas ofertami i rabatami.
- Wspólnie z bykiem i szymciem powstało w końcu FAQ z najczęściej zadawanymi pytaniami na forum. Lecz nadal możecie tutaj dodawać swoje propozycje do czego zachęcam!
- Wkrótce pojawi się nowy przycisk "Pomógł", dzięki któremu będziecie mogli dziękować za dany post i pod takim postem wyświetlą się osoby, które podziękowały. Dzięki temu będziemy widzieć czy dana wypowiedź jest pomocna innym.
- Zmieniłem nieco układ niektórych działów tak aby były one dla Was możliwie jak najbardziej czytelne.
- Forum jakiś czas temu nieco straciło pozycję w google i spróbuje podratować sytuację.
- Postaramy się też o częstsze posty na naszym oficjalnym facebooku.
- Wkrótce będzie można się wyróżnić na forum żółtym nickiem wykupując rangę przyjaciela i wspomagając tym samym dalszy rozwój forum.
Fajną sprawą jak już pisaliście na świętowanie urodzin byłby jakiś zlot ale to wymaga maksymalnej organizacji nie tylko z naszej strony ale i Waszej. I niestety wydaję mi się, że nie uda nam się tego zorganizować... Na konkursy z nagrodami też mnie niestety narazie nie stać...
Jak macie jakieś pomysły lub sugestie to piszcie. Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie

Sprawdź moje sety (House/Tech House/Bass House) -> Housemaker
Simson S50 -> Simson SR50 -> VW Vento -> Seat Leon I -> Audi A3 8P -> Audi A3 8V