Mam problem kupiłem na Jack motor amortyzatory regulowane, po zamontowaniu jedną ręką mogę je wyciągnąć z gum i włożyć , co mam zrobić ?
Ruszyły zgłoszenia do konkursu na Simsona Roku!
Simsony.info
Forum o Simsonach
Dyskusje
Amortyzator dpr
Ja dałem szeroką podkładkę pod śrubę M8 o średnicy zewnętrznej większej niż średnica gumowej tulei amortyzatora. Żeby nie tracić tłumienia możesz pod tą podkładkę dać dodatkowo cienką podkładkę z gumy.
Vmax mojego simsona - Kliknij tutaj
Simsonem do GRECJI - Kliknij tutaj Instagram Maszy - Kliknij tutaj
13.06.2023, 19:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.06.2023, 19:39 przez twojstara1.)
Pewnie tak nie powinno być ale kupiłeś najtańszego chińczyka. Więc zrób jak Qwet pisze.
Myślałem że na Jack motors są pewne części , A na infolini pan z obsługi mówił że ten dpr jest dobrej jakości , więc odsyłam i kupię coś innego
A co możecie polecić od Jack motors , żeby było dobrej jakości , nie było tego problemu co mi się przytrafił, mój budżet coś koło 250zl A i żeby to było do enduro
13.06.2023, 21:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.06.2023, 21:24 przez twojstara1.)
W tych pieniądzach (250zł) to w obecnych czasach mogę polecić obiad w taniej restauracji dla rodziny 2+2.
Podsumowując kup sobie na ich stronie gumy SWH do amortyzatora i wymień samemu albo odeślij i powiedz że tutaj gumy się ruszają a ty byś chciał takie same amortyzatory tylko bez ruszających się gum. Zanim go odeślesz to go rozbierz. A robi się to tak że wciskasz sprężynę i z góry wyciągasz te plastikowe półksiężyce. Następnie wyciągnij sam amortyzator bez sprężyny i testuj amortyzator wciskając go w dół i w górę i tak oby dwa. Jeśli sam amortyzator stawia znaczny opór w dwie strony i drugi działa zbliżenie to znaczy że osiagnąłes większościowy sukces. (Mogą ci odesłać do dupy działajacy)Teraz tylko nowe gumy zamów naciśnij je na miejsce i następnie udaj się do spawacza aby obspawał MIG-iem łączenie mocowania (ta metalowa tuleja z gumą w środku) z korpusem amortyzatora bo z tego co pamiętam jest przyspawana tylko z dwóch stron. Następnie farba srebrna z lakierniczego i pędzelkiem zamalowujesz.
13.06.2023, 21:23
Według mnie wymiana amortyzatorów tylko dlatego że ześlizgują się z gumki to jakaś abstrakcja. Jeśli nie zabezpieczysz podkładką to nawet ciasno pasujące gumki z czasem mogą się wyślizgnąć.
Mam amortyzatory YSS za 480zł i problem jest ten sam - bez podkładki ześlizgną się z gumek. Nie rozumiem dlaczego zabezpieczenie podkładkami to dla ciebie problem, u mnie wygląda to nawet estetycznie:
Vmax mojego simsona - Kliknij tutaj
Simsonem do GRECJI - Kliknij tutaj Instagram Maszy - Kliknij tutaj
14.06.2023, 11:27
Nawet jak kupisz ori ddr amorki to w każdych są te gumy luźne, zakładaj podkładki o nie narzekaj, pamiętaj za ile je kupiłeś
|