14.10.2025, 17:31
Witam, przychodze z zapytaniem, czemu przy zmianie biegow na wyzsze (tj. z 2 na 3) wskakuje luz. Mam simka jeszcze po Śp. Dziadku i motorower jest jeszcze na oryginalnych częściach
Biegi nie wchodzą
|
14.10.2025, 17:31
Witam, przychodze z zapytaniem, czemu przy zmianie biegow na wyzsze (tj. z 2 na 3) wskakuje luz. Mam simka jeszcze po Śp. Dziadku i motorower jest jeszcze na oryginalnych częściach
14.10.2025, 17:41
A jedynka wchodzi dobrze? Moze tylko wystarczy regulacja.
Potrzebujesz do tego specjalnego klucza: https://www.jackmotors.pl/oldtimer/klucz...ieg%C3%B3w+ Odkręcasz nakrętke pod gaźnikiem na klucz 13 i tam jest regulacja. Jeżeli jedynka wchodzi, a pozostałe biegi nie wchodzą to trzeba kręcić nakrętka od regulacji w stone przeciwną do ruchu zegara o ok 1/4, 1/8 obrotu. Za każdym obortem o 1/4 lub 1/8 tą nakrętką dokrecasz nakrętke z podkaldka na klucz 13 i testujesz. Jeżeli to nie pomoze to musisz ściągnąć pokrywę od stony sprzęgła i zobaczyć czy wszystko w środku jest sprawne ale zaczął bym od próby regulacji.
Dzieje się tak dlatego, że wałek garbaty nie robi pełnego ruchu tylko zatrzymuje się w połowie.
Sprawdź luz na beczce, najlepiej żeby go tam nie było ale żeby beczka swobodnie się obracała. Jak to nie pomoże i regulacja nic nie da to znaczy że coś się zużyło. Ten kluczyk z Jackmotors to gówno. Te dwa pręciki pionowy i poprzeczny są bardzo delikatnie zgrzane. Przy pierwszym użyciu to się rozłączyło i jest bezużyteczne. Powinno być zespawane ale wtedy nie byłoby tandetą.
14.10.2025, 22:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2025, 22:51 przez twojstara1.)
Odnośnie klucza do regulacji biegów.
Mam dwa jeden zrobiony z grubszej rurki i dwa zęby wycięte szlifierką. A drugiego musiałem zrobić na wycieczce więc wyciąłem taki z metalowego kołka rozporowego i też się sprawdza. |